Maistingosios avižos - 35 gardūs avižiniai receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-07-02
Maistingosios avižos - 35 gardūs avižiniai receptai
@Shutterstock

Sveikuoliškosios avižos - maistingas ir lengvai virškinamas produktas, kuriuo tikrai verta praturtinti savo mitybą! Avižos ne tik sveikos, bet gali būti labai gardžios bei universalios - avižos tinka ne tik košėms, bet ir blyneliams, kotletams ir dar daugybei skanėstų!

 

Kitoks skanėstas smaližiams sveikuoliams - gardūs čirviniai blyneliai iš avižinių dribsnių. Blyneliai ne tik labai gardūs, bet ir labai sotūs, tad vos kelių blynelių pakaks sočiai papusryčiauti, papietauti ar net pavakarieniauti. Blynai minkšti viduje ir traškūs išorėje, rekomenduojame ragauti dar šiltus.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamas, labai skanus ir sveikas skanėstas iš avižų ir kitų puikių bei maistingų ingredientų! Šį gardėsį galima laikyti šaldytuve, kad visuomet turėtumėte sveikų užkandžių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai kvapni avižinė košė tokia gardi ir tokios puikios tekstūros, kad jos nė nereikia saldinti net patiems tikriausiems smaližiams. Recepte košė ruošiama su persimonais ir jie priduoda puikaus natūralaus saldumo, tačiau čia puiiai dera ir kitokie mėgstami vaisiai, kaip kad mangai, persikai ar abrikosai. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Jeigu mėgstate sausus pusryčius, bet norite maitintis sveikiau, rekomenduojame pasinaudoti šiuo puikiu granolos receptu. Galima naudoti ne vieną riešutų rūšį, o juos maišyti - gardinti ir lazdyno, ir graikiniai, ir žemės, ir kitais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Nuostabaus skonio, putlūs ir purūs blyneliai be miltų. Drėgni blyneliai su kiekvienu kąsneliu tiesiog tirpsta burnoje, o saldinti galima medumi, tad jie bus labai sveikuoliški.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva

Minkšti kotletai, kuriems nereikia nei džiūvėsėlių, nei miltų, nei batono. Jeigu kotletus kepsite iš sausesnės mėsos, pvz., vištienos ar kalakutienos filė, papildomai galima nedėti krakmolo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paprastai paruošiami sausainiai, kuriems nereikia nei cukraus, nei miltų, nei kiaušinių, tad tiks ir vegetarams. Minkštučiai, natūraliai saldūs ir ypač sotūs, greitai pagaminami.

Receptą rasite čia.

Minkštas ir labai gardus varškės apkepas, kuris tiks ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Recepte naudojamus manus galima pakeisti kietagrūdžiais kviečių manais, kukurūzų kruopomis ar tiesiog dėti daugiau avižinių dribsnių. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nidos receptai

Vos keli ingredientai, jokių miltų, jokio pridėtinio cukraus, jokio minkymo, ar gali būti toks puikus duonelės receptas? Gali, išbandykite ir patys tuo įsitikinkite. Ši duonelė - puikus būdas paruošti sveikesnius sumuštinius, pakanka uždėti gabalėlį žuvies, ar riekelę avokado, pomidoro ir skanaus!

Receptą rasite čia.

Kitokie kibinai su sveikuoliškesne tešla, kur didžioji dalis kvietinių miltų pakeičiama avižiniais! Tešla ne mažiau skani nei įprasta, o mėgautis kibinais galima bus be sąžinės graužimo.

Receptą rasite čia.

Šiek tiek varškėčius primenantys blyneliai, kurie minkšti, putlūs ir labai skanūs! Didžioji dalis kvietinių miltų šiuose blyneliuose pakeičiami avižiniais dribsniais. O jeigu norisi blynukų dar labiau sveikuoliškų, kvietinius miltus galima pakeisti avižiniais miltais, o saldinti vietoje cukraus - pora gerai prinokusių sutrintų bananų.

Receptą rasite čia.

Šie keksiukai yra puikiausi pusryčiai ir ilgam pasotina. Išsikepti juos galima iš vakaro bei pasiimti į darbą, jeigu trūksta laiko papusryčiauti namuose. Receptas yra bazinis ir gardus toks, koks yra, bet galima papildomai pagarinti kokoso drožlėmis, uogomis, pieną galima keisti augaliniu.

Receptą rasite čia.

Traškūs ir gardūs sausainukai, kuriuos pagaminti reikės vos 3 ingredientų! Smagiausia, kad jie saldūs ir be jokio pridėtinio cukraus - saldumo pakanka nuo bananų. Bananus, beje, rinkitės kuo geriau prinokusius. Sausainukai sveikuoliški, todėl tiks ir mažiesiems ragautojams, ir sveikesnį gyvenimo būdą besirenkantiems suaugusiems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Kiek kitokie nei tradiciniai lietiniai blynai - šie avižiniai lietiniai blynai labiausiai tinka su sūresniais ir sočiais įdarais - sūriu, varške ir špinatais ir pan., tačiau nerekomenduojame jų ruošti su saldžiais įdarais ar tiekti su uogiene.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis mėgsta sumuštinius ar minkštas bandeles, o su nuostabiai maistingomis ir gardžiomis vandutės bandutėms jie dar ir sveikuoliški! Su vandutės bandutėmis galite ruošti įvairius sumuštinius, ragauti jas vienas, kaip užkandį. Jei norite saldesnių, puikiai tinka įmaišyti truputį medaus, trinto banano, džiovintų slyvų ar abrikosų. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Skani ir maistinga pusryčių (ir ne tik!) avižinė košė! Ji ruošiama su natūraliai saldžiais produktais, tad nereikės naudoti pridėtinio cukraus. Riešutų sviestą rinkitės mėgstamiausią, tiks tiek žemės, tiek migdolų, tiek kitokie.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Minkštas ir labai gardus avižinių dribsnių apkepas, į kurį dar labai tinka įmaišyti truputį varškės, o apkepas bus dar sveikuoliškesnis, jei uogienę pakeisite trintomis uogomis ar apkepą sluoksniuosite su mėgstamais vaisiais ar uogomis, pvz., obuoliais, kriaušėmis, konservuotais persikais.

Receptą rasite čia.

Sveikuoliški blyneliai, kuriems nereikia kvietinių miltų. Blynams galite naudoti avižinius miltus ar juos paprasčiausiai susimalti iš avižinių dribsnių. Tešlą galima pasiruošti iš vakaro, o ryte teliks iškepti ir gardūs pusryčiai ant stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Sveikuoliški, paprastai pagaminami ir, svarbiausia,  labai skanūs sausainiais. Papildomai į sausainius galima dėti mėgstamų riešutų, sėklų ar džiovintų vaisių gabaliukų. Taip pat labai tinka ir riešutų sviestas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Živilė

Tobula pusryčių ar lengvos vakarienės idėja! Pieną recepte galima keisti augaliniu, ypač čia tiks kokosų pienas. Gaminti galima su recepte nurodytais priedais ar kitais mėgstamais džiovintais ar šviežiais vaisiais, riešutais.

Receptą rasite čia.

Labai greiti ir minkštučiai avižiniai sausainiai. Kvapnūs ir su kiekvienu kąsneliu tiesiog tirpsta burnoje. Galima gardinti razinomis, o jei jų nemėgstate, pakeisti džiovintomis slyvomis, abrikosais ar persikais, cukraus kiekį koreguokite pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Labai greita, labai skanu, net sunku patikėti, jog sveikuoliška. Nevirtą košę paruošti galima iš vakaro, o ryte tiesiog ištraukti iš šaldytuvo ir mėgautis! Galima ruošti ir uždarame indelyje ir neštis pusryčius su savimi. Kakavos galima ir nedėti, o vietoje kriaušių galima naudoti obuolius ar uogas.

Receptą rasite čia.

Vos penkių ingredientų skanėstas smaližiams. Sumaišome ingredientus, paskleidžiame formoje ir viskas - belieka palaukti, kol sustings, o tuomet jau pjaustome norimo dydžio gabalėliais ir skanaujame!

Receptą rasite čia.

Sveikuoliški sumuštinukai iš minkštučių avižinių duonelių. Gardinti galima ne tik recepte siūlomais priedais, bet ruošti ir su kitokiais įdarais - pomidorais, mocarelos sūriu ir bazilikais, tepamu sūreliu ar kitais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai ir labai skanūs varškėčiai be kvietinių miltų. Labai purūs ir tikrai fantastiškai gardūs! Tiekiame su grietine, graikišku jogurtu, trintomis uogomis - skanumėlis...

Receptą rasite čia.

Sveikuoliškas desertas - užkandis smaližiams, kuriam nereikia pridėtinio cukraus! Jaukuma kvepiantys moliūgo batonėliai, kuriuos galima laikyti šaldytuve arba šaldiklyje.

Receptą rasite čia.

Kitoks būdas paruošti labai skanią košę ir nereikės suktis prie puodo stebint, kad neprisviltų. Šviežias uogas recepte galima keisti ir šaldytomis ar mėgstamais vaisiais, ypatingai gardžiai derės obuoliai ar kriaušės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

Skanutėlė duona - pyragas, kuri nuostabiu aromatu pripildys visus namus ir gabalėlis tobulai derės su puodeliu šiltos arbatos ar kavos. Praktiškai neįmanoma atsispirti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Crazy sweet

Puiki alternatyva mėsainiams su mėsa - vegetariškas variantas iš avižų ir daržovių. Paplotėliai labai gardūs ir neįdėti į bandelę, tad galima tiekti su ryžiais ir daržovių garnyru, ir gardinti mėsainius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nidos receptai

Tikriausiai daugelis yra matę, o gal jau ir išbandę greito pyragaičio puodelyje receptą, o šis dar ir sveikuoliškas! Pyragas puikus tuo, kad ne tik sutaupo laiko, bet ir, jeigu nenorite kepti didelio pyrago, galima išsikepti tiesiog vieną porciją.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

Jokio pridėtinio cukraus ir kvietinių miltų! Avižiniai dribsniai, saulėgrąžos, sėklos, riešutai... Skanumėlis! Iškeptą duoną išragauti recepto autorė pataria per penkias dienas, o, prieš skanaujant, supjaustytas riekeles truputį apdžiovinti. Puikiai dera prie puodelio kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Forelles receptai

Nesudėtingas būdas pagardinti tradicinę avižinę košę - su kepintais obuoliais. Visi namai pakvips jaukumu ir cinamonu, neįmanoma atsispirti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Saulėta virtuvė

Tai puikus pusryčių skanėstas - jame dera ir avižinė košė, ir rytinės kavos puodelis, visi skoniai maloniai persipina į pusryčių kokteilį. Labai skanu!

Receptą rasite čia.

Puikūs saldainiai smaližiams be pridėtinio cukraus! Paruošimas labai greitas, o nuo vaišių stalo išgaruoja dar greičiau. Saldainių receptas puikiai tinka ir vegetarams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Virtuvė žaliems

Labai skani nevirta avižinė košė, kurią ruošiame iš vakaro, tad ryte belieka mėgautis. Migdolų pieną galima keisti kitokiu augaliniu ar paprastu pienu. Šalavijo (čija) sėklas galima keisti ir mėgstamomis sėklomis, pvz., linų, o vietoje klevų sirupo tinka medus, agavos sirupas ar kitas mėgstamas pasaldinimas, o jo kiekį keiskite pagal savo skonį. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Vaikai ir vanilė

Kremiška, saldi, riešutais kvepianti ir labai skani avižinė košė. Saldinama medumi, tad nereikės nė pridėtinio cukraus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis