Sluoksniuotas kivių ir šaldytų uogų glotnutis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Sluoksniuotas kivių ir šaldytų uogų glotnutis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sluoksniuotas kivių ir šaldytų uogų glotnutis
Sluoksniuotas kivių ir šaldytų uogų glotnutis
Autorius apie receptą: Susiplakus šį glotnutį man norisi žiūrėti į jį ir žiūrėti - toks dailus jis pavyksta. Ir tikrai labai skanus! Beje, jei saldžiai nemėgstate, bananą recepte galite praleisti Susiplakus šį glotnutį man norisi žiūrėti į jį ir žiūrėti - toks dailus jis pavyksta. Ir tikrai labai skanus! Beje, jei saldžiai nemėgstate, bananą recepte galite praleisti arba pakeisti trupučiu eritritolio ar stevijos - taip glotnutis bus ne tik labai maistingas, bet ir dar sotesnis, nes turės mažesnį poveikį gliukozės kiekiui kraujyje. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 sluoksnis:
200 mililitrų augalinio gėrimo (naudojau Naturli)
1 vienetas kivių
0.5 vieneto avokadų (vidutinio dydžio, gerai prinokusio)
0.5 vieneto bananų (nedidelio, galima nedėti - žr. patarimus)
50 gramų špinatų
1 šaukštas linų sėmenų (arba čija sėklų)
2 sluoksnis:
300 mililitrų augalinio gėrimo (naudojau Naturli „DO NOT CALL ME M_LK“)
100 gramų šaldytų uogų (naudojau juoduosius serbentus, bet tinka ir kitokios rūgštesnės)
0.5 vieneto avokadų (vidutinio dydžio, gerai prinokusio)
0.5 vieneto burokėlių (nedidelio, nulupto)
0.5 vieneto bananų (nedidelio, galima nedėti - žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į elektrinio trintuvo indą sudėkite visus pirmo sluoksnio ingredientus.
2.
Sutrinkite iki glotnios konsistencijos. Padalinkite į dvi stiklines.
3.
Į elektrinį trintuvą (išplauti nereikia) sudėkite visus antro sluoksnio ingredientus.
4.
Sutrinkite iki glotnios konsistencijos. Atsargiai supilkite ant žaliojo glotnučio sluoksnio.
5.
Patiekiant galima papuošti uogomis.
Patarimai:
Saldumas. Su pusryčių glotnučiais teisybė paprasta - kuo mažiau juose cukrų (net ir natūralių) ir kuo daugiau skaidulų, riebalų bei baltymų, tuo jie naudingesni mūsų kūnui ir suteikia ilgesnį sotumą. Tad nors recepte įrašiau bananą ir jis skoniui labai tinka, teisybės dėlei turiu prisipažinti, jog pati dažnai jį praleidžiu ar pakeičiu keletu lašų stevijos ar trupučiu eritritolio. Tą padarius skonis nenukenčia, bet maistinė vertė - pakyla. Visgi jei tik pradedate ne per saldžių pusryčių glotnučių kelionę, banano šiek tiek įdėkite, o palaipsniui jo kiekį galite mažinti - taip skonio receptoriai pripras prie subtilesnio saldumo ir jis ims džiuginti dar net labiau negu intensyvus.
Žalumynai. Vietoje špinatų galite naudoti ir kitokius žalumynus - tinka lapiniai kopūstai, gražgarstė, sultenė ar net brokolis arba šiek tiek kopūsto.
Baltymai. Šiam receptui mano naudotas augalinis pieno gėrimais jau yra praturtintas baltymais, tad jų papildomai nedėjau. Jei naudotumėte kitokį augalinį gėrimą, galite įdėti šaukštą augalinių baltymų miltelių (pvz. kanapių ar žirnių baltymų).
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital