Daržovių troškinys su mėsos kukuliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Troškinys su mėsos kukuliais
Troškinys su mėsos kukuliais
Troškinys su mėsos kukuliais
Autorius apie receptą: Sotus, gardus, labai paprastas ir lengvai pagaminamas troškinukas. Sotus, gardus, labai paprastas ir lengvai pagaminamas troškinukas. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas bulvių
1 vienetas morkų (didelės)
1 vienetas paprikos (saldžios)
2 vienetai svogūnų
3 skiltelės česnako
1 saujelė žalumynų (krapų, petražolių)
1 šaukštas pomidorų pastos
2 vienetai lauro lapų
pagal poreikį vandens (verdančio)
pagal skonį druskos
Kukuliams:
500 gramų kiaulienos faršo
90 gramų ryžių (sausų, nevirtų)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų (didelio)
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia padarykite mėsos teftelius. Į dubenį sudėkite mėsos faršą. Šaltu vandeniu gerai praplaukite ryžius, suberkite į faršą.
2.
Svogūną nulupkite, sutarkuokite, svogūną susmulkinkite ir suberkite į dubenį su faršu. Įmuškite kiaušinį, įberkite druską, pipirus ir viską gerai išminkykite. Faršą išdaužykite, kelis kartus smarkiai meskite į dubenį. Rankomis suformuokite nedidelius mėsos rutuliukus. Man pavyko 28 tefteliai.
3.
Svogūnus ir papriką supjaustykite kubeliais, smulkiai supjaustykite česnaką, morką sutarkuokite burokine tvarka, bulves stambiai supjaustykite.
4.
Puode, kuriame darysite troškinį, įpilkite aliejaus, suberkite svogūnus ir apkepkite.
5.
Po to sudėkite morkas ir paprikas, kepkite 3–4 min. Įpilkite pomidorų pastos, kepkite 2 min.
6.
Sudėkite bulves, įpilkite verdančio vandens, kad viską apsemtų, įberkite druskos, įdėkite lauro lapus.
7.
Ant bulvių viršaus sudėkite mėsos teftelius, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 min.
8.
Pasmulkinkite žalumynus ir jais apibarstykite pagamintą troškinį prieš patiekiant.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Erika
2023-01-14 20:01
Labai patiko! Aš šiek tiek receptą pakeičiau, bet iš esmės sekiau tai, kas parašyta čia (vietoj paprikos dėjau brokolį, prie kasnio dydžio bulvių dar papjausciau kąsnio dydžio morkų; užpylus vandenį, dar į jį įmečiau buljoną; pabaigoje nusėmiau šiek tiek skysčio ir padariau padažiuką (į skystį dar įdėjau ~1 šaukštą pomidorų padažo), kuriuo užpyliau kukulius, ir dar patroskinau). ATSAKYTI
Daiva
2021-12-14 03:05
Sveiki. Dariau jau antrą kartą bet tikrai super vakarienė ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital