Įdaryti obuoliai su riešutais ir avižiniais dribsniais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Įdaryti obuoliai su riešutais ir avižiniais dribsniais
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Tikras rudens skanėstas - kepti obuoliukai. Visi namai pakvips pasakiškai, skanauti pakvies ir mažus, ir didelius. Tikras rudens skanėstas - kepti obuoliukai. Visi namai pakvips pasakiškai, skanauti pakvies ir mažus, ir didelius. Renata, Sezoninė virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai obuolių (didesnių)
1/4 stiklinės speltų miltų (šviesių, galima keisti paprastais kvietiniais)
1/4 stiklinės graikinių riešutų (arba kitokių mėgstamų)
0.5 stiklinės avižinių dribsnių
1/3 stiklinės rudojo cukraus (galima keisti paprastu)
50 gramų sviesto
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpiname.
2.
Dubenyje sumaišome miltus, pasmulkintus riešutus, avižinius dribsnius, žiupsnelį druskos ir cinamoną. Supilame ištirpintą sviestą ir išmaišome.
3.
Iš obuolių išimame sėklalizdžius ir išpjauname dalį minkštimo, padarydami vietos įdarui. Kad obuoliai keptų tolygiai, per jų vidurį padarome negilią įpjovą peilu (daugiau patarimų apie obuolių įdarymą rasite po receptu esančiame video).
4.
Į obuolių vidų sudedame įdarą.
5.
Obuolius sudedame į kepimo formą ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (kepame vidurinėje orkaitės lentynoje, kaitinimo režimu viršus+apačia). Kapame apie pusvalandį.
6.
Patiekdami obuolius galite pagardinti graikišku jogurtu, kaip dariau aš, arba vaniliniu padažu ar ledais - kaip tik sugalvosite!
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Įdarymui geriausia rinkitės kietesnius saldžiarūgščius obuolius.
Kad kepdami obuoliai nesutrūkinėtų, apatinėje orkaitės lentynoje, po obuoliais padėkite skardelę su vandeniu - taip jie keps tolygiau, bus dailesnės formos ir paviršius neišsausės.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital