Orkaitėje kepti smidrai - greita ir labai skanu!

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Orkaitėje kepti smidrai šparagai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Man tai yra pats skaniausias smidrų paruošimo receptas. Viens, du, pašauni į orkaitę ir viskas. Kol smidrai kepa orkaitėje, keptuvėje pasiruošiu vištieną arba susipjaustau Man tai yra pats skaniausias smidrų paruošimo receptas. Viens, du, pašauni į orkaitę ir viskas. Kol smidrai kepa orkaitėje, keptuvėje pasiruošiu vištieną arba susipjaustau gaivias salotas ir iškart turiu nuostabų garnyrą. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 pundelis smidrų (apie 400 gr)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek citrinų sulčių (nebūtina, bet tinka)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kepimui orkaitėje geriausiai tinka vidutinio storumo arba kiek storesni smidrai (dauguma parduodamų būna būtent tokie). Jeigu smidrų stiebeliai labai ploni, juos geriau valgykite blanširuotus arba lengvai apvirtus, nes kepami orkaitėje jie gali per daug išsausėti.
2.
Smidrus nuplaukite, nusausinkite ir nulaužkite sumedėjusias dalis. Aš darau taip - imu smidrą, lengvai palenkiu sumedėjusią dalį ir žiūriu, per kurią vietą linksta. Toje ir laužiu. Sumedėjusių dalių neišmeskite, jas galima panaudoti verdant sultinį.
3.
Skardelę iškloju kepimo popieriumi ir joje vienu sluosniu paskleidžiu smidrus. Apšlakstau alyvuogių aliejumi, šlakeliu citrinos sulčių ir rankomis smidrus pavartau, jog tolygiai pasidengtų. Pabarstau druska ir trupučiu pipirų. Jeigu mėgstate, dar galite pabarstyti 1-2 skiltelėmis smulkiai kapoto česnako arba galima ant smidrų uždėti keletą plonų citrinos griežinėlių.
4.
Šaunu į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu iki smidrai lengvai rusteli ir suminkštėja. Man paprastai trunka apie 10 minučių, bet tikslus laikas gali priklausyti nuo orkaitės bei nuo smidrų storio, tiesiog po kokių 7 minučių patikrinkite vieną smidrą ir matysite, kiek dar kepti.
5.
Ištraukiu iš orkaitės ir skanauju!
Patarimai:
Iškepusius dar karštus smidrus labai tinka pabarstyti smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu (pvz. Parmezanu ar Džiugu), jo skonis čia labai dera.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
As
2021-05-22 00:46
O jūs smidru nenulupat? Ar tiesiog pamiršot parašyti recepte? Gi ta jų oda tokia stora ir sumedėjusi buna ATSAKYTI
Greta
2021-05-24 09:53
Lupti tikrai nereikia, reikia tik kotelius nulaužti, kaip aprašyta recepte :) ATSAKYTI
Laima
2019-05-17 18:19
Labai tinka apibarstyti parmazano suriu,nereikia druskos,labai graziai apskrunda. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital