Naktinė tiramisu avižinė košė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Naktinė tiramisu avižinė košė
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Naktinė tiramisu avižinė košė
Naktinė tiramisu avižinė košė
Naktinė tiramisu avižinė košė
Autorius apie receptą: Naktinės avižinės košės taip vadinamos, nes jų nereikia virti. Pakanka sumaišyti ingredientus, palikti šaldytuve nakčiai, o ryte skanauti. Jų variacijų yra begalės, Naktinės avižinės košės taip vadinamos, nes jų nereikia virti. Pakanka sumaišyti ingredientus, palikti šaldytuve nakčiai, o ryte skanauti. Jų variacijų yra begalės, tačiau šis variantas su kava, skoniu kažkuo primenantis legendinį tiramisu desertą, yra mano vienas mėgstamiausių. O dar ir taip žavingai atrodo! Kavos, su kuria ruošite šią košę, stiprumą taikykite pagal savo skonį, kava be kofeino taip pat tinka. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 stiklinė avižinių dribsnių (paprastų, ne greito paruošimo)
2/3 stiklinės migdolų pieno (ar kitokio mėgiamo augalinio ar gyvulinio, arba jogurto)
1/3 stiklinės kavos (arba 2 a.š. tirpios kavos, ištirpintos 60 ml vandens)
2 šaukštai baltymų miltelių (naudojau Tastik svirplių miltus, žr. patarimus)
1.5 šaukšto ksilitolio (arba eritritolio ar pagal skonį stevijos, klevų sirupo ar kito saldiklio)
1 šaukštas čija sėklų (arba linų sėmenų, nebūtina)
1 saujelė migdolų (ar kitų riešutų, galima nedėti)
Patiekiant:
4 šaukštai graikiško jogurto (arba jei dar "tiramisiškiau" perpus jogurto ir maskarponės)
pagal skonį saldiklio
šiek tiek vanilės
šiek tiek kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į dubenį dėkite avižas, čija sėklas, baltymų miltelius (jei naudojate), pilkite pieną, kavą ir saldiklį. Išmaišykite.
2.
Indą uždenkite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą (ar bent 4-5 valandoms).
3.
Košei išbrinkus, graikišką jogurtą pagal skonį pagardinkite saldikliu ir šlakeliu vanilės ekstrakto.
4.
Išbrinkusią košę paskirstykite į dvi stiklines. Ant viršaus dėkite jogurtą, pabarstykite kakavos milteliais.
Patarimai:
Baltymų milteliai nėra būtini, tačiau suteikia košei daugiau sotumo. Aš naudojau svirplių miltus dėl jų aukštos maistinės vertės ir lengvai riešutinio skonio, bet galite rinktis ir kitus savo mėgiamus baltymus ar tiesiog praleisti.
Kava. Aš šiai košei naudoju gana stiprią kavą, bet šį momentą drąsiai taikykite pagal save. Svarbu, kad būtų tokia kava, kurią mėgstate.
Be kofeino - norėdami varianto be jo, rinkitės kavą be kofeino. Arba kavą keiskite kakava.
Taupyk laiką - užsisakyk iš Wolt. Daugiau >>
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Danutė
2023-04-16 17:38
Geras receptas, pabašų ir pati naudojau.tik be kakavos.
O dabar naudosiu ir su kakava.
Tik Aiškinant apie kaip sudėti ingredientus pamiršta apie čija sėklas.
kiek žinau jos turi būti brinkinamos. Taigi jas reikia sudėti iš vakaro kartu su avižomis. Neišbrinkusios čija sėklos gali sukelti pavojų skrandžiui ATSAKYTI
Dovilė
2023-05-05 16:09
Labai ačiū už pastebėjimą - ką tik patikslinau receptą. Tikrai taip, čija sėklos turėtų būti brinkinamos drauge su avižų dribsniais! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
tėvelių dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital