Šokoladinis chia pudingas su riešutų sviestu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Šokoladinis chia pudingas su riešutų sviestu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šokoladinis chia pudingas su riešutų sviestu
Šokoladinis chia pudingas su riešutų sviestu
Autorius apie receptą: Kai pusryčiai ne tik skanūs, bet ir labai gražūs, juk daug smagiau, ar ne? Šis chia pudingas būtent toks - fiesta ir akims, ir skonio receptoriams, o paruošiamas labai paprastai. Jį Kai pusryčiai ne tik skanūs, bet ir labai gražūs, juk daug smagiau, ar ne? Šis chia pudingas būtent toks - fiesta ir akims, ir skonio receptoriams, o paruošiamas labai paprastai. Jį taip pat galite iš vakaro susluoksniuoti stiklainiukuose, o ryte pasigriebti su savimi keliaudami į darbą. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 sluoksnis:
300 mililitrų augalinio pieno (naudojau Naturli „DO NOT CALL ME M_LK“)
4 šaukštai čija sėklų
2 šaukštai kakavos
1.5 šaukšto eritrolio (arba klevų sirupo ar medaus ar kito saldiklio)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 sluoksnis:
2 šaukštai žemės riešutų sviesto (arba kitokio mėgiamo riešutų kremo)
1 šaukštas eritrolio (arba klevų sirupo ar medaus ar kito saldiklio)
šiek tiek augalinio pieno
3 sluoksnis:
2 šaukštai kokosų kremo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenėlį ar stiklainiuką suberkite čija sėklas, eritritolį (ar kitą saldiklį) ir kakavą. Per kelis kartus vis gerai išmaišydami supilkite 300 ml augalinio pieno gėrimo.
2.
Indą pridenkite ir dėkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms (arba nakčiai), kad čija sėklos išbrinktų.
3.
Joms išbrinkus, paskirstykite čiją pudingą į dvi stiklines.
4.
Žemės riešutų sviestą dėkite į nedidelį dubenėlį. Pamažu vis maišydami pilkite augalinį pieno gėrimą. Iš pradžių riešutų sviestas sušoks, bet pilant toliau ims darytis kremiškas. Skysčio pilkite tiek, kad riešutų sviestas įgautų kreminę tekstūrą. Įmaišykite eritritolį (ar kitą saldiklį). Šį kremą paskirstykite ant šokoladinio čija pudingo.
5.
Ant viršaus į dėkite po šaukštą kokosų kremo.
6.
Tiekite iškart arba laikykite šaldytuve (uždengtas jis ten puikiai gyvens 3-4 dienas).
Patarimai:
Saldumas. Jį drasiai koreguokite pagal savo skonį. Aš dažniausiai pusryčių receptams saldinti renkuosi eritritoli, nes jis nepakelia gliukozės kiekio kraujyje, tad sotumas trunka ilgiau, bet drąsiai jį keiskite savo mėgiamu saldikliu - stevija, klevų sirupu, medumi ar kt.
Iš anksto. Šį čija pudingą galite susluoksniuoti ir iš vakaro, pvz. stiklainiukuose, kuriuos labai patogu pasiimti į kelią. Darau taip - sumaišiusi čija pudingo ingredientus palieku juos pastovėti 20-30 min kambario temperatūroje, kad šiek tiek išbrinktų, tada gerai išmaišau ir sluoksniuoju į stiklainiukus pagal receptą: pudingas, riešutų kremas, kokosų kremas. Dedu į šaldytuvą nakčiai.
Kokosų kremas. Tai yra tirštoji dalis, kuri atsiskiria palaikius kokoso pieno skardinę šaldytuve per naktį . Galima prieš sluoksniuojant desertą šį kremą išplakti, bet aš patingiu ir tiesiog jį sumaišau su šlakeliu skystosios kokosų pieno dalies, jog būtų kremiškos tekstūros, o tada dedu ant deserto viršaus.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Asta
2022-09-24 22:26
Labai patiko, skani sveika ideja pusryciu paivairinimui ir pagaminti greita ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital