Grikių dubenėlis su lašiša, avokadais ir krapų padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Grikių dubenėlis su lašiša, avokadais ir krapų padažu
Grikių dubenėlis su lašiša, avokadais ir krapų padažu
Grikių dubenėlis su lašiša, avokadais ir krapų padažu
Grikių dubenėlis su lašiša, avokadais ir krapų padažu
Grikių dubenėlis su lašiša, avokadais ir krapų padažu
Grikių dubenėlis su lašiša, avokadais ir krapų padažu
Grikių dubenėlis su lašiša, avokadais ir krapų padažu
Autorius apie receptą: Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro (žr. patarimus žemiau) jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro (žr. patarimus žemiau) jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol grikiai šils, pasismulkinkite priedus, sutrinkite padažą, serviruokite ir mėgaukitės! (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
100 gramų grikių
100 gramų sūdytos lašišos
1 vienetas avokadų (nedidelio)
1 saujelė saulėje džiovintų pomidorų
1 sauja riešutų (naudojome “Gėrybių rago” skrudintus anakardžius su pomidorais ir bazilikais)
Padažui:
15 gramų krapų
1 šaukštelis medaus (su kaupeliu, arba 2 šaukštelių klevų ar datulių sirupo)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai vandens
1 šaukštas citrinų sulčių (iš maždaug ketvirčio citrinos)
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia išverdame grikius. Mes juos verdame taip - užpilame dvigubu kiekiu vandens (stiklinei grikių 2 stiklinės vandens), įberiame žiupsnį druskos, uždengiame puodą dangčiu, užverdame ant didelės kaitros, o tada kaitrą sumažiname ir verdame apie 10-15 minučių iki grikiai sugeria visą vandenį.
2.
Pasiruošiame krapų padažą - visus padažo ingredientus sudedame į elektrinio trintuvo indą ir sutriname iki daugmaž vientisos konsistencijos.
3.
Štai ir viskas - ruošiame dubenėlį. Apačioje dedame grikių, o ant viršaus - kubeliais pjaustytą avokadą, pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, lašišos gabalėlius ir skrudintų riešutų. Patiekiame su krapų padažu.
Patarimai:
Grikius galima pasiruošti iš vakaro - užpilkite grikius dvigubu kiekiu vandens, šiek tiek pasūdykite ir palikite pastovėti per naktį. Išbrinkusius grikius ryte išmaišykite (kad pasiskirstytų druska), uždenkite puodą dangčiu ir kaitinkite iki grikiai sušils (pakaks 3-5 minučių).
Beje, vietoje grikių puikiai tinka ir bolivinė balanda, burnotės, soros ar kitos mėgiamos kruopos, o vietoje lašišos - be lukšto virtas kiaušinis, lengvai pakepinti tofu gabalėliai ar tiesiog dėkite daugiau avokado bei riešutų. O jei po ranka neturite ingredientų padažui, ne bėda. Paruoštą dubenėlį apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus, pabarstykite žiupsneliu pipirų ir gardžiuokitės.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Lėja
2021-02-20 23:16
Labai skani idėja!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital