Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų - skanūs ir maistingi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų
Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų
Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų
Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų
Autorius apie receptą: Šitie keksiukai yra, ko gero, pats sėkmingiausias mano kepinys iš kategorijos: veganiška, be gliuteno, be karvės pieno produktų, be kiaušinių, iš sveikų produktų. Labai Šitie keksiukai yra, ko gero, pats sėkmingiausias mano kepinys iš kategorijos: veganiška, be gliuteno, be karvės pieno produktų, be kiaušinių, iš sveikų produktų. Labai dažnai tokio pobūdžio kepiniai nebūna super skanūs, sausoki ir kažkokie tokie “nieko gero“. Bet šie yra tikrai labai geri – teigiamai įvertino ir visavalgiai. Reikia suvokti, kad tai nėra tas purus minkštutis keksiukas iš miltų, kiaušinių ir cukraus. Bet skonis tikrai geras, o keksiukai gana maistingi ir sotūs – puikiai tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip pusryčiai skubantiems arba priešpiečių užkandis. Gaminkite drąsiai ir mėgaukitės be kaltės jausmo. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 vienetai bananų (didelių, labai gerai prinokusių)
1 stiklinė avižinių dribsnių (geriausia – viso grūdo)
1 stiklinė migdolų miltų (arba migdolų)
2/3 stiklinės grikių miltų
6 šaukštai kokosų aliejaus
4 šaukštai augalinio pieno (arba karvių pieno)
4 šaukštai klevų sirupo (arba medaus/cukraus)
50 gramų juodojo šokolado
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis kepimo miltelių (arba kepimo miltelių be glitimo)
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avižinius dribsnius dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki miltų tekstūros.
2.
Jei naudojate migdolus – su jais padarome tą patį, t.y. sutriname iki miltų tekstūros.
3.
Bananus sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
4.
Viename dubenyje sumaišome birius produktus: visus trejus miltus, kepimo miltelius, druską, vanilę, cinamoną.
5.
Kitame dubenyje sumaišome skystus produktus: trintus bananus, aliejų (jei jūsų kokosų aliejus sukietėjęs, prieš tai pašildykite ir išlydykite), citrinos sultis, pieną, klevų sirupą.
6.
Skystus produktus beriame prie birių, išmaišome – turi būti pakankamai tiršta ir savo formą išlaikanti masė.
7.
Sukapojame šokoladą norimo dydžio gabalėliais ir įmaišome į keksiukų masę.
8.
Masę dedame į formeles. Ant viršaus aš pabarsčiau šiek tiek migdolų miltų ir šokolado, bet tai nebūtina.
9.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes (orkaitės funkcija viršus + apačia). Mediniu pagaliuku patikriname ar iškepė – jei pagaliukas sausas, reiškia taip.
Patarimai:
Matavimui naudojau 250 ml stiklinę.
Šie keksiukai puikiai išsilaikys kambario temperatūroje 4 dienas. Geriausia laikyti sandarioje stiklinėje dėžutėje. Į dėžutės apačią dėkite popierinę servetėlę, ant jos keksiukus, kuriuos papildomai užklokite popierine servetėle.
Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Jolanta
2019-09-14 14:19
Skonis - skanu, bet iš masės geriau kepti sausainius. Nepatogu masę sudėti į keksiukų formeles. O keksiukai iškepa tokia forma, kokia pavyksta sudėti.
Man iškeptų forma labai nekokia gavosi ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital