Sultingi orkaitėje kepti kotletai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 116)
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 116)
Orkaitėje kepti kotletai
Orkaitėje kepti kotletai
Orkaitėje kepti kotletai
Orkaitėje kepti kotletai
Orkaitėje kepti kotletai
Autorius apie receptą: Deja, bet turiu prisipažinti, kad nemoku kepti kotletų keptuvėje. Jie visada man iškepa sausi, ką bedaryčiau. Taigi man kotletų kepimas orkaitėje tapo tikru atradimu. Labai Deja, bet turiu prisipažinti, kad nemoku kepti kotletų keptuvėje. Jie visada man iškepa sausi, ką bedaryčiau. Taigi man kotletų kepimas orkaitėje tapo tikru atradimu. Labai paprasta ir rezultatas puikus. Jei dar taip negaminote, pabandykite, manau nepasigailėsite. Gaminau pagal receptą iš Dailonos tinklaraščio, bet galima mėsą gardinti ir kitaip, kaip jums labiau patinka. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
1 kilogramas faršo (mėgstamo)
125 mililitrai vandens
2 vienetai kiaušinių
3 riekelės batono
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai grietinės
pagal skonį krapų (šviežių)
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
pagal skonį česnako granulės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į faršą įmušti kiaušinius, pagardinti druska, juodaisiais pipirais ir česnako granulėmis.
2.
Batono riekeles užpilti šaltu vandeniu arba pienu, po 10 minučių nuspausti ir sudėti į faršą.
3.
Svogūną sutarkuoti smulkiausia tarka, krapus smulkiai sukapoti, viską sudėti kartu su grietine į faršą, ir gerai išmaišyti. Paruoštą faršą "išmušti", paimti dalį faršo, kokio dydžio bus ir kotletas, ir tą dalį kelis kartu mesti ant pjaustymo lentos. Tai leidžia lengvai suformuoti kotletą, kuris kepant nesubyrės.
4.
Paruoštus kotletus sudėti į kepimo indą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Tuomet į kepimo indą įpilti apie pusę puodelio vandens ir kepti dar 15 minučių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (24)
Virginija
2024-02-20 20:55
Pirma karta gyvenime gaminau kotletus. Is jautienos farso. Viskas gavosi, valge net 1.5m vaikas. Bet... per 20min 180°C orkaiteje buvo tik pradeje kepti, tai padidinau iki 220°C, apacia-virsus, ir per 25 min graziai iskepe. Vandens papildomai nereikejo. Kotletukai delno dydzio. ATSAKYTI
R
2024-02-08 17:38
Katik isbandziau. Labai geras receptas ATSAKYTI
Samanta
2023-10-30 13:14
Kepiau jau daug kartų pagal šį receptą. viskas super greit ir skaniai ATSAKYTI
Ugnius
2023-08-01 19:45
Kepiau šį patiekalą ir kai išėjau i orkaitę po pusę valandos matėsi kad jis net nepradėjo kepti , prakepė apie 1 h 20min ir tik tada buvo pilnai iškepę gavosi minkštai bet labai ilgai reikėjo kepti ATSAKYTI
Gintautas
2023-05-12 13:05
Sveiki, atsiakau suprasti kam po 20 min. dar pilti vandens, jei kotletai ir taip plaukia tarp skysčio, kuris tikriausiai iš mėsos atsiranda. deja nei viename PC negaunu mėsos, kad iš jos neišsiskirtų pertekliniai skysčiai. Tokia realybė... ATSAKYTI
RaKra
2023-10-31 17:05
Labas, Gintautas.
Išsirinkite kokios norite mėsos ir tiesiog paprašykite, kad ją jums sumaltų parduotuvėje. Arba sumalkite pats namuose.
Tada nebus skysčių. ATSAKYTI
Asta
2023-03-11 01:24
Labai skanūs kotletai. Visada gaminu pagal šį receptą!

Karta bandžiau gaminti iš pačios sumaltos sprandinės, tai gavosi sprangūs, reikėjo lašinuko kokio įmalti.. ATSAKYTI
Laimute
2022-09-30 23:51
Niekada į kotletus nededu, batono, tik žalia tarkuotą bulvę per smulkiai tarkuotą tarka visada būna purūs sultingi, išbandyk. ATSAKYTI
Sandy
2022-11-27 14:52
Aš taip pat dedu tik ATSAKYTI
Algimantas
2022-08-20 15:50
Nekošerna - mokykis iš Orchidėjos ☝️ ATSAKYTI
Orchidėja
2022-02-12 08:32
Pienas, grietinė, sumaišyta su mėsa, neleidžia organizmui įsisavinti geležies, esančios mėsoje. Tarp vartojimo pieno produktų ir mėsos patiekalų, turėtų būti maždaug 2 valandų tarpas.
Man, kad gautūsi sultingesni kotletukai, į faršą dedu tarkuotų morkų, daug svogūnų ir daug česnakų kapotų. Ir, nededu druskos į patį faršą ar kitą patiekalą, nes druska išstumia sultis, bekepant pabarstau ant viršaus. Gal kam tai bus aktualu. :) ATSAKYTI
Vida
2022-02-23 12:24
Ačiū už patarimą!
O morkas pakepinate, ar nebūtuna? ATSAKYTI
Genute
2022-05-14 18:57
skamba kaip prietaras ATSAKYTI
Irena
2022-09-24 19:43
Labai teisingas pastebejimas. Pasirodo ne mano vienos mama taip mokejo ir dare. Aciu ATSAKYTI
Irena
2022-09-24 19:45
Joks prietaras. Tai chemija. Ir tiek. ATSAKYTI
Vilma
2023-11-01 06:55
Pritariu, anais laikais mokiausi maisto technologijos, todėl iki šiol dar negaliu persiorientuoti ir maišyti vienas prie kito nederinamus produktus pagal dabartinius receptus nekreipiant dėmesio kaip tai atsilieps virškinimui. Buvo draudžiama maišyti mėsą su pieno produktais. ATSAKYTI
Gitana
2021-11-16 14:38
Pagaliau pamėgo visi šeimos nariai ATSAKYTI
Tomik
2021-11-13 18:12
Ačiū! Pagaliau išsikepiau skanių kotletų. ATSAKYTI
Simona
2021-09-16 12:46
Aciu uz receptas, pirma karta is jautienos farso buvo sultingi ir skanus!!! ATSAKYTI
Ema
2021-01-18 19:00
Išbandžiau ir aš. Labai skaniai gavosi, sultingi. Dar šalia bulvyčiu pripjausčiau ( nusausinau, užpyliau alyvuogių aliejaus, su kaupu bulvių prieskonių užbėriau) Liuks buvo prie šaltibarščių. Gaminsiu tikrai dar ne kartą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital