Citrininė vištiena su smidrais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Citrininė vištiena su smidrais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Citrininė vištiena su smidrais
Citrininė vištiena su smidrais
Autorius apie receptą: Labai mėgstu skonių derinius su citrina, tad šįkart įkvėpimą panaudojau šiam pavasariškam patiekalui - vištienai su smidrais. Skonis buvo nerealus! Vištiena pavyko Labai mėgstu skonių derinius su citrina, tad šįkart įkvėpimą panaudojau šiam pavasariškam patiekalui - vištienai su smidrais. Skonis buvo nerealus! Vištiena pavyko sultinga, o lengvai citrininis, kremiškas padažas suteikė nuostabią natą visam patiekalui. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos krūtinėlės (2 puselių)
400 gramų smidrų
200 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
100 mililitrų sultinio (arba vandens)
50 gramų kietojo sūrio (nebūtina, bet labai tinka)
1 vienetas citrinų
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
3 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai itališkų žolelių (arba provanso žolelių)
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėles perpjauti išilgai pusiau, kad būtų 4 gabalėliai. Juos iš abiejų pusių pabarstyti paprikos milteliais, itališkomis žolelėmis, pipirais ir druska.
2.
Į didelę keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti vištieną ir kepti ant didesnės kaitros po 2-3 min iš kiekvienos pusės iki gražiai apskrus (pilnai iškepti nereikia). Apkeptą vištieną atidėti.
3.
Smidrams nulaužti sumedėjusius galus, tada supjaustyti į 2-3 dalis. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti.
4.
Į keptuvę sudėti svogūnus, kepti 3–4 min iki suminkštės. Suberti česnaką ir smidrus, maišant pakepinti 2-3 min.
5.
Į keptuvę supilti grietinėlę, sultinį ir įtarkuoti citrinos žievelę. Išmaišyti ir pakaitinti (užvirinti nereikia). Tada suberti smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, gerai išmaišyti. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi, padažą papildomai pagardinti druska ir pipirais.
6.
Sudėti apkeptą vištieną ir ant nedidelės kaitros patroškinti 5-6 min. Galiausiai įspausti 2 v.š citrinos sulčių (daugmaž iš pusės citrinos) ir išmaišyti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital