Naujosios Zelandijos pyragas „Louise Cake“ su kokosais ir aviečių uogiene

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Naujosios Zelandijos pyragas „Louise Cake“ su kokosais ir aviečių uogiene

Tolima Naujoji Zelandija vilioja unikalia gamta ir įspūdingais kelionių maršrutais. Kitas pasaulio kraštas, kuriame vaizdai – verti atvirukų! O ką gi valgo zelandiečiai? Daug gardžių dalykų, tarp kurių – ir šis tradicinis desertas, vadinamas „Louise Cake“. Tai – gardus pyragas su aviečių džemu ir kokosiniu morengu.

Pyrago sluoksniuose: minkštas ir drėgnas sviestinis pagrindas, saldi aviečių uogienė, klampios tekstūros kokosinis morengas ir traškus viršus. Saldus ir lengvai paruošiamas, šis pyragas patiks daugeliui smaližių. Jei tik mėgstate kokosus ir morengus, tikrai turėtumėte išbandyti!

Paruošti Naujojoje Zelandijoje mėgstamą pyragą visai nesudėtinga. Daugiausiai laiko teks skirti morengo plakimui, o visa kita – paprasta kaip dukart du. Kepimo indą išklokite tešla, aptepkite džemu ir užklokite storu morengo sluoksniu. Pašaukite į orkaitę ir stebėkite, kaip už jos durelių morengas pamažu kyla. Vėsinkite kantriai, vos pravėrę dureles, o kai pyragas pagaliau atvės – pjaustykite gabalėliais ir ragaukite vieną, arba pagardinę ledais ar plakta grietinėle.

Kaip ir visi morenginiai desertai, taip ir šis – tikrai labai saldus, bet tuo pačiu – be galo skanus!

Pasiruošę skoniais aplankyti Naująją Zelandiją? Gaminkime žingsnis po žingsnio kartu!
 



20x30 cm pyragas
Gaminsite 30 min.
Kepsite 10+35 min
.

Naujosios Zelandijos pyragas su aviečių džemu ir kokosiniu morengu

Tešlai:

  • 120 g minkšto sviesto
  • ½ stiklinės (100 g) cukraus
  • 3 kiaušinių trynių
  • 1 arb. š. vanilės pastos
  • 1 ½ stiklinės (210 g) kvietinių miltų (550D)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. druskos

Morengui:

  • 170 g kiaušinių baltymų (5–6 kiaušinių)
  • 1 ¼ stiklinės + 2 valg. š. (270 g) cukraus
  • 1 arb. š. vanilės pastos
  • 1 arb. š. obuolių arba baltojo vyno acto
  • 2 arb. š. kukurūzų krakmolo
  • 200 g kokosų drožlių

Papildomai:

  • 200 g aviečių džemo

1. Iškepkite pyrago pagrindą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.


2. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).


3. Minkštą sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu plakite iki purios masės.



4.
Įplakite kiaušinių trynius ir vanilės pastą.


5. Į dubenį su plakiniu suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.


6. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Gausite minkštą tešlą.


7. Kepimo formą (20x30 cm) išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite paruoštą tešlą ir delnais paskirstykite per visą dugną, suformuodami tolygų pyrago pagrindą.


8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Išimkite ir atvėsinkite.
 

9. Išplakite kokosinį morengą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.


10. Į visiškai švarų, gerai nusausintą dubenį sudėkite švariai nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus. Plakite elektriniu plaktuvu dideliu greičiu apie porą minučių, kol baltymai suputos, pabals.


11. Toliau plakdami, berkite po vieną šaukštą cukraus, po kiekvieno šaukšto gerai išplakdami, kol cukrus ištirps (vieną šaukštą plakite minutę, tik tuomet berkite kitą).


12. Taip pamažu subėrę į baltymus visą cukrų, dideliu greičiu plakite dar 6-7 minutes, kol baltymų masė bus labai tvirta ir blizgi, o cukrus bus visiškai ištirpęs. Paėmę šiek tiek baltymų masės ir patrynę tarp pirštų, neturėtumėte jausti nė menkiausių cukraus grūdelių.


13. Į dubenį su gerai išplaktais baltymais supilkite vanilės pastą, obuolių actą, suberkite kukurūzų krakmolą. Išplakite, kol tolygiai įsimaišys į baltymus (apie pusę minutės dideliu greičiu).


14. Tinkamai išplakti baltymai turi būti standūs, blizgūs. Apvertus dubenį su baltymais, jie turi tvirtai laikytis dubenyje ir neiškristi.


15. Į išplaktus  baltymus įmaišykite kokosų drožles.


16. Iškepkite pyragą. Orkaitės temperatūros padidinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).


17. Atvėsusį pyrago pagrindą tolygiai aptepkite aviečių džemu.


18. Ant viršaus tolygiai paskirstykite kokosinę morengo masę. Paviršių išlyginkite.


19. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Išjunkite orkaitę, šiek tiek praverkite dureles ir palikite pyragą pilnai atvėsti.


20. Išimkite iš kepimo formos, pjaustykite gabalėliais ir patiekite.
 


PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

  • Pyrago pagrindą ruoškite iš vienodos kambario temperatūros produktų. Sviestui leiskite atšilti natūraliai, kambario temperatūroje, kol taps minkštas.
  • Nors tradicinis pyragas kepamas su aviečių džemu, galite rinktis mėgstamą uogų džemą (pirktinį arba naminį).
  • Kaip patikrinti, ar kiaušinių baltymai morengui išplakti tinkamai? Yra keli svarbūs momentai:

o   Tiksliai laikykitės gaminimo instrukcijų (teks plakti ilgai, būkite kantrūs!);

o   Paėmę lašelį plaktų baltymų ir patrynę tarp pirštų, neturite jausti nė menkiausių cukraus grūdelių;

o   Svarbiausia akimirka – morengo testas. Kai baigsite plakti, apverskite dubenį. Jei baltymai tvirtai laikosi dubenyje ir nė nemano iškristi ar slysti dubens sienelėmis žemyn, išplakėte juos puikiai.

  • Kepdamas morengas pakils, o vėsdamas šiek tiek sukris. Nesijaudinkite, tai normalu.
  • Iškeptam pyragui leiskite atvėsti pamažu, tik šiek tiek praviroje orkaitėje.
  • Gabalėliais pjaustykite ir patiekite jau pilnai atvėsusį pyragą.
  • Jei norite, pyragą galite patiekti su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.
  • Sandariame indelyje kambario temperatūroje pyragą galite laikyti iki trijų dienų, tačiau skaniausias ji yra šviežias.

Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital