Citrininė „naktinė“ avižinė košė su šaldytomis uogomis

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Citrininė „naktinė“ avižinė košė su šaldytomis uogomis
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcjos
Citrininė „naktinė“ avižinė košė su šaldytomis uogomis
Citrininė „naktinė“ avižinė košė su šaldytomis uogomis
Citrininė „naktinė“ avižinė košė su šaldytomis uogomis
Autorius apie receptą: Vadinamosios „naktinės“ (angl. overnight) avižinės košės puikios tuo, jog galima pasiruošti iš vakaro, o ryte mėgautis gardžiais ir maistingais pusryčiais be Vadinamosios „naktinės“ (angl. overnight) avižinės košės puikios tuo, jog galima pasiruošti iš vakaro, o ryte mėgautis gardžiais ir maistingais pusryčiais be jokio papildomo vargo ir skubėjimo. Šį subtiliai citrininė variacija pavyksta gaivi ir kreminė, o uogų sluoksnis tobulai viską subalansuoja. Žinoma, vietoje uogų tinka ir mėgiami vaisiai, pvz. su trupučiu cinamono bei klevų sirupo pakepinti obuoliai, kubeliais pjaustyti mangai, bananų riekelės ar kt. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
100 gramų avižinių dribsnių (paprastų, ne greito paruošimo)
100 mililitrų augalinio migdolinio gėrimo (naudojome „Alpro“)
100 mililitrų kokosų pieno (18-20% riebumo)
3 šaukštai citrinų sulčių (iš 1 mažos citrinos)
2 šaukštai klevų sirupo (arba pagal skonį)
1 šaukštelis citrinos žievelės (nutarkuotos nuo 1 mažos citrinos)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų šaldytų uogų (naudojome avietes, bet tiks bet kurios mėgiamos)
1 šaukštas chia (ispaninio šalavijo) sėklų
1 šaukštas klevų sirupo (arba pagal skonį)
Patiekiant:
2 šaukštai augalinės alternatyvos jogurtui (naudojome „Alpro“ mangų skonio graikiško stiliaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenyje sumaišykite avižas, „Alpro“ augalinį migdolinį gėrimą, kokosų pieną, citrinos sultis, citrinos žievelę, klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir žiupsnelį druskos.
2.
Dubenį uždenkite ir palikite pastovėti bent 2 val. kambario temperatūroje (arba per naktį šaldytuve). Tada paragaukite, ar patinka skonis. Jei norisi saldžiau ar rūgščiau, pakoreguokite.
3.
Uogų sluoksniui paruošti šaldytas uogas dėkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant silpnos kaitros kartu su klevų sirupu iki užvirs. Tada ugnį sumažinkite ir leiskite virsnoti 5-7 min.
4.
Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite chia sėklas, kad sutirštintų konsistenciją. Tokį uogų pagardą galima laikyti šaldytuve iki savaitės.
5.
Patiekdami sluoksniuokite avižinę košę ir uogų pagardą. Papuoškite „Alpro“ augaline mangų skonio alternatyva jogurtui ir mėgaukitės!
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital