Orkaitėje kepti smidrai - pats greičiausias receptas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Orkaitėje kepti smidrai šparagai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Man tai yra pats skaniausias ir greičiausias smidrų paruošimo receptas. Viens, du, pašauni į orkaitę ir viskas. Kol smidrai kepa orkaitėje, keptuvėje pasiruošiu vištieną Man tai yra pats skaniausias ir greičiausias smidrų paruošimo receptas. Viens, du, pašauni į orkaitę ir viskas. Kol smidrai kepa orkaitėje, keptuvėje pasiruošiu vištieną arba susipjaustau gaivias salotas ir iškart turiu nuostabų garnyrą. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 pundelis smidrų (apie 400 gr)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek citrinų sulčių (nebūtina, bet tinka)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kepimui orkaitėje geriausiai tinka vidutinio storumo arba kiek storesni smidrai (dauguma parduodamų būna būtent tokie). Jeigu smidrų stiebeliai labai ploni, juos geriau valgykite blanširuotus arba lengvai apvirtus, nes kepami orkaitėje jie gali per daug išsausėti.
2.
Smidrus nuplaukite, nusausinkite ir nulaužkite sumedėjusias dalis. Aš darau taip - imu smidrą, lengvai palenkiu sumedėjusią dalį ir žiūriu, per kurią vietą linksta. Toje ir laužiu. Sumedėjusių dalių neišmeskite, jas galima panaudoti verdant sultinį.
3.
Skardelę iškloju kepimo popieriumi ir joje vienu sluosniu paskleidžiu smidrus. Apšlakstau alyvuogių aliejumi, šlakeliu citrinos sulčių ir rankomis smidrus pavartau, jog tolygiai pasidengtų. Pabarstau druska ir trupučiu pipirų. Jeigu mėgstate, dar galite pabarstyti 1-2 skiltelėmis smulkiai kapoto česnako arba galima ant smidrų uždėti keletą plonų citrinos griežinėlių.
4.
Šaunu į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu iki smidrai lengvai rusteli ir suminkštėja. Man paprastai trunka apie 10 minučių, bet tikslus laikas gali priklausyti nuo orkaitės bei nuo smidrų storio, tiesiog po kokių 7 minučių patikrinkite vieną smidrą ir matysite, kiek dar kepti.
5.
Ištraukiu iš orkaitės ir skanauju! Beje, iškepusius smidrus taip pat labai tinka pabarstyti smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu (pvz. Parmezanu ar Džiugu), jo skonis čia labai dera.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Bet
2018-05-26 22:57
Tikrai ne greiciau nei 3-5min garpuodyje ar vandenyje :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis