Kepta avižinė košė su bananais ir uogomis

AUTORIUS:
Eglė Juzumienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Kepta avižinė košė su bananais ir uogomis
Kepta avižinė košė su bananais ir uogomis
Kepta avižinė košė su bananais ir uogomis
Kepta avižinė košė su bananais ir uogomis
Kepta avižinė košė su bananais ir uogomis
Autorius apie receptą: Puikaus skonio kepta avžininė košė su bananais ir uogomis, nesunku paruošti, o labai skanu ragauti tiek pusryčių, tiek pietų metu. Labai tinka tiekti su pienu, jogurtu ar tiesiog Puikaus skonio kepta avžininė košė su bananais ir uogomis, nesunku paruošti, o labai skanu ragauti tiek pusryčių, tiek pietų metu. Labai tinka tiekti su pienu, jogurtu ar tiesiog trintomis mėgstamomis uogomis. (...daugiau) Eglė Juzumienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 stiklinė avižinių dribsnių (naudojau pilno grūdo)
1 stiklinė pieno
1 stiklinė uogų (mėgstamų)
1 vienetas bananų (sunokusio)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis skysto medaus (arba klevų sirupo)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilės pasta (arba vanilės ekstrakto)
1 sauja pekano riešutų (ar kitokių mėgstamų)
pagal poreikį sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros.
2.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir į indo dugną sudėkite griežinėliais pjaustytą bananą. Ant viršaus suberkite avižinius dribsnius.
3.
Dubenėlyje su pienu išmaišykite medų. Berkite cinamoną, įdėkite vanilės pastą ar ekstraktą. Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išplakite.
4.
Plakinį supilkite į indą ant avižinių dribsnių.
5.
Suberkite uogas.
6.
Susmulkinkite riešutus ir sudėkite ant uogų.
7.
Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min arba kol matysite, kad kraštai ir viršus tapo auksinės spalvos.
8.
Skanaukite su mėgstamais priedais: pienu, jogurtu, namine uogiene ar trintomis uogomis.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Recepte naudojau 250 ml stiklinę.
Recepte naudojau paprastą pieną, bet jūs galite keisti mėgstamu augaliniu.
Uogos šįkart – gervuogės ir raudonieji serbentai, bet tinka bet kas, ką turite po ranka: avietės, mėlynės, gervuogės, vyšnios, trešnės.
Jei valgančių daugiau – recepto kiekius labai lengva padvigubinti.
AUTORIUS: Eglė Juzumienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital