Gaivios avinžirnių salotos su pomidorais ir jogurtiniu avokadų padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Avinžirnių salotos su avokadų padažu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės
Avinžirnių salotos su avokadų padažu
Avinžirnių salotos su avokadų padažu
Autorius apie receptą: Šios salotos labai gaivios, bet tuo pačiu ir sočios. Puikiai tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės. Avokadų padažo galite pasiruošti ir daugiau - Šios salotos labai gaivios, bet tuo pačiu ir sočios. Puikiai tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės. Avokadų padažo galite pasiruošti ir daugiau - šaldytuve jį tinka laikyti 2-3 dienas. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 skardinė konservuotų avinžirnių (arba 250 g virtų)
200 gramų vyšninių pomidorų (arba paprastų pomidorų)
2 saujos špinatų
1 skiltelė česnako
1 šaukštas petražolių (smulkintų, nebūtina)
1 šaukštas citrinų sulčių (arba obuolių ar balzaminio acto)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis pipirų
1/3 šaukštelio druskos
Padažui:
1 vienetas avokadų (mažo arba 0.5 vidutinio)
80 mililitrų vandens
70 gramų graikiško jogurto (apie 2 šaukštų)
10 gramų krapų (arba kalendrų ar petražolių)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Jei naudosite vyšninius pomidoriukus, juos perpjaukite pusiau. Jeigu naudosite paprastus, supjaustykite postambiais gabalėliais. Pomidorus sumaišykite su išspausta česnako skiltele, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, petražolėmis, druska ir pipirais.
2.
Konservuotus avinžirnius nupilkite nuo skysčio, perplaukite vandeniu ir gerai nuvarvinkite.
3.
Visus padažo ingredientus sudėkite į elektrinio trintuvo indą ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
4.
Į dvi lėkštes dėkite po sauja špinatų, po pusę pomidoriukų ir pusę avinžirnių. Patiekdami apšlakstykite avokadų padažu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital