Pupelės, lęšiai ir kiti ankštiniai - 32 skanūs ir sotūs receptai, ką iš jų pagaminti

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-03-12
Pupelės, lęšiai ir kiti ankštiniai - 32 skanūs ir sotūs receptai, ką iš jų pagaminti
@Shutterstock

Ankštinės daržovės - ne tik labai skanus ir maistingas pasirinkimas, bet ir puikus būdas paįvairinti mitybą. Ankštinės daržovės padės gauti daugybę naudingų maistinių medžiagų, yra sočios, nebrangios ir padeda sumažinti mėsos vartojimą.

Šiandien su Jumis dalinamės net 32 puikiais LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptais, praturtintais lęšiais, pupelėmis, žirneliais ir kitomis ankštinėmis daržovėmis. Skanaus!

 

Pavasarį sriuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikius falafelius paruošti namuose daug paprasčiau nei gali atrodyti! Jei apie tokius net nesatę girdėję, kviečiame susipažinti - tai minkštutėliai viduje, su traškia plutele išorėje, gardieji avinžirnių kotletai. Ypač skanu su jogurtiniu padažu!

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir sušildantis troškinys. Malonaus kremiškumo suteikia kokosų pienas. Puikus patiekalas vakarienei be mėsos! Patiekti tinka su ryžiais ar tiesiog duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima keisti pagal savo skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tradicinė burokėlių mišrainė, kurią kiekvienas ruošia vis kitaip ir visuomet gardžiai! Jeigu Jūsų šeima dar neturi tradicinio burokėlių mišrainės recepto, kviečiame išbandyti! Recepto autorė mėgstantiems lengvesnes salotas pataria majonezą keisti lengvu jogurtu, o aštresnes - majonezą maišyti su trupučiu garstyčių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tikrai labai soti bulvių ir žirnelių sriuba, mums šis derinys šiek tiek kvepia vaikyste, o Jums? Dar praturtina gabalėliais vištienos ir tiesiog neįmanoma atsispirti neparagavus. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamos, sveikos ir maistingos salotos - labai skanu lengviems pietums ar vakarienei. Avinžiriniai yra gana sotūs, todėl salotas valgome kaip pagrindinį patiekalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tradicinė, kvapni ir visuomet jaukiai sušildanti maltos mėsos sriuba su pupelėmis. Gardžią sriubą galima tiekti ir be recepte siūlome tortilijų traškučių, o jeigu juos visgi ruošite ir rinksitės ilgesnio brandinimo sūrį, jo pakaks mažiau, nes jo skonis intensyvesnis.

Receptą rasite čia.

Sotūs ir maistingi žirnių kepsneliai tik iš augalinės kilmės produktų, todėl tik ir veganams, ir vegetarams. Rasite ir puikaus padažo receptą! Na, o jeigu kario padažo ruošti nenorite, galima skanauti ir su saldžiu aitriųjų paprikų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Skanioji mišrainė, kvepianti vaikyste. Ji labai skani tiesiog viena ar su juodos duonos riekele, gardi ir prie karštų patiekalų kaip garnyras. Renata rekomenduoja ruošti su raugintais argurkais ir jų nė už ką nekeisti į marinuotus, tikram vaikystės skoniui išgauti.

Receptą rasite čia.

Lengvai ir greitai paruošiamas, sotus ir maistingas pupelių ir bolivinės balandos troškinys - pietūs ar vakarienė viename puode. Ir dar kaip gardžiai!

Receptą rasite čia.

Labai skani avinžirnių užtepėlė. Jei neturite laiko virti avinžirnių, juos galite naudoti konservuotus. Beje, šiame recepte gausu vietos improvizacijoms: galite drauge su avinžirniais sutrinti šiek tiek šviežio čili pipiro, pagardinti humusą orkaitėje keptomis paprikomis ar net burokėliais, dėti kitų mėgstamų priedų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Labai kvapni, soti ir gundanti Čili troškinio versija! Receptui galite rinktis mėgstamą - jautienos ar paukštienos faršą, o prieskonius, pagal savo skonį - jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau aitriųjų pipirų ir česnako, jei švelniau - jų galite ir visai atsisiakyti. Patiekiant labai tinka užberti tarkuoto sūrio ar žalumynų.

Receptą rasite čia.

Soti ir labai gardi vištienos mišrainė su pupelėmis. Paprasta paruošti, papildomam traškumui ir gaivai tinka dėti saliero ar poro. Vištieną galite naudoti ne tik rūkytą, bet ir keptą ar virtą. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greita ir gardi silkės užkandėlė su burokėliais ir puikia, kremiška pupelių užtepėle. Puošiame daigais, bet jie nebūtini, bus labai skanu ir be jų!

Receptą rasite čia.

Kvapni, soti ir labai labai skani šviežių pomidorų sriuba (žiemą galima keisti ir konservuotais be odelių) su maistingais lęšiais. Sriuba be mėsos, tad tiks ir vegetarams, ir tiesiog lengvesniems pietums. Papildomai patiekiant galima apšlakstyti citrinų sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Dar vienas puikus patiekalas be mėsos - blyneliai ruošiami iš cukinijų ir avinžirnių. Avinžirnių šiems blyneliams smulkinti nereikia, bet, jei norite vientisesnės konsistencijos, juos galite sutrinti.

Receptą rasite čia.

Gaminant čilietišką troškinį, galite naudoti mėgstamiausias pupeles, dėti net ir daugiau moliūgo bei mėgstamos dešros ar dešrelių. Čilietišką troškinį taip pat galima gaminti vegetariškai – tiesiog nedėkite dešrelių. Gaminant vegetarišką troškinio versiją papildomai tinka pakepinti susmulkintą pomidorą kartu su svogūnu ir česnaku, kad pridėtų papildomo skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Troškinys - idėja sveikiems pietums ar vakarienei. Sotus ir maistingas lęšių troškinys sušildys savo įmantriais skoniais ir suteiks sotumą jausmą be mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Skani, soti ir lengvai pagaminama sriuba. Jeigu norisi sočiau, galite pačioje virimo pabaigoje (arba tiesiai į lėkštę, patiekiant) įdėti lengvai pakepintų parūkytų dešrelių arba kitos mėgstamos mėsos.

Receptą rasite čia.

Mėgstate aštrią Čili sriubą? Šis receptas kaip tik Jums! Ji ir aštri, ir soti, ir sušildanti! Aštrumą recepte, žinoma, reguliuokite pagal savo skonį, o jei pavyks per aštriai, skonį sušvelninti galite šaukštu grietinės.

Receptą rasite čia.

Traškios, gaivios ir labai gardžios skumbrės salotos. Jei neturite salierų, galima pakeisti porais. Reikės vos penkių ingredientų, o skonis tikrai maloniai nustebins.

Receptą rasite čia.

Švelnesnio skonio, labai soti sriuba su malta mėsa, pupelėmis ir pomidorais. Vietoje šviežių pomidorų galima naudoti konservuotus, tik juos geriau rinktis be odelių. Patiekiant labai tinka pabarstyti tarkuotu sūriu, o šalia - riekelę skrudintos duonos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

Sočios, labai paprastai paruošiamos, bet nepaprastai skanios burokėlių salotos. Lęšiai salotoms suteikia maistingumo, tad salotos tiks ir lengviems, bet gana sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Čia tai bent patiekalas! Puikiai tiks nustebinti svečius ar romantiškai vakarienei. Avinžirnių ir krevečių troškinukas visus namus pripildys nuostabių aromatų, o Jūsų lėkštes - puikių skonių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Kvapni ir sušildanti sriuba, kokios versiją tikriausiai turi kiekvienas virtuvės šeimininkas ir šeimininkė. O šį kartą rekomenduojame išbandyti būtent šią, nes ji tikrai labai skani!

Receptą rasite čia.

Truputis šilumos lėkštėje! Jei mėgstate aštriau, papildomai galima gardinti ciberžole, kario pasta, aitriaisiais pipirais. Sriuba ryški, spalvinga ir pradžiugins niūrią dieną.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate visokiausius padažus, užtepus ir mirkalus, bet nelabai mėgstate avinžirnių ar jų paprasčiausiai šiuo metu neturite šaldytuve, puikaus humuso galima pasigaminti ir iš pupelių! Labai skanu valgyti mirkant daržoves ar traškučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškus, sveikesnis užkandis! Šį gardumyną galima skaninti tiek recepte siūlomais, tiek kitais savo mėgstamais prieskoniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Sriubai papildomai aštrumo suteikia konservuoti chipotle čili pipirai, bet jeigu nemėgstate aštriai, galite šių pipirų nenaudoti. Arba jeigu nerandate tokių įsigyti, tuomet drąsiai naudokite kitus mėgstamus aštriuosius pipiriukus. Sriuba labai gardi su tortilijų traškučiais arba skrudintu česnakiniu batonu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Receptas, kuris beveik nepamainomas vakarui su draugais - skanusis naminis humusas. Labai gardu naudoti tiek kaip padažą, kabinti morkų ar kitų daržovių lazdelėmis, tiek kaip užpilą salotoms, ypač jei paruošite kiek skystesnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Šiam troškiniui reikia labai nedaug ingredientų ir paruošimas yra labai paprastas. Vietoje šoninės ir vytintos nugarinės galite rinktis kitą mėgstamą mėsą, pvz.: dešreles, vištieną ir t.t. Mėgstantiems aštresnį maistą – į troškinį įdėkite čili ar jalapeno pipirą, čia jis labai tiktų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Dar vienas sotus patiekalas be mėsos! Ingredientų sąraše rasite vieną, kurio galbūt nesate pratę naudoti ne desertams - kakavą, tačiau Aušra labai rekomenduoja jo nepamiršti, nes troškiniui suteiks tikrai labai malonų prieskonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Vaikai ir vanilė

Sotūs ir maistingti blyneliai ne tik su avinžirniais, bet ir kitomis daržovėmis. Blyneliams galite naudoti tiek konservuotus, tiek virtus avinžirnius. O jeigu mityboje vengiate glitimo, džiugi naujiena - šiems blyneliams kvietiniai miltai nebūtini!

Receptą rasite čia.

Švediška sriuba lietuviškam skoniui! Žirnienė soti, tiršta ir labai labai skani. Pagardinama rūkyta ar sūdyta mėsa, o patiekama su duona. Gardumėlis!

Receptą rasite čia.

Gardžios, sočios ir maistingos tuno salotos be majonezo. Salotos ypač greitai paruošiamos, o skonis toks puikus, kad, tikėtina, suvalgysite dar greičiau. Jei norite švelnesnio skonio, baltą svogūną galite pakeisti rausvuoju.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cocina Rendez-Vous

Dar vienas puikus "vienos keptuvės" patiekalas pietums ar vakarienei. Troškinį valgome vieną ar tiekiame su ryžiais. Troškinys be gyvulinės kilmės produktų, todėl puikiai tiks net ir veganams. Na, o pieno produktų nevengiantys, patiekdami ant viršaus gali užtrupinti fetos sūrio.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis