Maistingi obuolių pyrago kamuoliukai - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Obuolių pyrago kamuoliukai
Kristina, Ant medinės lentelės

Energijos kamuoliukai jau seniai tapo mano itin mėgstamu ir dažnai ruošiamu užkandžiu. Tai labai paprastas būdas visada po ranka turėti sveiką ir skanų užkandį. 

 

Parduotuvėse gana sudėtinga nusipirkti tikrai kokybiškos sudėties skanėstą - dažniausiai joje bus bent keletas ingredientų, kurių nenaudotume gamindami patys. Tuo tarpu tokie kamuoliukai pagaminami lengvai ir greitai, sudėtį pasirenkame patys, o šaldytuve jie puikiai laikosi visą savaitę. Tai itin patogu, nes visada turime sveiką saldumyną prie kavos ar arbatos arba sveiką užkandį, kai reikia čia ir dabar. 

 

Energijos kamuoliukų pagrindą dažniausiai sudaro avižiniai dribsniai bei riešutų sviestas, kuris kamuoliukus sulipina. Visus kitus priedus galima keisti pagal norus, kaskart sukuriant vis kitą skonį. Galima pridėti mėgstamų riešutų, sėklų, supermaisto produktų, džiovintų ar šviežių vaisių - variacijų begalė. Šiandien noriu parodyti kaip pasigaminti ypatingai gardžius, obuolių pyrago skonio kamuoliukus. 

 

10 nemažų kamuoliukų reikės:

 

 

  • 2 nedidelių obuolių
  • 10 datulių (apie 100 g), 10 minučių pamirkytų karštame vandenyje
  • 6-7 džiovintų obuolių žiedų (tinka ir namuose džiovintos obuolių skiltelės - tokiu atveju dėkite saują, tik prieš tai kelias minutes pamirkykite karštame vandenyje)
  • 3 šaukštų riešutų sviesto (tinka patys įvairiausi)
  • 1/2 stiklinės (120 ml) avižinių dribsnių (susmulkintų trintuvu iki miltų tekstūros)
  • 3 šaukštų migdolų miltų (arba migdolų riešutų, susmulkintų trintuvu iki miltų tekstūros)
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1/4 šaukštelių malto imbiero
  • Kelių tarkių muskato riešuto (arba žiupsnelio malto muskato)

 

Pradedam!

 

1. Pirmiausia reikia paruošti obuolių tyrę. Jei turite jau paruoštos - puiku, šį žingsnį galite praleisti. O jei neturite, tai labai lengvai ir greitai jos pagaminsite. Šiam receptui pakanka 2 nedidelių obuolių, bet jei norite, tuo pačiu galite gaminti daugiau obuolių tyrės - ji šaldytuve laikosi apie savaitę ir gali pagardinti daug saldžių patiekalų. 

 

Obuolius supjaustome gabalėliais, užpilame 2 šaukštus vandens. Jei norisi, papildomai rūgštelei suteikti galima įspausti šiek tiek citrinos sulčių, o jei norisi saldžiau - pasaldinti pvz. klevų sirupu. Aš į puodą įpyliau šaukštą klevų sirupo, todėl papildomai saldinti pačių kamuoliukų nebereikėjo. 

 

Dedame puodą ant ugnies ir uždengiame dangčiu. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį ir verdame apie 15 minučių, kol obuoliai suminkštėja. 

 


 

2. Išvirusius obuolius sutriname blenderiu

 

 

3. Į maisto smulkintuvą sudedame mirkytas datules, džiovintus obuolius ir riešutų sviestą. Sutriname iki vientisos masės. Tuomet į smulkintuvą pridedame migdolų ir avižinių dribsnių miltus, obuolių tyrę ir visus prieskonius. Sutriname viską iki vientisos masės.
 

 

4. Perkeliame masę į dubenį. Masė turi būti tiršta ir lipni, kad iš jos būtų galima suformuoti kamuoliukus. Jei ji kiek per skysta (taip gali nutikti, nes gali skirtis naudojamų produktų tekstūros, obuolių dydžiai ir pan.), tuomet pridėkite dar kelis šaukštus migdolų ar avižinių dribsnių miltų. 

 


 

5.  Rankomis formuojame norimo dydžio kamuoliukus. 

 


 

6. Jei norisi gražesnio rezultato, papildomai juos galima apvolioti pasirinktuose prieduose. Aš pusę kamuoliukų apvoliojau kokoso drožlėse, o kitą pusę - cinamono ir kokosų žiedų cukraus mišinyje. 

 


 

7. Kartojame, kol sunaudojame visą paruoštą masę.
 

 

Paruoštus kamuoliukus perkeliame į šaldytuvą. Kai sustingsta ir tampa tvirtesni, perdedame į sandarų indelį ir laikome šaldytuve iki savaitės. 

 

Jei norisi laikyti ilgiau, galima ir užšaldyti, tuomet tiesiog perkelkite juos į šaldiklį, o kai norėsite skanauti, ištraukite po vieną ir prieš valgydami palaikykite kambario temperatūroje apie 30 minučių.
 

 

Skanių eksperimentų!

Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital