Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų - skanūs ir maistingi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų
Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų
Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų
Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų
Autorius apie receptą: Šitie keksiukai yra, ko gero, pats sėkmingiausias mano kepinys iš kategorijos: veganiška, be gliuteno, be karvės pieno produktų, be kiaušinių, iš sveikų produktų. Labai Šitie keksiukai yra, ko gero, pats sėkmingiausias mano kepinys iš kategorijos: veganiška, be gliuteno, be karvės pieno produktų, be kiaušinių, iš sveikų produktų. Labai dažnai tokio pobūdžio kepiniai nebūna super skanūs, sausoki ir kažkokie tokie “nieko gero“. Bet šie yra tikrai labai geri – teigiamai įvertino ir visavalgiai. Reikia suvokti, kad tai nėra tas purus minkštutis keksiukas iš miltų, kiaušinių ir cukraus. Bet skonis tikrai geras, o keksiukai gana maistingi ir sotūs – puikiai tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip pusryčiai skubantiems arba priešpiečių užkandis. Gaminkite drąsiai ir mėgaukitės be kaltės jausmo. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 vienetai bananų (didelių, labai gerai prinokusių)
1 stiklinė avižinių dribsnių (geriausia – viso grūdo)
1 stiklinė migdolų miltų (arba migdolų)
2/3 stiklinės grikių miltų
6 šaukštai kokosų aliejaus
4 šaukštai augalinio gėrimo (arba karvių pieno)
4 šaukštai klevų sirupo (arba medaus/cukraus)
50 gramų juodojo šokolado
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis kepimo miltelių (arba kepimo miltelių be glitimo)
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avižinius dribsnius dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki miltų tekstūros.
2.
Jei naudojate migdolus – su jais padarome tą patį, t.y. sutriname iki miltų tekstūros.
3.
Bananus sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
4.
Viename dubenyje sumaišome birius produktus: visus trejus miltus, kepimo miltelius, druską, vanilę, cinamoną.
5.
Kitame dubenyje sumaišome skystus produktus: trintus bananus, aliejų (jei jūsų kokosų aliejus sukietėjęs, prieš tai pašildykite ir išlydykite), citrinos sultis, pieną, klevų sirupą.
6.
Skystus produktus beriame prie birių, išmaišome – turi būti pakankamai tiršta ir savo formą išlaikanti masė.
7.
Sukapojame šokoladą norimo dydžio gabalėliais ir įmaišome į keksiukų masę.
8.
Masę dedame į formeles. Ant viršaus aš pabarsčiau šiek tiek migdolų miltų ir šokolado, bet tai nebūtina.
9.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes (orkaitės funkcija viršus + apačia). Mediniu pagaliuku patikriname ar iškepė – jei pagaliukas sausas, reiškia taip.
Patarimai:
Matavimui naudojau 250 ml stiklinę.
Šie keksiukai puikiai išsilaikys kambario temperatūroje 4 dienas. Geriausia laikyti sandarioje stiklinėje dėžutėje. Į dėžutės apačią dėkite popierinę servetėlę, ant jos keksiukus, kuriuos papildomai užklokite popierine servetėle.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Jurate
2023-04-23 20:57
Gavosi laaabai skanus! Aciu uz receptuka :). ATSAKYTI
Loreta
2022-05-29 10:36
Aš dar dedu morkų. Tik reikia tarkuoti vidutinio stambumo ir stengtis, kad nesuliptu. Tad labai atsargiai ir palengva įmaišyti paskutinius, prieš dedant į formas.
Nereikia tada nei medaus nei sirupo.
Dažnai į maišau nuplikytu razinų.
Masė gaunasi sunkesnė su morkomis, ir reikia kepti ilgiau.
Tai mano jau firminis desertas :) ATSAKYTI
Sonata
2021-07-26 09:30
Man taip pat pritruko dregmes,tai as juos kaip sausainius kepiau. ATSAKYTI
Greta
2021-05-06 18:08
Keksiukai gavosi gana neblogi. Musu seimyna labai saldziai nemegsta, tad sokolado dejau puse normos ir klev.sirupo puse normos. Visumoj tikrai neblogi, tik man jose pritruko dregmes ir pati mase tikrai labiau tiktu sausainiukams formuoti. ATSAKYTI
Mėja
2021-03-29 14:50
Skanus Keksiukai ,bet jau ingridijentai kokie brangus ir sudėtingi tai negaliu... ATSAKYTI
Birutė
2020-10-03 14:30
Tik, prašau, butinai pridėkit, kad grikiai turi buti naturalaus, o ne skrudinti. ATSAKYTI
Inga
2022-03-01 18:21
Per vėlai pamačiau Jūsų komentarą... jau sumaliau skrudintus, žiūriu, kas išeis :) ATSAKYTI
Petras
2020-04-21 21:26
Keksiukų receptas nesudėtingas. Gali pasidaryti kiekvienas. Keksiukai gavosi labai skanūs, bet galėtų būti mažiau cukraus. 20 min. kepimo neužtenka. ATSAKYTI
Jolanta
2019-09-14 14:19
Skonis - skanu, bet iš masės geriau kepti sausainius. Nepatogu masę sudėti į keksiukų formeles. O keksiukai iškepa tokia forma, kokia pavyksta sudėti.
Man iškeptų forma labai nekokia gavosi ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital