Naktinė avižinė košė su šilauogėmis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Naktinė avižinė košė su šilauogėmis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Naktinė avižinė košė su šilauogėmis
Naktinė avižinė košė su šilauogėmis
Naktinė avižinė košė su šilauogėmis
Autorius apie receptą: Jei norite pasilepinti pusryčiais, kurie būtų ne tik labai skanūs, bet ir maistingi, šis receptas yra TAI. Ši avižinė košė puiki ir tuo, kad paruošiama iš vakaro, tad ryte Jei norite pasilepinti pusryčiais, kurie būtų ne tik labai skanūs, bet ir maistingi, šis receptas yra TAI. Ši avižinė košė puiki ir tuo, kad paruošiama iš vakaro, tad ryte teliks gardžiuotis be jokio sukinėjimosi virtuvėje ir rytinio streso! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 sluoksnis:
50 gramų avižinių dribsnių (paprastų, ne greito virimo)
100 mililitrų pieno (tinka tiek paprastas, tiek augalinis)
1 šaukštelis chia (ispaninio šalavijo) sėklų (nebūtina)
1 šaukštelis klevų sirupo (arba medaus ar kito saldiklio)
2 sluoksnis:
1.5 šaukšto graikiško jogurto
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 šlakelis klevų sirupo (ar medaus ar kito saldiklio)
3 sluoksnis:
100 gramų šilauogių (arba braškių, serbentų, ar kitų uogų - tinka tiek šviežios, tiek šaldytos)
1 šaukštas citrinos sulčių
1.5 šaukštelio chia (ispaninio šalavijo) sėklų
Viršui:
20 gramų juodojo šokolado (naudojau 85%)
10 mililitrų pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į puodelį ar stiklainiuką suberkite avižinius dribsnius, čija sėklas, įpilkite klevų sirupo, supilkite pieną ir išmaišykite. Palikite pastovėti, kad šiek tiek sutirštėtų (20-30 min arba kol ruošite kitus sluoksnius).
2.
Uogų sluoksniui į dubenėlį sudėkite uogas ir sutrinkite šakute. Pašildykite mikrobangų krosnelėje apie 10 sekundžių (arba trumpai prikaistutvyje, iki masė bus karšta), suberkite čija sėklas, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite. Palikite išbrinkti apie 10 minučių.
3.
Kitame indelyje sumaišykite jogurtą su vanile ir šlakeliu klevų sirupo.
4.
Į kitą dubenėlį dėkite šokoladą, pilkite pieną ir vis pamaišydami ištirpinkite virš garų vonelės (arba atsargiai mikrobangėje).
5.
Sluoksniuokite košę: ant avižų sluoksnio sukrėskite jogurto masę, paskirstykite per visą plotį. Tuomet sudėkite paruoštą uogų džemą, paskirstykite per visą plotį. Ant viršaus tolygiai užpilkite tirpintą šokoladą.
6.
Paruoštą avižinę košę dėkite į šaldytuvą bent 3 - 4 valandoms, o geriausia, visai nakčiai, kad visiškai išbrinktų.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Gina
2023-08-01 07:55
Dėkoju už receptą labai skanu ❤️ ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital