Maistingosios avižos - 43 gardūs avižiniai receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-03-12
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Maistingosios avižos - 43 gardūs avižiniai receptai
@Shutterstock

Puikiosios avižos - maistingas ir lengvai virškinamas produktas, kuriuo tikrai verta praturtinti savo mitybą! Jos gali būti paruošiamos labai gardžiai ir universaliai - tinka ne tik košėms, bet ir blyneliams, kotletams ir dar daugybei skanėstų! 

 

Vadinamosios „naktinės“ (angl. overnight) avižinės košės puikios tuo, jog galima pasiruošti iš vakaro, o ryte mėgautis gardžiais ir maistingais pusryčiais be jokio papildomo vargo ir skubėjimo. Šį subtiliai citrininė variacija pavyksta gaivi ir kreminė, o uogų sluoksnis tobulai viską subalansuoja. Žinoma, vietoje uogų tinka ir mėgiami vaisiai, pvz. su trupučiu cinamono bei klevų sirupo pakepinti obuoliai, kubeliais pjaustyti mangai, bananų riekelės ar kt.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Minkštutėliai ir labai skanūs varškėčiai be kvietinių miltų. Labai purūs ir tikrai fantastiškai gardūs! Tiekiame su grietine, graikišku jogurtu, trintomis uogomis - skanumėlis...

Receptą rasite čia.

Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka maistingiems pusryčių sumuštinukams su avokadais ar jų užtepėle, kiaušiniais ar mėgstama užtepėle, virta vištiena, daržovių lazdelėmis. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!

Receptą rasite čia.

Minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais, natūraliai saldinti blyneliai, kurie tobulai tiks pusryčiams. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai, jų visai nesudėtinga pasiruošti patiems namuose - tereikia elektriniu trintuvu sutrinti avižas.

Receptą rasite čia.

Šie batonėliai skoniu kažkuo primena Snikers šokoladuką, tik yra daug maistingesni, o paruošiami visiškai paprastai - tereikia sumaišyti ingredientus, palaikyti šaldutuve ir viskas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alpro

Naktinės avižinės košės taip vadinamos, nes jų nereikia virti. Pakanka sumaišyti ingredientus, palikti šaldytuve nakčiai, o ryte skanauti. Jų variacijų yra begalės, tačiau šis variantas su kava, skoniu kažkuo primenantis legendinį tiramisu desertą. O dar ir taip žavingai atrodo! Kavos, su kuria ruošite šią košę, stiprumą taikykite pagal savo skonį, kava be kofeino taip pat tinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šie nekepti sausainiai, skoniu šiek tiek primenantys Snickers batonėlius, pastaraisiais mėnesiais užkariavo socialinius tinklus. Kas nieko keisto, nes jie visiškai puikūs - ingredientai paprastučiai, paruošimas užtrunka vos pusvalandį, o skonis mmm kaip džiugina. Datulių ir žemės riešutų sviesto derinys šiems sausainiams tinka tobulai, bet jei norite eksperimentuoti, datules drąsiai galite keisti kitais džiovintais vaisiais (ar tiesiog trupučiu klevų sirupo ar medaus), o vietoje žemės riešutų sviesto galite naudoti migdolų, anakardžių ar kitų riešutų kremus. Pamirkymas šokolade suteikia sausainiams dar daugiau žavesio bei skonio, bet jei skubate ar šokolado neturite po ranka, galite šį žingsnį praleisti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ši obuoliais ir cinamonu kvepianti nevirta avižinė košė - man labai patinkantis variantas, kai norisi gardžių pusryčių, bet rytais gaminti nėra laiko. Ją tiesiog pasiruošiu iš vakaro, sudedu į stiklainiukus, kurie keliauja į šaldytuvą. Ryte vieną stiklainiuką pagriebiu su savimi keliaudami į darbą ir prie rytinės kavos galiu mėgautis gardžiais bei maistingais pusryčiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Pasaulyje gyvena daugybė skonių ir būtent eksperimentuodami, o ne prisirišdami prie taisyklių galime savo gyvenimui suteikti daugiau spalvų ir patirčių. Tad šįkart su jumis Dovilė dalinasi savo mėgstama labai šokoladiško tinginio variacija, kuriai tekstūros suteikia džiovinti vaisiai, riešutai bei truputis avižinių dribsnių (jei nedrąsu, keiskite mėgiama granola ar tiesiog įdėkite daugiau riešutų), o konsistencijos ir tvirtumo - kokybiško juodo šokolado ir kokosų kremo derinys. Riešutų kremas tinginiui suteikia daugiau skonio ir minkštesnę konsistenciją, bet jei neturite, galite nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puikaus skonio kepta avžininė košė su bananais ir uogomis (tinka ir šaldytos), nesunku paruošti, o labai skanu ragauti tiek pusryčių, tiek pietų metu. Labai tinka tiekti su pienu, jogurtu ar tiesiog trintomis mėgstamomis uogomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šis gardus nekeptas augalinis skanėstas skonyje sujungia datulių, migdolų ir kokoso sodrumą su lengva šokoladine kakavos nata ir subtiliu kavos prieskoniu. O kreminis anakardžių viršus viską tobulai subalansuoja.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Jei norite pasilepinti pusryčiais, kurie būtų ne tik labai skanūs, bet ir maistingi, šis receptas yra TAI. Ši avižinė košė puiki ir tuo, kad paruošiama iš vakaro, tad ryte teliks gardžiuotis be jokio sukinėjimosi virtuvėje ir rytinio streso!

Receptą rasite čia.

Šie obuolių pyrago skonio energios kamuoliukai pagaminami lengvai ir greitai, o šaldytuve jie puikiai laikosi visą savaitę. Tai itin patogu, nes visada turime sveiką saldumyną prie kavos ar arbatos arba sveiką užkandį, kai reikia čia ir dabar. Beje, kaip greitai pasigaminti šiems kamuoliukams tinkantį naminį riešutų sviestą, žiūrėkite čia.

Receptą rasite čia.

Nuo tada kai šių duonelių receptą kažkada seniai atradome, jos tapo vienu dažniausiai gaminamų pusryčių patiekalų. Tiesą sakant, mėgstame kepti jas ne tik pusryčiams, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės ar sveikesnio užkandžio prie filmo ar draugų vakarui. Šios duonelės gardžios tiek šiltos, tiek atvėsusios, tiek su pagardais, tiek vienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Rekomenduojame pasinaudoti šiuo puikiu granolos receptu sveikiems ir maistingiems pusryčiams. Galima naudoti ne vieną riešutų rūšį, o juos maišyti - gardinti ir lazdyno, ir graikiniai, ir žemės, ir kitais turimais bei mėgstamais riešutais. Puiku ir tai, kad jos galima pasiruošti iš anksto daugiau ir galėsite ramiai pusryčiauti rytais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkšti kotletai, kuriems nereikia nei džiūvėsėlių, nei miltų, nei batono. Jeigu kotletus kepsite iš sausesnės mėsos, pvz., vištienos ar kalakutienos filė, papildomai galima nedėti krakmolo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Augalinis maistas įgauna vis daugiau populiarumo, didėja ir jo pasirinkimas parduotuvėse. Tokie pieno pakaitalai kaip avižų pienas pažįstamas turbūt daugeliui veganų bei tiems, kurie mėgsta išbandyti naujus skonius savo mityboje. Deja, kartais nemaloniai nustebina tokio produkto kaina, ypač renkantis geresnės sudėties gaminį. Todėl šiandien labai norime Jums pasiūlyti avižų pieno pasigaminti namuose, nes tai išties labai paprasta ir užtrunka vos kelias minutes!

Receptą rasite čia.

Kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje ir kaisti orkaitės, šis pyragas yra išsigelbėjimas - greitai paruošiamas, vos iš kelių ingredientų, tereikia luktelėti iki kol sutvirtės šaldytuve ir ragaujam. Avižos - tikras atradimas, šiam skanumynui jos suteikia malonios tekstūros ir prideda puikaus skonio. Jei dar nebandėte avižų naudoti pyragams, labai rekomenduojame.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Visai nesudėtingai paruošiami ir labai skanūs avižinių dribsnių kepsneliai su daržo karaliene - cukinija. Jiems naudojami avižiniai miltai, bet jei tokių neturite, galite naudoti ir kvietinius, jų reikės šiek tiek mažiau. Kepsneliai skaniausi dar šilti su česnakiniu varškės padažu, graikišku jogurtu ar tiesiog šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kitoks skanėstas smaližiams sveikuoliams - gardūs čirviniai blyneliai iš avižinių dribsnių. Blyneliai ne tik labai gardūs, bet ir labai sotūs, tad vos kelių blynelių pakaks sočiai papusryčiauti, papietauti ar net pavakarieniauti. Blynai minkšti viduje ir traškūs išorėje, rekomenduojame ragauti dar šiltus.

Receptą rasite čia.

Tikras skanėstas - kepti obuoliukai. Visi namai pakvips pasakiškai, skanauti pakvies ir mažus, ir didelius.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamas, labai skanus ir sveikas skanėstas iš avižų ir kitų puikių bei maistingų ingredientų! Šį gardėsį galima laikyti šaldytuve, kad visuomet turėtumėte sveikų užkandžių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai kvapni avižinė košė tokia gardi ir tokios puikios tekstūros, kad jos nė nereikia saldinti net patiems tikriausiems smaližiams. Recepte košė ruošiama su persimonais ir jie priduoda puikaus natūralaus saldumo, tačiau čia puiiai dera ir kitokie mėgstami vaisiai, kaip kad mangai, persikai ar abrikosai. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Dar vienas skanėstas smaližiams! Šie moliūginiai kamuoliukai su avižiniais dribsniais labai gardūs, maistingi ir puikiai tiks prie puodelio arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.

Puikūs, šiek tiek sveikesnė blynų versija maistingiems mažų ir didelių pusryčiams.

Receptą rasite čia.

Sveikuoliškas desertas - užkandis smaližiams, kuriam nereikia pridėtinio cukraus! Jaukuma kvepiantys moliūgo batonėliai, kuriuos galima laikyti šaldytuve arba šaldiklyje.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir šokoladu. Jie patiko net skeptiškai nusiteikusiems!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanūs, maistingi varškėčiai puikiai tiks pusryčiams. Kepant orkaitėje ne tik bus mažiau riebūs, bet ir nereikės suktis prie viryklės juos vartant.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tobulas pasirinkimas lengviems pusryčiams arba užkandžiui tarp pagrindinių valgių. Be glitimo ir pridėtinio cukraus. Galima ruošti ir su šaldytomis uogomis, tik jas reikėtų atitirpinti ir gerai nuvarvinti.

Receptą rasite čia.

Granolos mėgėjams turėtų patikti ir ši pikantiška. Ja labai tinka pabarstyti salotas, sriubas ar tiesiog krimsti kaip užkandį. Galite paruošti ir saldų šios granolos variantą, pasitelkę kitokius prieskonius, pvz., cinamoną, ir pakoregavę medaus kiekį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Greitai pagaminama, sotu ir skanu - maistingas šokoladinis kefyro kokteilis puikiai tinka greitiems pusryčiams ar užkandžiui, kai turite mažai laiko.

Receptą rasite čia.

Šis pyragas sužavėjo paprastumu ir netikėtai puikiu skoniu. Jis nuostabus! Pyragas gavosi drėgnas, minkštas, saldus ir tuo pat metu gaivus nuo obuolių.

Receptą rasite čia.

Labai paprasta, skanu ir sotu. Tinka pusryčiams ir pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Jei norite pradėti dieną su skaniais, sočiais ir maistingais pusryčiais, kurie suteiks jums energijos ir tikrai pradžiugins, išbandykite šį receptą. Labai lengvas ir greitas paruošimas, o reikės tik kelių ingredientų. Iš vakaro pasiruošite, o ryte liks tik gardžiuotis - jokio rytinio streso ir skubėjimo. Vualia!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šie keksiukai yra puikiausi pusryčiai ir ilgam pasotina. Išsikepti juos galima iš vakaro bei pasiimti į darbą, jeigu trūksta laiko papusryčiauti namuose. Receptas yra bazinis ir gardus toks, koks yra, bet galima papildomai pagarinti kokoso drožlėmis, uogomis, pieną galima keisti augaliniu.

Receptą rasite čia.

Sausainiai greitai pagaminami, sveiki ir maistingi. Šiuose sausainiuose nėra pridėtinio cukraus ir riebalų, tik natūralus saldumas iš banano ir razinų. Man labai patiko. Šių sausainių galima įsidėti į darbą, bus puikus užkandis ir numalšins saldumynų poreikį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Su truputeliu fantazijos (ir vis kitokiu šaldytuvo turiniu) kas kartą galima tokią košę pagaminti vis kitaip ir patiekti, beje, galima labai elegantiškai. Puikiausi pusryčiai, brančas ar pietūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Šie trisluoksniai batonėliai tikras gardumėlis tiek vaikams, tiek likusiems žemės smaližiams. Be cukraus, natūralūs, tinkantys veganams.

Receptą rasite čia.

Šiek tiek varškėčius primenantys blyneliai, kurie minkšti, putlūs ir labai skanūs! Didžioji dalis kvietinių miltų šiuose blyneliuose pakeičiami avižiniais dribsniais. O jeigu norisi blynukų dar labiau sveikuoliškų, kvietinius miltus galima pakeisti avižiniais miltais, o saldinti vietoje cukraus - pora gerai prinokusių sutrintų bananų.

Receptą rasite čia.

Šie keksiukai ne tik veganiški, bet ir be glitimo, iš sveikų produktų. Jie yra tikrai labai skanūs! Tai nėra tas purūs minkštučiai klasikiniai keksiukai, bet jie labai gardūs, o ir gana maistingi ir sotūs – puikiai tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip pusryčiai skubantiems arba priešpiečių užkandis.

Receptą rasite čia.

Tobula pusryčių ar lengvos vakarienės idėja! Pieną recepte galima keisti augaliniu, ypač čia tiks kokosų pienas. Gaminti galima su recepte nurodytais priedais ar kitais mėgstamais džiovintais ar šviežiais vaisiais, riešutais.

Receptą rasite čia.

Kiek kitokie nei tradiciniai lietiniai blynai - šie avižiniai lietiniai blynai labiausiai tinka su sūresniais ir sočiais įdarais - sūriu, varške ir špinatais ir pan., tačiau nerekomenduojame jų ruošti su saldžiais įdarais ar tiekti su uogiene.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis mėgsta sumuštinius ar minkštas bandeles, o su nuostabiai maistingomis ir gardžiomis vandutės bandutėms jie dar ir sveikuoliški! Su vandutės bandutėmis galite ruošti įvairius sumuštinius, ragauti jas vienas, kaip užkandį. Jei norite saldesnių, puikiai tinka įmaišyti truputį medaus, trinto banano, džiovintų slyvų ar abrikosų. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Skani ir maistinga pusryčių (ir ne tik!) avižinė košė! Ji ruošiama su natūraliai saldžiais produktais, tad nereikės naudoti pridėtinio cukraus. Riešutų sviestą rinkitės mėgstamiausią, tiks tiek žemės, tiek migdolų, tiek kitokie.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Šie viso grūdo avižinių dribsnių blyneliai su obuoliais tobulai tinka pusryčiams ir gaminame be pridėtinio cukraus. Blyneliai paruošiami labai greitai - viens, du ir padaryta. O kokio gardumo, mmm!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Saldainiais juos vadinti nelabai apsiverčia liežuvis, bet iš dainos žodžių neišmesi gi. Skanutėliai, nesudėtingai paruošiami ir puikiai tinka prie kavos!

Receptą rasite čia.

Labai greiti ir minkštučiai avižiniai sausainiai. Kvapnūs ir su kiekvienu kąsneliu tiesiog tirpsta burnoje. Galima gardinti razinomis, o jei jų nemėgstate, pakeisti džiovintomis slyvomis, abrikosais ar persikais, cukraus kiekį koreguokite pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Labai greita, labai skanu, net sunku patikėti, jog sveikuoliška. Nevirtą košę paruošti galima iš vakaro, o ryte tiesiog ištraukti iš šaldytuvo ir mėgautis! Galima ruošti ir uždarame indelyje ir neštis pusryčius su savimi. Kakavos galima ir nedėti, o vietoje kriaušių galima naudoti obuolius ar uogas.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital