Biskvitinis pyragas su kokosiniu kremu ir vyšniomis

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Biskvitinis pyragas su kokosiniu kremu ir vyšniomis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Yra pyragai ir yra super pyragai. Šis pyragas - tas antrasis variantas. Po vieno kąsnio sunku sustoti, tad jei mėgstate kokosus, vyšnias ir šokoladinius gardumynus, verta Yra pyragai ir yra super pyragai. Šis pyragas - tas antrasis variantas. Po vieno kąsnio sunku sustoti, tad jei mėgstate kokosus, vyšnias ir šokoladinius gardumynus, verta išbandyti. Tik išbandžius, gali nesinorėti dalintis... Nes jo skoniai tobulai susibalansuoja, norisi kartoti. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 gramų šaldytų vyšnių
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų (naudojau Ekstra 405 D)
100 gramų cukraus pudros (arba cukraus)
130 gramų sviesto
40 gramų kokoso drožlių
30 mililitrų pieno
1.5 šaukšto kakavos
1 šaukštas kepimo miltelių
Kremui:
320 mililitrų pieno
130 gramų sviesto (minkšo)
80 gramų kokoso drožlių
40 gramų cukraus
30 gramų kvietinių miltų (apie 1 šaukšto)
1 šaukštas vanilinio cukraus
10 gramų kukurūzų krakmolo
Viršui:
50 gramų šokoladinio kremo
40 gramų sviesto
20 mililitrų pieno
10 gramų kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Tešlai prikaistuvyje ar mikrobangų krosnelėje ištirpinti sviestą.
3.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukraus pudra, plakti elektriniu plaktuvu iki purios, šviesios masės. Tai truks apie 5 min. Plona srovele, nuolat plakant, supilti ištirpintą sviestą. Išplakti iki vientisos masės.
4.
Dalimis suberti miltus su kepimo milteliais vis išmaišant.
5.
Paruoštą tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį berti kakavą ir pilti pieną, gerai išmaišyti. O į kitą dalį suberti kokoso drožles, išmaišyti.
6.
Kepimo formos dugną (naudojau 24 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi. Sudėti šviesią tešlos dalį su kokosais ir išlyginti per visą plotį. Tuomet šaukštu sudėti tamsiąją tešlą ir švelniai, patogiausia silikonine mentele ar šaukštu paskirstyti, kad padengtų visą baltą sluoksnį. Tešlos tikrai nebus daug, bet pakils.
7.
Ant paruoštos tešlos dėti vyšnias ir įspausti į tešlą. Tai padės padaryti tas žavias bangeles.
8.
Pyragą kepti iki 180° C įkaitintos orkaitės viduryje 25-30 minučių. Ar iškepė, galima patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
9.
Kremui pirmiausia išvirti pudingą. Į prikaistuvį pilti apie 100 ml pieno ir užvirti.
10.
Į dubenį pilti likusį pieną, suberti cukrų, vanilinį cukrų, miltus ir krakmolą, gerai išmaišyti, kad nebūtų jokių gabaliukų. Patogiausia plakti konditerine šluotele.
11.
Į prikaistuvį su verdančiu pienu įpilti šiek tiek pieno mišinio ir išmaišyti konditerine šluotele, tuomet plona srovele pilti visą pieno mišinį ir maišyti šluotele iki kol užvirs ir ims tirštėti. Tai užtruks apie 7 min. Kai sutirštės, nukelti nuo kaitros. Uždengti maistine plėvele taip, kad liestų kremą ir palikti atvėsti.
12.
Kremui į dubenį dėti sviestą ir plakti elektriniu plaktuvu iki šviesios ir purios masės, tai užtruks apie 5 min. Tuomet dėti šaukštą atvėsusio pudingo ir vėl išplakti, taip dalimis sudėti pudingą po kiekvieno įdėjimo išplakant. Taip kremas bus purus ir glotnus.
13.
Į paruoštą kremą suberti kokoso drožles ir išmaišyti. Sukrėsti kremą ant iškepusio biskvito ir paskirstyti per visą plotį. Išlyginti paviršių, dėti į šaldytuvą iki kol sustings, geriausia visai nakčiai ar bent 3 - 4 val.
14.
Viršui į puodą pilti pieną, dėti sviestą, šokoladinį kremą, berti kakavą ir maišant šildyti iki vientisos masės. Paruoštą glajų užpilti ant pyrago, paskirstyti per visą plotį ir dėti į šaldytuvą.
15.
Prieš tiekiant papuošti kokoso drožlėmis, liofilizuotomis vyšniomis ar kitais priedais.
Patarimai:
Viršui galima naudoti ir tik šokoladą su grietinėle. Tuomet reikėtų pašildyti grietinėlę (apie 100 ml), į ją dėti smulkintą juodą šokoladą (200 g) ir pašildyti iki kol šokoladas ištirps, tuomet užpilti ant pyrago.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital