Burgerių tacos

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Burgerių tacos
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Burgerių tacos
Burgerių tacos
Autorius apie receptą: Mėgstantiems garsiuosius "Big Mac" mėsainius, šie itin greitai ir lengvai paruošiami takai tikrai patiks! Juk kartais pasilepinti galima, tiesa? Asmeniškai man be galo patinka Mėgstantiems garsiuosius "Big Mac" mėsainius, šie itin greitai ir lengvai paruošiami takai tikrai patiks! Juk kartais pasilepinti galima, tiesa? Asmeniškai man be galo patinka mėsainiai, ypač su šiuo padažiuku, tad dalinuosi receptu ir su jumis. Tikiu, kad prie įdomaus filmo ar serialo, ar geros kompanijos susivalgys dar skaniau. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų maltos jautienos (naudojome 15% riebumo)
8 vienetai mažų tortilijų (naudojome Santa Maria)
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
1 šaukštelis džiovintų petražolių (arba raudonėlio ar kitų mėgiamų žolelių)
1 šaukštelis česnako miltelių (arba 2 išspaustų skiltelių česnako)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
120 gramų majonezo
120 gramų pomidorų padažo
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštelis cukraus (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
8 riekelės lydyto sūrio (ar čederio ar kito mėgiamo)
0.5 vieneto svogūnų
1/4 vieneto iceberg salotų
4 vienetai marinuotų agurkų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti faršą, berti druską, pipirus, petražoles, rūkytos paprikos miltelius, gerai išmaišyti.
2.
Padažui paruošti, du marinuotus agurkus sutarkuoti burokine tarka. Sumaišyti su majonezu, pomidorų padažu, garstyčiomis ir cukrumi. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
3.
Smulkiai supjaustyti svogūną, supjaustyti salotų lapus, likusius du agurkus supjaustyti griežinėliais.
4.
Ant kiekvienos tortilijos tolygiu sluoksniu paskirstyti maltą jautieną iki pat kraštų (nes kepama ji trauksis), gerai prispausti.
5.
Ant aukštos kaitros įkaitinti sausą keptuvę, dėti tortiliją mėsa į apačią, kad jautiena iškeptų. Kepti apie 2 min, tada apversti ir iškart uždėti riekę lydyto sūrio. Kepti, kol sūris išsilydys, o tortilija gražiai apskrus (atsargiai, nesudeginti).
6.
Ant kiekvienos iškeptos tortilijos dėti šiek tiek supjaustytų agurkų, svogūnų ir salotų, o ant viršaus - paruoštą padažo. Perlenkti per pusę ir skanauti.
Patarimai:
Takų kepimui galima naudoti dvi atskiras keptuves, t.y. vienoje apkepti mėsa į apačią, o kitoje - antrą pusę. Tuomet takai bus liesesni, nors man asmeniškai skanu, kai ir kita tortilijos pusė įsigeria skonio.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
salotos, mišrainės
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
desertai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital