Prancūziški kepti sumuštiniai Croque Monsieur

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Karšti sumuštiniai Krok misje
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Karšti sumuštiniai Krok misje
Karšti sumuštiniai Krok misje
Karšti sumuštiniai Krok misje
Karšti sumuštiniai Krok misje
Karšti sumuštiniai Krok misje
Karšti sumuštiniai Krok misje
Karšti sumuštiniai Krok misje
Karšti sumuštiniai Krok misje
Karšti sumuštiniai Krok misje
Karšti sumuštiniai Krok misje
Karšti sumuštiniai Krok misje
Karšti sumuštiniai Krok misje
Autorius apie receptą: Sūriški, kremiški ir be proto puikūs - šiuos karštus sumuštinius sutiksite kone kiekviename Paryžiaus restoranėlyje. Croque Monsieur išvertus reiškia "Traškus ponas". Sūriški, kremiški ir be proto puikūs - šiuos karštus sumuštinius sutiksite kone kiekviename Paryžiaus restoranėlyje. Croque Monsieur išvertus reiškia "Traškus ponas". Šis receptas klasikinis ir puikus savaime, bet drąsiai juo improvizuokite - į sumuštinius galima įdėti po riekelę pomidoro ar net ananso (ypač jei gaminsite su paukštienos kumpiu), įberti mėgiamų žalumynų, kumpį keisti sūdyta ar rūkyta lašiša ar kaip tik sugalvosite. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 riekės šviesios forminės duonos
8 riekės karštai rūkyto kumpio
180 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia riekelėmis)
Padažui:
350 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
30 gramų kvietinių miltų
1 šaukštelis garstyčių (naudojau Dižono)
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis malto muskato (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nedideliame puode arba prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Suberiame miltus ir maišydami 1-2 minutes pakepiname.
2.
Nuimame puodą nuo ugnies ir maišydami (geriausia šluotele) pamažu supilame apie trečdalį pieno. Labai gerai išmaišome, jog neliktų gumuliukų. Per kelis kartus, vis maišydami supilame likusį pieną.
3.
Grąžiname puodą ant vidutinės ugnies ir maišydami kaitiname iki padažas ims tirštėti, darytis kremiškas. Nuimame nuo ugnies, dedame garstyčias, pipirus, česnako miltelius, pagal skonį pagardiname druska ir išmaišome.
4.
Keturias duonos riekeles išdėliojame ant kepimo skardos. Jas aptepame sluoksniu balto padažo. Ant padažo dedame po riekę kumpio ir riekę sūrio (jei sūrį naudosite neraikytą, sutarkuokite ir užberkite ant kumpio).
5.
Ant viršaus dedame po duonos riekę, ją aptepame sluoksniu padažo ir uždedame dar po sūrio riekelę (arba po saują tarkuoto sūrio).
6.
Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6-7 minutes iki sūris išsilydys. Tada 1-2 minutėms įjungiame orkaitės grilio režimą, kad sūris šiek tiek apskrustų.
7.
O tada mėgaujamės kiekvienu kąsneliu!
Patarimai:
Padažą sumuštiniams galima pasiruošti ir iš vakaro - nuėmę nuo ugnies leiskite jam truputį pravėsti, o tada uždenkite maistine plėvele kad liestųsi prie paviršiaus, palikite atvėsti galutiniai ir laikykite šaldytuve iki 3-4 dienų. Jei ištrauktas iš šaldytuvo atrodo per tirštas tepti ant sumuštinio, atskieskite trupučiu pieno arba vandens.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dalia
2021-02-20 17:10
Labai skanūs sumuštiniai ATSAKYTI
Vilte
2021-01-07 18:09
Tobuli sumustiniai, dievinu siuos ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital