Pikantiška granola keptuvėje

AUTORIUS:
Eglė Juzumienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Pikantiška granola keptuvėje
Pikantiška granola keptuvėje
Pikantiška granola keptuvėje
Pikantiška granola keptuvėje
Autorius apie receptą: Granolos mėgėjams turėtų patikti ir ši pikantiška. Ja labai tinka pabarstyti salotas, sriubas ar tiesiog krimsti kaip užkandį. Granolos mėgėjams turėtų patikti ir ši pikantiška. Ja labai tinka pabarstyti salotas, sriubas ar tiesiog krimsti kaip užkandį. Eglė Juzumienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 gramų avižinių dribsnių (pilno grūdo)
50 gramų anakardžių riešutų
50 gramų pekano riešutų (arba graikiniai riešutai)
40 gramų moliūgų sėklų
30 gramų sezamo sėklų
2 šaukštai skysto medaus
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (arba ghee sviesto ar kokosų aliejaus)
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus (jei reikia, medų prieš tai pakaitinkite, kad suskystėtų). Avižos ir riešutai turėtų būti gerai sudrėkę nuo skystų ingredientų.
2.
Gerai įkaitinkite keptuvę storu dugnu, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir suberkite paruoštą mišinį.
3.
Kepkite apie 15 minučių, nuolat pamaišydami, kad riešutai ir avižos nesudegtų. Jei reikia, ugnį dar šiek tiek sumažinkite. Granola bus paruošta, kai riešutai ir avižos bus gražiai pageltę ir malonaus kvapo.
4.
Paruoštą granolą paskleiskite ant kepimo popieriaus ir palikite pravėsti.
5.
Ataušusią sulaužykite mažesniais gabaliukais ir sudėkite į sandarų indą.
6.
Granolą naudokite salotoms, sriuboms gardinti ar tiesiog kaip nesaldų užkandį.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Eglė Juzumienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital