Minkšti mėsos kotletai su avižiniais dribsniais (be miltų ir džiūvėsėlių)

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Kotletai su avižiniais dribsniais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanūs ir minkšti kotletukai, kuriems nereikia nei džiūvėsėlių, nei miltų ar batono. Jeigu naudojų sausesnį faršą (pvz. maltą vištienos ar kalakuto krūtinėlę), Labai skanūs ir minkšti kotletukai, kuriems nereikia nei džiūvėsėlių, nei miltų ar batono. Jeigu naudojų sausesnį faršą (pvz. maltą vištienos ar kalakuto krūtinėlę), papildomai krakmolo net nededu, nes kotletukai būna tvirti ir be jo. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų faršo (mėgstamo, naudojau kiaulienos)
0.5 stiklinės avižinių dribsnių (geriau smulkesnių)
1 vienetas svogūnų (didesnių)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis prieskonių maltai mėsai
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek maltų lauro lapų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į mėsą suberti prieskonius, pagal skonį druskos, įmušti kiaušinį, suberti dribsnius ir sudėti smulkiai pjaustytą svogūną.
2.
Viską gerai išmaišyti ir palikti pastovėti pusvalandžiui, kad dribsniai išbrinktų (galima masę pasiruošti ir iš vakaro, bus dar skaniau).
3.
Iš masės formuoti kotletukus ir juos gražiai apkepti karštame aliejuje iš abiejų pusių po 1-2 minutes, kad susidarytų plutelė, o tada dar apie 10-15 minučių patroškinti uždengus ant nedidelės ugnies.
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Alma
2023-03-23 15:41
Troskinti- tai cia pacioje keptuveje, uzdengus dangti, duoti perkaisti? Ar atskirai sultinyje arba padaze patroskinti tas 10-15 minuciu? ATSAKYTI
Ieva
2023-03-23 16:58
Ant aukštos kaitros apkepti po 1 - 2 minutes, kad apskrustų, o tuomet troškinti iki kol visiškai iškeps. Galima troškinti ir sultinyje ar padaže, jei norisi. ATSAKYTI
Diana
2022-04-09 17:12
Aciu einu gamint ATSAKYTI
Mantas
2021-10-23 21:36
Labai skanu jau trečią kartą kartoju :))) ATSAKYTI
Agne
2021-01-09 11:47
Tikrai skanūs. Dabar tik tokius ir kepu. Dėkui už receptą ATSAKYTI
Jolanta
2019-02-19 19:36
Labai skanu! Ir vaikams patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital