Nekeptas snikerinis pyragas be glitimo

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Nekeptas snikerinis pyragas be glitimo
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nekeptas snikerinis pyragas be glitimo
Nekeptas snikerinis pyragas be glitimo
Nekeptas snikerinis pyragas be glitimo
Autorius apie receptą: Ilgai sukiotis tarp puodų virtuvėje nesinori, jungti ir kaisti orkaitės taip pat ne, o kažko saldesnio prie kavos ar tiesiog puikaus gardumyno, oj, kaip norisi... Na, tai šis pyragas Ilgai sukiotis tarp puodų virtuvėje nesinori, jungti ir kaisti orkaitės taip pat ne, o kažko saldesnio prie kavos ar tiesiog puikaus gardumyno, oj, kaip norisi... Na, tai šis pyragas būtent tai, ko reikia - greitai paruošiamas, vos iš kelių ingredientų, šiek tiek laiko iki kol sutvirtės šaldytuve ir ragaujam. Avižos - tikras atradimas, šiam skanumynui jos suteikia malonios tekstūros ir prideda puikaus skonio. Jei dar nebandėte avižų naudoti pyragams, labai rekomenduoju. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
240 gramų avižinių dribsnių (naudojau neturinčius glitimo)
200 gramų šokolado (naudojau juodą, bet tinka ir pieniškas)
200 gramų sviesto
120 gramų žemės riešutų sviesto (naudojau glotnų, be gabaliukų)
80 gramų rudojo cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
20 gramų juodojo šokolado (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Formą (naudojau 20 x 20 cm) ištiesti kepimo popieriumi ir atidėti.
2.
Į puodą dėti sviestą, berti rudąjį cukrų ir ant vidutinės kaitros šildyti iki kol cukrus ištirps. Tai užtruks apie 5 minutes. Įmaišyti vanilę, suberti avižas ir gerai permaišyti iki kol masė taps vientisa.
3.
Į formą dėti pusę avižų masės ir paskirstyti per visą plotį. Gerai prispausti, man patogiausia tai daryti šaukštu, kad paviršius būtų tvirtas ir lygus.
4.
Įdarui į prikaistuvį dėti riešutų sviestą ir šokoladą, kaitinti ant silpnos kaitros iki kol šokoladas ištirps ir masė taps vientisa.
5.
Ant paruošto avižų sluoksnio supilti šokolado ir riešutų sviesto masę, išlyginti.
6.
Šaukštu imti likusios avižų masės ir dėlioti ant šokolado ir riešutų sviesto sluoksnio, taip dėlioti iki kol visas paviršius pasidengs avižų sluoksniu.
7.
Dėti į šaldytuvą bent 2 - 3 valandoms, o geriausia visai nakčiai, kad sutvirtėtų.
8.
Jei norisi, sustingusį pyragą galima papuošti apšlakstant tirpintu šokoladu, bet tas nebūtina.
Patarimai:
Papildomai. Jei norite dar daugiau snikeriškumo, į vidurinį šokolado sluoksnį galite įmaišyti skrudintų sūdytų žemės riešutų.
Jei glitimo vengiate dėl celiakijos, rinkdamiesi ingredientus atidžiai perskaitykite etiketes, ar jie neturi kryžminės taršos su kviečiais ar kitais glitimo turinčiais produktais. Pavyzdžiui, tokią dažnai turi avižiniai dribsniai, tad rinkitės ženklu "be gliuteno" ar "gluten free" pažymėtus avižinius dribsnius. Šokoladas irgi kartais turi kryžminę taršą, tad perskaitykite etiketę ir, esant reikalui, dairykitės specialiai pažymėto.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dalia
2023-11-07 11:27
Super receptas. LAbai skanus ir nejautrus proporcijoms. As dedu maziau svieso, cukraus visai nededu , supjaustau kasnio dydzio gabaliukais ir naudoju kaip energy bites. Taip pas pribarstau kepintu zemes riesutu i sokolado sluoksni. Labai aciu uz ideja! ATSAKYTI
Dalia
2023-03-23 14:10
tikras hitas, jau tokie skanus. kitakart cukraus deciau perpes maziau arba visai nedeciau, sveikesnei versijai. Manau nuo sokolado saldumo uztektu.
Labai patiko ir butinai kartosiu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital