Avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir šokoladu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir šokoladu
Autorius apie receptą: Pirmą kartą kepiau avižinius sausainius ir tikrai visiems patiko. Nors iš pradžių mano panelė net nenorėjo jų ragauti, bet kai paragavo, savo nuomonę apie juos pakeitė. Kitą Pirmą kartą kepiau avižinius sausainius ir tikrai visiems patiko. Nors iš pradžių mano panelė net nenorėjo jų ragauti, bet kai paragavo, savo nuomonę apie juos pakeitė. Kitą dieną nunešė ir draugėms į gimnaziją pavaišinti. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
130 gramų avižinių dribsnių
1 vienetas kiaušinių
50 gramų grietinės, 30% riebumo (ar riebesnės, kad būtų tiršta)
50 gramų spanguolių (žr. patarimus)
40 gramų kvietinių miltų
40 gramų rudojo cukraus (aoytikriai)
30 mililitrų aliejaus (bekvapio)
20 gramų medaus
2 šaukštai šokolado lašelių (apytikriai)
1 šaukštelis kepimo miltelių (be kaupo)
1 žiupsnelis malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinį, pilti aliejų, berti cukrų, cinamoną, dėti medų, grietinę, gerai išmaišyti, kad cukrus ištirptų. Tuomet berti miltus, kepimo miltelius, šokolado lašelius ir išmaišyti.
2.
Spanguoles supjaustyti, suberti į dubenį su tešla ir permaišyti.
3.
Avižinius dribsnius susmulkinti, suberti į dubenį su tešla ir dar kartą permaišyti.
4.
Dubenį su paruošta tešla dėti į šaldytuvą 30 minučių.
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, imti šiek tiek tešlos, formuoti apvalius, plokščius sausainius, sudėti ant kepimo formos.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių iki kol gražiai apkeps. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo orkaitės ir sausainių dydžio.
Patarimai:
Spanguolės. Aš spanguoles naudojau šviežias, bet jei naudosite džiovintas, tuomet jas suberkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu, palikite 15 minučių, o tuomet gerai nusausinkite.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Marija
2022-05-29 14:17
Vietoj aliejaus dėjau sviestą, vietoj šokolado gabaliukų sutarkuoto šokolado, gavosi puikiai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital