Šaltibarščiai įdomiau - su garstyčiomis ir marinuotais agurkėliais

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Šaltibarščiai įdomiau - su garstyčiomis ir marinuotais agurkėliais
Šaltibarščiai įdomiau - su garstyčiomis ir marinuotais agurkėliais
Šaltibarščiai įdomiau - su garstyčiomis ir marinuotais agurkėliais
Autorius apie receptą: Sriuba gaivi, soti ir puikaus skonio, kuris nustebins kiekvieną. Agurkai suteikia papildomą rūgštelę, o krienai ir garstyčios - lengvą pikantiškumą ir aštrumą. Sriuba gaivi, soti ir puikaus skonio, kuris nustebins kiekvieną. Agurkai suteikia papildomą rūgštelę, o krienai ir garstyčios - lengvą pikantiškumą ir aštrumą. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai kefyro (riebesnio, skirto šaltibarščiamsnaudoju marinuotus su obuolių sultimis)
750 mililitrų marinuoti burokėliai (naudoju marinuotus su obuolių sultimis)
300 gramų agurkų
150 gramų marinuotų agurkų
30 gramų svogūnų laiškų
25 gramai krapų
15 gramų grūdėtųjų garstyčių (arba kitų mėgiamų)
15 gramų krienų (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Agurkus ir marinuotus agurkėlius sutarkuoti tarka arba supjaustyti šiaudeliais.
2.
Į puodą pilti kefyrą, dėti agurkus ir marinuotus agurkėlius. Dėti garstyčias, krienus, smulkintus svogūnų laiškus su krapais ir gerai išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
3.
Paragauti ar patinka skonis. Jeigu trūksta rūgštelės, įspausti šiek tiek citrinos sulčių arba įpilti šlakelį obuolių acto.
4.
Supilti burokėlius su visu skysčiu. Viską išmaišome.
5.
Šaltibarščius tinka patiekti su virtomis bulvytėmis ir kietai virtais kiaušiniais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Garstyčios ir krienai suteikia šaltibarščiams švelnų pikantiškumą. Bet jeigu šių produktų nemėgstate ar neturite, galite ir nedėti.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital