Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų - skanūs ir maistingi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų
Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų
Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų
Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų
Autorius apie receptą: Šitie keksiukai yra, ko gero, pats sėkmingiausias mano kepinys iš kategorijos: veganiška, be gliuteno, be karvės pieno produktų, be kiaušinių, iš sveikų produktų. Labai Šitie keksiukai yra, ko gero, pats sėkmingiausias mano kepinys iš kategorijos: veganiška, be gliuteno, be karvės pieno produktų, be kiaušinių, iš sveikų produktų. Labai dažnai tokio pobūdžio kepiniai nebūna super skanūs, sausoki ir kažkokie tokie “nieko gero“. Bet šie yra tikrai labai geri – teigiamai įvertino ir visavalgiai. Reikia suvokti, kad tai nėra tas purus minkštutis keksiukas iš miltų, kiaušinių ir cukraus. Bet skonis tikrai geras, o keksiukai gana maistingi ir sotūs – puikiai tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip pusryčiai skubantiems arba priešpiečių užkandis. Gaminkite drąsiai ir mėgaukitės be kaltės jausmo. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 vienetai bananų (didelių, labai gerai prinokusių)
1 stiklinė avižinių dribsnių (geriausia – viso grūdo)
1 stiklinė migdolų miltų (arba migdolų)
2/3 stiklinės grikių miltų
6 šaukštai kokosų aliejaus
4 šaukštai augalinio pieno (arba karvių pieno)
4 šaukštai klevų sirupo (arba medaus/cukraus)
50 gramų juodojo šokolado
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis kepimo miltelių (arba kepimo miltelių be glitimo)
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avižinius dribsnius dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki miltų tekstūros.
2.
Jei naudojate migdolus – su jais padarome tą patį, t.y. sutriname iki miltų tekstūros.
3.
Bananus sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
4.
Viename dubenyje sumaišome birius produktus: visus trejus miltus, kepimo miltelius, druską, vanilę, cinamoną.
5.
Kitame dubenyje sumaišome skystus produktus: trintus bananus, aliejų (jei jūsų kokosų aliejus sukietėjęs, prieš tai pašildykite ir išlydykite), citrinos sultis, pieną, klevų sirupą.
6.
Skystus produktus beriame prie birių, išmaišome – turi būti pakankamai tiršta ir savo formą išlaikanti masė.
7.
Sukapojame šokoladą norimo dydžio gabalėliais ir įmaišome į keksiukų masę.
8.
Masę dedame į formeles. Ant viršaus aš pabarsčiau šiek tiek migdolų miltų ir šokolado, bet tai nebūtina.
9.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes (orkaitės funkcija viršus + apačia). Mediniu pagaliuku patikriname ar iškepė – jei pagaliukas sausas, reiškia taip.
Patarimai:
Matavimui naudojau 250 ml stiklinę.
Šie keksiukai puikiai išsilaikys kambario temperatūroje 4 dienas. Geriausia laikyti sandarioje stiklinėje dėžutėje. Į dėžutės apačią dėkite popierinę servetėlę, ant jos keksiukus, kuriuos papildomai užklokite popierine servetėle.
Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis