Vištienos salotos su obuoliais ir sūriu

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Vištienos salotos su obuoliais ir sūriu
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Kai norisi lengvai, greitai, ilgai nestoviniuoti virtuvėje ir mėgautis puikiais pietumis ar vakariene. Šios gaivios, tačiau drauge ir sočios salotos ruošiamos iš paprastų Kai norisi lengvai, greitai, ilgai nestoviniuoti virtuvėje ir mėgautis puikiais pietumis ar vakariene. Šios gaivios, tačiau drauge ir sočios salotos ruošiamos iš paprastų ingredientų, patiks mėgstantiems saldžiarūgščius skonius. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
150 gramų salotų mišinio (arba špinatų ar mėgiamų salotų)
150 gramų konservuotų kukurūzų
100 gramų čederio sūrio (arba fermentinio ar kito mėgiamo)
1 vienetas obuolių
10 vienetų saulėje džiovintų pomidorų
1 sauja graikinių riešutų (nebūtina)
Vištienai:
400 gramų vištienos filė (naudojau šlaunelių mėsą, bet tinka ir krūtinėlės filė)
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio džiovintų petražolių
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Padažui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
0.5 šaukštelio medaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištienos filė supjaustyti kubeliais, pagardinti druska, pipirais, rūkytos paprikos milteliais, džiovintomis petražolėmis, raudonėliu, baziliku ir išmaišyti, kad visi gabalėliai pasidengtų prieskoniais.
2.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, sudėti vištieną ir kepti vis pavartant iki kol iškeps ir apkeps. Atidėti, kad atvėstų.
3.
Saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti mažais gabalėliais, sūrį ir obuolį supjaustyti kubeliais.
4.
Į dubenį dėti saulėje džiovintus pomidorus, sūrį, berti kukurūzus, sudėti vištieną, salotas ir obuolius.
5.
Padažui į dubenėlį pilti alyvuogių aliejų, citrinų sultis, dėti medų, berti druskos ir pipirų, išmaišyti. Paragauti, jei norisi, dėti daugiau medaus ar citrinų sulčių.
6.
Į dubenį su paruoštais ingredientais supilti paruoštą padažą ir išmaišyti.
7.
Patiekiant salotas galima pagardinti smulkintais graikiniais riešutais.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital