Avižiniai kepsneliai su cukinija - be kvietinių miltų

AUTORIUS:
Alina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Avižiniai kepsneliai su cukinija
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tai visai nesudėtingai paruošiami ir labai skanūs avižinių dribsnių kepsneliai su vasaros karaliene - cukinija. Jiems naudoju avinžirnių miltus, bet jei tokių neturite, Tai visai nesudėtingai paruošiami ir labai skanūs avižinių dribsnių kepsneliai su vasaros karaliene - cukinija. Jiems naudoju avinžirnių miltus, bet jei tokių neturite, galite naudoti ir kvietinius, jų reikės šiek tiek mažiau. Kepsneliai skaniausi dar šilti su česnakiniu varškės padažu, graikišku jogurtu ar tiesiog šviežiomis daržovėmis. (...daugiau) Alina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 mililitrų vandens (karšto)
150 gramų avižinių dribsnių (stambesnių)
1 vienetas cukinijų (jaunos, nedidelės)
1 vienetas kiaušinių
40 gramų avinžirnių miltų (ar kitokių miltų)
0.5 šaukštelio druskos
2 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų
2 žiupsneliai kario
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avižinius dribsniu užpilti karštu vandeniu. Uždengti ir palikti 20 minučių pastovėti išbrinkti. Išmaišyti ir palikti atvėsti.
2.
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka (kartu su žieve), pabarstyti druska ir palikti 10 minučių pastovėti. Pastovėjusią masę imti delnu ir gerai nuspausti nuo skysčio. Sudėti į avižinius dribsnius.
3.
Įmušti kiaušinį, berti miltus, prieskonius, gerai išmaišyti. Masė turi būti gana tirštos avižinės košės konsistencijos. Jei būtų skystoka, galite berti dar šiek tiek miltų.
4.
Keptuvėje įkaitinti aliejų iki vidutinės kaitros. Šauktu kabinti kepsnelių masės ir dėti į keptuvę. Kepti iš abiejų pusių, kol švelniai apskrus.
Patarimai:
Miltus galima pakeisti ir kitokiais, tik nuo konkrečios miltų rūšies priklausys, kiek jų reikės. Turėkite omenyje, kad jeigu rinksitės, pvz., kvietinius miltus, kepsneliai nebebus be glitimo.
Kepsneliams rinkitės "netraukiančią" keptuvę nelipniu paviršiumi, kadangi tešla gana kibi.
AUTORIUS: Alina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital