Kreminis brokolių ir pupelių troškinys su šonine

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Kreminis brokolių ir pupelių troškinys su šonine
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijiai
Autorius apie receptą: Labai kreminis, aromatingas, sotus ir skanus troškinys! Brokoliai iškepa ne per minkšti, o maloniai traškūs. Tinka tiekti pietums ar vakarienei, o jei norisi sočiau, galima Labai kreminis, aromatingas, sotus ir skanus troškinys! Brokoliai iškepa ne per minkšti, o maloniai traškūs. Tinka tiekti pietums ar vakarienei, o jei norisi sočiau, galima valgyti kartu su ryžiais ar makaronais. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų brokolių
1 skardinė konservuotų pupelių (naudojau baltas nedideles)
200 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
100 gramų šaltai rūkytos šoninės
1 vienetas svogūnų
5 skiltelės česnako
1 sauja kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto, nebūtina)
1 šaukštas sviesto
1.5 šaukštelio kukurūzų krakmolo (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: šoninę smulkiai supjaustyti kubeliais, brokoliui nupjauti kotą, o likusią dalį supjaustyti smulkesniais žiedynais, svogūną supjaustyti kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti.
2.
Įkaitinti keptuvę. Suberti šoninę ir maišant kepti, kol gražiai apskrus.
3.
Iškepusią šoninę perkelti į lėkštę ir išpilti pusę susikaupusių riebalų.
4.
Į keptuvę su likusiais riebalais dėti sviestą, ištirpinti. Suberti svogūnus ir maišant kepti 3-4 min iki suminkštės. Sudėti brokolius maišant ir kepti 1-2 min. Įspausti česnaką ir maišant kepti apie 1 min.
5.
Sukrėsti gerai nuvarvintas pupeles, supilti grietinėlę. Sumažinti kaitrą ir troškinti apie 3–4 min.
6.
Dėti apkepintą šoninę, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir patroškinti dar apie 2-3 min. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
7.
Jei padažao norisi tištesnio, supilti krakmolą (prieš tai sumaišytą su 2 v.š. šalto vandens).
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Andrius
2024-02-06 20:21
Naudojau kepintas pupeles čili padaže, rezultatas tobulas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital