Gaivios agurkų ir tuno salotos

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Agurkų ir tuno salotos
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Jei mėgstate tuną, bet norisi jį įkomponuoti į sočias salotas, tai šios būtent tokios, o dar ir nuostabiai gaivios viename. Ruošiamos be majonezo. Beje, petražolių ir mėtų Jei mėgstate tuną, bet norisi jį įkomponuoti į sočias salotas, tai šios būtent tokios, o dar ir nuostabiai gaivios viename. Ruošiamos be majonezo. Beje, petražolių ir mėtų derinys čia labai tinka, bet galite jį keisti ir kitomis savo mėgiamomis žolelėmis. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 skardinė tuno savo sultyse (maniškė buvo 185g)
2 vienetai agurkų (trumpavaisių arba 0.5 ilgavaisio)
2 vienetai salierų stiebų (nedidelių)
50 gramų alyvuogių (naudojau Kalamata be kauliukų, bet tinka ir kitos)
1 saujelė ridikėlių
1 vienetas rausvųjų svogūnų (mažo arba 0.5 vidutinio)
4 vienetai svogūnų laiškų
1 pundelis petražolių (apie 20g)
1 saujelė mėtų
Padažui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis dižono garstyčių
0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Padažui į dubenėlį dėti garstyčias, pilti citrinų sultis, alyvuogių aliejaus, berti druską, pipirus ir paprikų dribsnius. Gerai išmaišyti ir paragauti, jei norisi, galima įdėti daugiau garstyčių.
2.
Nuo tuno nupilti skystį, o tuną sukrėsti į dubenį ir susmulkinti šakute.
3.
Salierus, agurkus ir ridikėlius smulkiai supjaustyti, svogūno laiškus susmulkinti, rausvąjį svogūną supjaustyti mažais gabalėliais, alyvuoges supjaustyti griežinėliais, o petražoles ir mėtas smulkiai sukapoti. Viską suberti į dubenį su tunu. Galiausiai supilti paruoštą padažą ir gerai permaišyti.
4.
Šias salotas skanu valgyti vienas ar dėti ant duonos riekelės ar trapučių. Jei norisi gaiviau, papildomai galima įmaišyti žalių salotų lapų.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital