Tobula naminė granola

AUTORIUS:
Mindaugas Rainys
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Naminė granola
Naminė granola
Naminė granola
Naminė granola
Autorius apie receptą: Puiki, sveikesnė, vaikų taip mėgstamų sausų pusryčių alternatyva - gardi naminė granola. O ši granola puiki dar ir dėl moliūgų sėklų, riešutų, džiovintų uogų ir Puiki, sveikesnė, vaikų taip mėgstamų sausų pusryčių alternatyva - gardi naminė granola. O ši granola puiki dar ir dėl moliūgų sėklų, riešutų, džiovintų uogų ir cinamono prieskonio. (...daugiau) Mindaugas Rainys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų avižinių dribsnių
100 gramų moliūgų sėklų
100 gramų anakardžių riešutų
100 gramų džiovintų slyvų
100 gramų džiovintų spanguolių
100 gramų kokosų aliejaus
100 gramų klevų sirupo
1 žiupsnelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avižinius dribsnius sumaišome su kokosų aliejumi (jeigu aliejus kietas, pašildykite, kad suminkštėtų).
2.
Dedame riešutus ir moliūgų sėklas išmaišome. Pilame klevų sirupą ir suberiame cinamoną, išmaišome.
3.
Mišinį suberiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Išlyginame, kad tolygiai pasiskirstytų.
4.
Dedame į iki 150 laipsnių įkatintą orkaite (arba funkcija kepimo iš viršaus arba kepimo iš viršaus bei apačios + karšto oro). Kepame apie 30 - 40 minučių, vis stebėdami kaip paruduoja granola. Esant reikalui, permaišome, kad visos pusės šiek tiek paruduotų ar net lengvai apskrustų.
5.
Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame 2 minutes atvėsti. Tada suberiame džiovintas slyvas, vyšnias/spanguoles ir viską išmaišome (kol granola karšta, ji sušildys ir uogas bei skoniai susijungs). Leidžiame granolai visiškai atvėsti.
6.
Atvėsusią laikome sandariame indelyje.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Papildomai į granolą dar galima įsidėti graikinių riešutų, pagardinti godži uogomis ar chia sėklomis.
Šią granolą skanu valgyti su pienu (tiek augaliniu, tiek paprastu), jogurtu (paprastu arba veganišku) ar kitu pagardu.
AUTORIUS: Mindaugas Rainys
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital