Vištienos, avokado ir kiaušinių salotos su saulėje džiovintais pomidorais ir citrininiu padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Vištienos, avokado ir kiaušinių salotos
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos, avokado ir kiaušinių salotos
Vištienos, avokado ir kiaušinių salotos
Vištienos, avokado ir kiaušinių salotos
Autorius apie receptą: Kiaušinių salotos yra klasika, bet net ir klasika gali sužibėti naujai. Ši variacija su vištiena, avokadais ir daržovėmis yra puiki - soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi, Kiaušinių salotos yra klasika, bet net ir klasika gali sužibėti naujai. Ši variacija su vištiena, avokadais ir daržovėmis yra puiki - soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi, nenusibodusi. Salotas tinka kabinti vienas, tepti ant duonos ar gardinti vieno kąsmio sumuštinukus. Jei norite pikantiškiau, papildomai įspauskite česnako ar įdėkite šiek tiek Sriracha ar Sweet Chilli padažo. Vietoje kukurūzų galite naudoti kubeliais pjaustytą saldžią papriką ar smulkintą saliero stiebą. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų vištienos filė (naudojau keptą, bet tinka ir virta ar rūkyta)
4 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
2 vienetai avokadų (vidutinio dydžio)
80 gramų saulėje džiovintų pomidorų (apie 8 gabalėlių, nusunktų nuo aliejaus)
150 gramų konservuotų kukurūzų (galima keisti smulkintom saldžiom paprikom)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (vidutinio dydžio)
Padažui:
100 gramų varškės užtepėlės (arba kreminio sūrio, naudojau Vilkyškių varškės užtepėlę su česnakais)
2 šaukštai majonezo (kokybiško, gaivesnei versijai - graikiško jogurto)
1 vienetas citrinų (nedidelės)
1.5 šaukštelio dižono garstyčių
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
1 saujelė petražolių (ar svogūnų laiškų ar kitų žalumynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Virtus kiaušinius, keptą vištieną ir avokadus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Svogūną smulkiai sukapokite. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Viską sudėkite į dubenį.
2.
Padažui sumaišykite varškės užtepėlę ir majonezą. Įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite apie šaukštą citrinos sulčių, dėkite garstyčias ir rūkytos paprikos miltelius. Gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
3.
Padažą sukrėskite ant kitų ingredientų, gerai išmaišykite. Paragaukite, ar patinka skonis. Jei norisi, papildomai pagardinkite druska ar pipirais ar įspauskite citrinos sulčių.
4.
Patiekiant galite pabarstyti smulkintomis petražolėmis ar kitais žalumynais.
Patarimai:
Varškės užtepėlę padažui naudojau, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, švelnaus skonio, tad puikiai tinka salotų padažams gaminti.
Jei norite pikantiškiau, papildomai įspauskite česnako ar įdėkite šiek tiek Sriracha ar Sweet Chilli padažo.
Vietoje kukurūzų galite naudoti kubeliais pjaustytą saldžiąją papriką ar smulkintą saliero stiebą.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Danute
2024-04-06 13:29
Nuostabus receptai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital