Snikeriniai keto batonėliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Snikeriniai keto batonėliai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Snikeriniai keto batonėliai
Snikeriniai keto batonėliai
Snikeriniai keto batonėliai
Snikeriniai keto batonėliai
Autorius apie receptą: Juos taip pavadinau, nes šie skanūs ir maistingi batonėliai skoniu kažkuo primena Snickers šokoladuką. Man jie yra tobulas užkandis, kai užsinori skanėsto prie popiečio kavos Juos taip pavadinau, nes šie skanūs ir maistingi batonėliai skoniu kažkuo primena Snickers šokoladuką. Man jie yra tobulas užkandis, kai užsinori skanėsto prie popiečio kavos ar tiesiog greito energijos užtaiso. Paruošiami be galo paprastai - sumaišai ingredientus, pusvalandis šaldytuve ir viskas. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Pagrindui:
250 gramų žemės riešutų sviesto (arba kitokio mėgiamo)
30 gramų kokosų miltų (arba migdolų miltų, žr. patarimus)
2 šaukštai baltymų miltelių (naudojau Tastik svirplių miltus, žr. patarimus)
3 šaukštai vandens (ar augalinio pieno)
2 šaukštai ksilitolio (arba eritritolio ar pagal skonį stevijos ar kito saldiklio)
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
200 gramų šokolado be cukraus (arba 85-90% juodo šokolado)
120 gramų žemės riešutų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį sukrečiame riešutų sviestą, kokosų miltus, saldiklį, baltymų miltelius ir žiupsnį druskos. Gerai išmaišome. Įpilame vandens ir vėl išmaišome. Masė turėtų būti lengvai lipni, rankomis formuojama. Jei atrodo per biri, įpilkite dar šiek tiek vandens, o jei per skysta - įberkite dar kokosų miltų.
2.
20x20 cm kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Sukrečiame riešutų sviesto masę ir spausdami rankomis suformuojame pagrindą.
3.
Į dubenį sudedame nedideliais gabalėliais sulaužytą juodą šokoladą ir riešutų sviestą. Ištirpiname virš garų vonelės (arba 20-30 s intervalais mikrobangėje) iki susijungs į vientisą kremą.
4.
Šokoladinį kremą užpilame ant pagrindo. Dedame į šaldytuvą 30-60 min, kad sutvirtėtų.
5.
O tada pjaustome ir skanaujame! Patiekiant galite pabarstyti smulkintais riešutais, bet jie labiau grožio klausimas, skoniui tikrai nebūtini.
Patarimai:
Laikymas. Batonėlius laikykite šaldytuve sandarioje dėžutėje iki savaitės. Arba galite užšaldyti.
Baltymų milteliai nėra būtini, tačiau suteikia batonėliams daugiau maistingumo ir sotumo. Aš naudojau svirplių miltus dėl jų aukštos maistinės vertės ir lengvai riešutinio skonio, bet galite rinktis ir kitus savo mėgiamus baltymus ar tiesiog praleisti.
Kokosų miltai. Vietoje jų galite naudoti ir migdolų miltus. Kiekį koreguokite pagal masės konsistenciją - dėkite tiek, kad būtų formuojama, bet ne biri.
Saldumas. Šie batonėliai saldūs subtiliai, tad jei mėgstate saldžiau, saldiklio kiekį koreguokite ragaudami.
Šokoladas. Aš naudojau saldikliu šiek tiek (labai lengvai) pasaldintą juodą šokoladą. Jei naudojate visiškai kartų šokoladą (pvz. 99% kakavos), į tirpinamą šokoladinį kremą galite įberti šiek tiek biraus saldiklio (pvz. ksilitolio ar eritritiolio). Skysto saldiklio nenaudokite, nes šokoladas sušoks.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ieva
2023-01-10 18:37
Skanu, primena proteino batoneli. Siek tiek pakeiciau recepta ir i sokolada nedejau riesutu sviesto taip pat dadejau “karamelini” sluoksni is datuliu ATSAKYTI
Eva
2022-12-01 20:28
Labai skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital