Lietiniai su veganišku "mėsos" įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Lietiniai su veganišku mėsos sojų įdaru
Lietiniai su veganišku mėsos sojų įdaru
Lietiniai su veganišku mėsos sojų įdaru
Lietiniai su veganišku mėsos sojų įdaru
Autorius apie receptą: Lietiniai – itin universalus patiekalas. Galite juos kepti saldžius ar nesaldžius, valgyti vienus ar su priedais, apkepti keptuvėje ar orkaitėje. Iškepti augalinius lietinius Lietiniai – itin universalus patiekalas. Galite juos kepti saldžius ar nesaldžius, valgyti vienus ar su priedais, apkepti keptuvėje ar orkaitėje. Iškepti augalinius lietinius – visai paprasta. Kepdami neskubėkite, keptuvę kaitinkite virš vidutinės ugnies ir lietinį verskite tik tuomet, kai pirmoji pusė gardžiai apskrus, o viršus sutirštės, matysite paviršiuje kylančius burbuliukus. Lietinius kepkite kuo plonesnius – tokie bus skanesni valgyti, į juos bus lengviau įsukti įdarą.
Įdarui išbandykite „Naturli“ formuojamą sojų faršą. Jo tekstūra išskirtinė – minkšta, lipni, primena mėsos faršą. Kad būtų turtingesnio skonio, faršą pagardinkite svogūnais, česnakais, pievagrybiais, tarkuotu augaliniu „sūriu“. Sulankstę lietinį ir įdarą paslėpę viduje, apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Gardūs ir sotūs lietiniai patiks daugeliui. Kad kaskart būtų kitokie, naudokite įvairius mėgstamus įdarus: keptų daržovių, grybų, vaisių (pavyzdžiui, keptų obuolių ar bananų).
(...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
280 gramų kvietinių miltų
562 mililitrai augalinio gėrimo (naudojau "Naturli" "Do not call me m_lk")
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
Padažui:
300 gramų sojos faršo (naudojau "Naturli" formuojamą)
4 vienetai pievagrybių (didesnių arba 5 mažesnių)
50 gramų sūrio (augalinės kilmės, tarkuoto)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Patiekiant:
pagal skonį fermentuoto migdolų produkto (naudojau "Naturli" "Natural")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iškepkite lietinius. Į dubenį suberkite miltus, supilkite augalinį gėrimą ir aliejų, įberkite žiupsnį druskos. Išmaišykite šluotele ar išplakite elektriniu plaktuvu, kol gausite gana skystą tolygios tekstūros tešlą, joje neliks gumuliukų.
2.
Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Patepkite trupučiu aliejaus. Pilkite samtį paruoštos tešlos ir judindami keptuvę paskirstykite ją per visą keptuvės plotą. Nepilkite per daug tešlos – lietiniai turi būti ploni.
3.
Kai lietinio paviršiuje atsiras burbuliukai ir jo paviršius sutirštės, mentele atkelkite lietinio kraštelį ir atsargiai, greitu judesiu jį apverskite. Apkepę ir antrą pusę, išimkite lietinį į lėkštę. Taip iškepkite visus lietinius.
4.
Paruoškite įdarą. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Kepkite, vis pamaišydami, porą minučių, kol svogūnai suminkštės. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepkite dar porą minučių.
5.
Sudėkite sojų faršą, pagardinkite druska ir pipirais. Vis pamaišydami kepkite dar kelias minutes, kol įdaras bus pilnai iškepęs.
6.
Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite tarkuotą augalinės kilmės gaminį („sūrį“).
7.
Sulankstykite lietinius ir apkepkite. Ant lietinio vidurio dėkite porą šaukštų įdaro. Ant įdaro užlenkite dešinį ir kairį lietinio kraštus, tuomet – likusius du kraštus. Įdaras turi būti sandariai įsuktas į lietinio vidų.
8.
Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite sulankstytus lietinius. Apkepkite po 2-3 minutes iš abiejų pusių, kol įdaras sušils, o išorė gražiai apskrus.
9.
Patiekite iš karto, ragaukite su fermentuotu migdolų produktu.
Patarimai:
Lietiniams rinkitės didelį glitimo kiekį turinčius kvietinius miltus (550C ar 550D).
Galite naudoti mėgstamą augalinį gėrimą (tiks ir ekologiški „Naturli“ avižų, migdolų ar ryžių gėrimai).
Lietinius galite kepti ir saldžius – į tešlą papildomai įmaišykite porą šaukštų cukraus, šaukštelį vanilės, žiupsnį malto cinamono.
Sulankstytus ir apkepimui paruoštus lietinius galite pasiruošti iš vakaro ir pernakt laikyti šaldytuve arba užšaldyti vėlesniam laikui (tuomet prieš kepdami atšildykite šaldytuve).
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital