Skaniai, sočiai, bet neišlaidaujant - dalinamės 42 puikiais receptais

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-05-08
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Taupūs receptai
@ Shutterstock

Norite gardžiai papietauti ar pavakarieniauti neišleidžiant daugybės pinigų? Skubame Jums į pagalbą! Apkepai, pyragai, karšti patiekalai - didžiulis pasirinkimas!

Gardžiam maistui nereikia įmantrių ingredientų, todėl pristatome net 42 puikius skanėstus, kurie padės sutaupyti!

 

Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet ir turtingos įvairiausių skonių sriubos išvirti visai nesudėtinga. Subalansuota šaltesnėms dienoms, bet gardi visais metų laikais. Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis. Grietinėlę sriuboje galima keisti ir lydytu sūreliu.

Receptą rasite čia.

Labai paprastai paruošiami, minkšti ir skanutėliai šokoladiniai keksiukai smaližiams. Jiems nereikės jokių įmantrių ingredientų - ruošiami net be pieno produktų! Iškepusius tinka pabarstyti cukraus pudra ar kakava ar skanauti visai be papuošimo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Visai nesudėtingas receptas, kaip įdomiau paruošti skumbrę! Ingredientai įprasti kiekvienos šeimininkės ar šeimininko virtuvėje, o jų derinys - puikus. Majonezą recepte taip pat galima pakeisti grietine. Tiekti rekomenduojame su keptomis arba virtomis bulvytėmis ar virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus ir nesudėtingai paruošiamas trupininis pyragas su uogiene. Tinka ruošti su pačia įvairiausia - vyšnių, aviečių, serbentų ar kitokia. Minkštas pyragas su traškiu trupininiu viršumi - visai kaip vaikystėje! Iškepusį tinka, bet nebūtina pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėliai didžkukuliai be mėsos - galima ir taip! Šie gardinami varške, patiekti labai skanu su tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Šis desertas gaivus, itin paprastai paruošimas ir žavingai atrodo. Puikus būdas panaudoti šaldiklyje galbūt užsilikusių uogų likučius. Šįkart jį gaminome su vyšniomis, bet tinka ir mėlynės, avietės, braškės ar kitos uogos. Priklausomai nuo jų saldumo drąsiai koreguokite saldiklio kiekį savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nematę, kaip gaminti kotletai, ragautojai nė neįtars, kad šie kotletai iš grikių! Kepti galima keptuvėje ar orkaitėje, tuomet nereikės suktis prie viryklės, o kotletai bus traškesni. Na, o tikri mėsos gerbėjai šiuos kotletukus gali tiekti kaip garnyrą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kremiškas, jaukus ir sotus patiekalas, o tuo pačiu – pilnas daržovių ir pavasario spalvų, pasislėpusių švelnaus bešamelio padažo pataluose.

Receptą rasite čia.

Sūriški, kremiški ir be proto puikūs - šiuos lengvai paruošiamus karštus sumuštinius sutiksite beveik kiekviename Paryžiaus restoranėlyje. Šis receptas klasikinis ir puikus savaime, bet drąsiai juo improvizuokite - į sumuštinius galima įdėti po riekelę pomidoro, įberti mėgiamų žalumynų, kumpį keisti sūdyta ar rūkyta lašiša ar kaip tik sugalvosite. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie tradiciniai Ukrainoje virtinukai yra patiekalas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems - minkštučiai, skanūs ir nesudėtingai paruošiami. Darbo labai nedaug, ingredientai nėra įmantrūs, tad puikus variantas, kai norisi jaukiai ir skaniai. Beje, dažnai Gambovci ruošiame ir su įdaru - į varškės kamuoliuko vidurį įdedama šviežių ar šaldytų uogų arba vaisiaus gabalėlis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Rūgštynės – vienas pirmųjų pavasario žalumynų. Jų galima pasisėti daržo lysvėse, galima rasti ir žaliuojančiuose laukuose. Rūgštaus skonio lapeliai naudojami ir salotoms maišyti, ir kokteiliams plakti, bet nėra labiau nostalgiško valgio nei rūgštynių sriuba. Paruošite ją greitai ir paprastai, o skonis sugrąžins į vaikystės dienas, kai tokią sriubą virdavo mama ar močiutė. Jei sriubą virsite sezono metu, naudokite šviežius rūgštynių lapelius, o panorėjus jos išsivirti žiemą ar rudenį, puikiai tiks konservuotos ar šaldytos rūgštynės. Virdami sriubą, nuosekliai laikykitės eiliškumo ir rūgštynes į puodą berkite tik tuomet, kai bulvės bus išvirusios. Kiaušinius galite tarkuoti arba smulkiai pjaustyti, o tuomet arba įmaišyti į dar puode esančią sriubą, arba patiekti atskirai, po saujelę įberiant į kiekvieną dubenėlį.

Receptą rasite čia.

Be galo aromatingas, tobulai saldžiarūgščio skonio rabarbarų pyragas, be kurio sunkiai įsivaizduojamas pavasaris. Jeigu mėgstate rabarbarus, būtinai išbandykite šį gardėsį. Mums jis pats skaniausias atvėsęs ir pastovėjęs per naktį, bet karštas su kaušeliu ledų šalia jis irgi puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios salotos - puiki idėja, ką labai skaniai paruošti su virtais kiaušiniais. Tiks ir pusryčiams, ir lengviems pietums.

Receptą rasite čia.

Lengvai ir greitai pagaminami, itin dailūs ir pasakiškai skanūs saldainiai! Tik trys beveik kiekvienoje virtuvėje randami ingredientai ir truputis vaflių papuošimui - ant Jūsų stalo puikūs saldainiukai. Galite skanauti patys ar vaišinti draugus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiuo puikaus skonio apkepu gardžiuotis galite ne tik karštu, bet ir atvėsusiu. Apkepui nereikia jokių įmantrių ingredientų, bet jis pavyksta be galo skanus. Papildomai galite gardinti pievagrybiais, morkomis, paprikomis ar kitomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Pyragas patiems tikriausiems šokolado mylėtojams. Pyragas drėgnas, sodrus ir labai labai skanus! Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje, o reikia vos dviejų ingredientų!

Receptą rasite čia.

Tiems, kas mėgsta balandėlius, bet bet nenori jų ilgai ruošti, rekomenduojame išbandyti šį vienos keptuvės balandėlių receptą. Skonis labai panašus į tradicinius balandėlius, tik prireikia dvigubai mažiau laiko ir pastangų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Debesų purumo varškės apkepas su manų kruopomis. Esame įsitikinę, kad abejingų nepaliks nei mažųjų, nei suaugusiųjų! Gardžiuokitės su uogiene, jogurtu ar grietine. Beje, cukraus kiekį recepte galite drąsiai koreguoti savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttertsock

Šie iš Danijos kilę pusryčių sumuštiniai (ten vadinami Smorrebrod) yra spalvingi, sotūs ir itin paprastai pagaminami. Danijoje jų sutiksite su pačiu įvairiausiu viršumi, o šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausia variacija su burokėliais, virtais kiaušiniais, silke ir agurkais. Kaparėlių galima ir nedėti, o vietoje šviežių agurkų tinka ir rauginti ar marinuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitas paruošiamas, sotus ir labai skanus brokolių ir avinžirnių stir-fry veganiškai. Skanu su ryžiais ar tiesiog duonos riekele! Papildomai sūdyti nebūtina, nes sūrumo užtenka iš sojos padažo, bet jei norisi sūriau - papildomai galite pasūdyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanus, taupus ir maistingas patiekalas! Patiks ir tiems, kas ieško idėjų vakarienei be mėsos. Labai skanu įsidėti ir su savimi pietums, skanus net atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis apkepas labai skanus, sušildantis ir greitai paruošiamas. Mėsos kukuliukai apkepami orkaitėje, tad nereikia kaisti keptuvės ir visas gaminimo procesas be galo paprastas. Prieskoniais ir pagardinimais drąsiai improvizuokite savo nuožiūra, pvz. į apkepą galima įmaišyti pakepintų saldžiųjų paprikų, morkų, brokolių ar kitų mėgiamų daržovių. Sūris irgi tiks bet koks jūsų mėgiamas/turimas, svarbu jog būtų gerai besilydantis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos puikai tiks šventiniam stalui - skanu, ingredientai paprasti, o paruošimas labai lengvas. Tik supjaustyti, sumaišyti ir viskas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Šiuos triufelius pagaminsite vos per pusvalandį ir iš paprastučių ingredientų. Receptą pateikėme bazinį, bet juo drąsiai improvizuokite rinkdamiesi savo mėgiamus džiovintus vaisius ir riešutus. Varškės kremo saldumą bei prieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo skonį. Jei norite kiek kremiškesnio, šventiškesnio triufelių varianto, vietoje graikiško jogurto galite naudoti dosnų šaukštą maskarponės sūrio arba 30g minkšto kambario temperatūros sviesto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Gardžią lazaniją namuose paruošti visai nesudėtinga, ypač pagal puikų receptą! Šiame recepte ingredientų kiekiai skirti 2 - 3 porcijoms, todėl, jei norite paruošti daugiau lazanijos, atitinkamai didinkite ingredientų keikį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiamai vakarienei sveikiau - citrininė žuvies file orkaitėje su lengva česnako nata. Garnyrui tinka šviežia duona, ryžiai ar salotos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei yra bandelių rojus, jame tikrai gyvena šios plėšomos bandelės. Sunku nusakyti jausmą, kai atsiplėši dar šiltutį gabalėlį, užsitepi sviesto ir su kiekvienu kąsniu dingsti pojūtyje. Tobulai purios, minkštutės, skoniu primenančios brioche, tik kelis kartus geriau. Galite jas pasiruošti iš vakaro, o ryte tiesiog palikti pakilti ir šauti į orkaitę. Šiame recepte jos gamintos su nesaldžiu sūrio įdaru (sūrį galima naudoti bet kokį mėgstamą), bet galima jas gaminti ir saldžias - tiesiog į tešlą dėti truputį daugiau cukraus, o įdarui - pvz. cinamono ir cukraus mišinį, aguonas, uogienę ar kt.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Atrodo ir skamba įmantriai, o pagaminti tikrai labai paprasta! Pyragas ne tik kremiškas, bet ir labai gaivus, citrusinis kvapas tobulai dera prie puodelio kvapnios arbatos - puikus desertas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai labai skanus ir vienas greičiausių įdarytų makaronų ala Cannelloni receptų, kurį priskirtume receptų gelbėtojų kategorijai. Jam naudojamamas pirktinis pomidorų padažas, tad tereikia pakepinti mėsą ir prikimšti makaronus. Jei labai skubate, galite makaronus kimšti ir neapkepinta malta mėsa - jis tikrai iškeps per laiką orkaitėje, visgi su apkepinta mums daug skaniau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai paprasta paruošti ir labai skanu! Tai kiek kitoks būdas paruošti mėsos kepsnius - jie užkepami su marinuotų agurkėlių pagardu ir pikantišku sūrio pagardu. Tiekite su bulvių koše ir aštriomis morkų salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Gaivus, nesudėtingai paruošiamas ir labai gardus desertas. Kreminė tekstūra ir gaivios uogytės - tobulas skonio derinys. Uogos tinka ir šviežios, ir šaldytos.

Receptą rasite čia.

Šis makaronų ir tuno apkepas yra pats skaniausias ir kremiškiausias iš visų mūsų ragautų, o ingredientai visiškai paprastučiai. Apkepui pagardinti mes dažniausiai renkamės konservuotus kukūrūzus ir saldžiąją papriką, bet drasiai galite naudoti ir kitas savo mėgiamas daržoves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Skanutėlis tortas su želė gabaliukais. Kuo įvairesnių spalvų želė pasirinksite, tuo dailesnis ir puošnesnis Jūsų tortas bus. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis paprastai ir iš neįmantrių ingredientų pagaminamas, bet paglostantis gomurį ir širdį patiekalas - puikus būdas išbandyti Ukrainos virtuvę. Sotūs virtinukai, kuriuos labai gardu tiekti su apkepintais svogūnais, pievagrybiais ir pagardinti žalumynais, bet jei norite, galima tiekti ir su keptomis daržovėmis, šviežiomis salotomis ar kitais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Tai tikrai nėra klasikinis Chačiapurio receptas, tai - greitas, paprastas ir labai skanus patiekalas, kurio skonis primena Chačiapurį. Kai nesinori ilgai suktis prie viryklės šis patiekalas tiesiog tobulas. Skanus ir vienas, ir su šviežiomis daržovėmis, ir šiltas, ir atvėsęs. Jam puikiai tinka sunaudoti įvairiausių sūrių likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Puiki vakarienė per pusvalandį! Super skanūs kepsneliai keptuvėje, kuriuos valgome su šviežiomis salotomis, ryžiais ar kitais mėgstamais garnyrais.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingas, sotus, nebrangus patiekalas. Puikiai tinka pietums, vakarienei ir nusinešti į darbą. Ingredientų kiekius galite koreguoti pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Greitai paruošiami ir labai labai skanūs vištienos kepsneliai - tinka kaip karštas patiekalas su mėgstamu garnyru ar kaip užkandis su mėgstamu padažu. Labai patinka vaikams! Jei skubate, marinuoti vištienos nebūtina.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie kotletai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir sutaupyti mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kartais labai norisi pasmaližiauti, kad ir, atrodytų, paprasčiausio tinginio, tačiau virtuvės spintelėse nėra pasislėpusio kondensuoto tinginio, tuomet improvizuojame! Šis nuostabaus skonio tinginys patenkins tikriausiai kiekvieno smaližio saldumo poreikį be ypatingų išlaidų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiami, šiek tiek pikantiški ir labai skanūs kepti sumuštiniai. Tiks ir pusryčiams, ir užkandžiams, ir greitai vakarienei. Beje, šie sumuštiniai labai skanūs ne tik šilti, tik iškepę, bet ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabieji "Schupfnudel" - jie gaminami iš bulvių, panašiai kaip Gnocchi. Mėgstami Pietų Vokietijoje ir Austrijoje, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui! Nieko sudėtingo, bet labai skanu! Gardinami maltu muskatu, bet bus skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Neįtikėtinai paprastas keksiukų receptas! Vos keli ingredientai, o skonis - nuostabus. Jeigu norite receptą patobulinti, galite pagardinti uogiene, šaldytomis ar džiovintomis uogomis, ar aplieti tirpintu šokoladu. Šiais keksiukais tikrai nustebinsite savo artimuosius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Kiek netikėtas, bet puikus derinys! Jei turite virtų kiaušinių ar tiesiog norite sočios vakarienės be mėsos, šis receptas tikrai labai pravers. Kad kotletukai lengviau formuotųsi, masę galite palikti truputį pabrinkti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Akimirksniu paruošiamas ir labai skanus kefyro kokteiliukas mažiems ir dideliems. Tokį puiku ruošti vasarą atsigaivinti - jis sveikas ir labai skanus! Kefyras naudingas virškinimui, o kur dar gaivios uogytės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pietūs ar vakarienė be mėsos! Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Greitai paruošiamos ir labai skanios skumbrės salotos. Salotos pagardintos bulvėmis, todėl bus labai sočios. Ruošti galima ne tik su skumbre, bet ir kitokia rūkyta žuvimi. Jei salierų neturite, salotos bu skanios ir be jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitas ir paprastas pyragas visiems, kas turi šaldytų ar šviežių uogų, jos čia taip pat labai tinka! Pyragas labai originalaus, neįprasto ir gardaus skonio - tešla primena ir paprastą biskvitą, ir drėgno kekso skonį. Siūlome išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Šią košę mane išmokė virti mano brangi močiutė. Košė kiek kitokia nei tradicinė šilkinė, skoniu tikrai nenusileidžia.

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir nebrangus trupininis pyragas su varške - visai kaip vaikystėje! Receptas labai paprastas, bet skonis pakerės tikriausiai visus smaližius su puodeliu kvapnios arbatos, kavos, stikline pieno ar kakava - skanaus!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Kas Norės Tas Žinos
2018-09-03 15:44
Ačiū uz receptukus, keli jau yra ismeginti ir tikrai labai skanus patiekalai gavosi ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital