Autorius apie receptą:
Šių lietinių skonis nenuvylė, tačiau jis yra smarkiai kitoks nei įprastų, kvietinių miltų blynų. Juos labiau siūlyčiau tiems, kas mėgsta sūrius, ne saldžius lietinius.
Šių lietinių skonis nenuvylė, tačiau jis yra smarkiai kitoks nei įprastų, kvietinių miltų blynų. Juos labiau siūlyčiau tiems, kas mėgsta sūrius, ne saldžius lietinius. Įdarui bandėme sūrį, rikotą su špinatais ir varškę su kapota kalendra. Tiesiog tobula. O su uogiene ar džemu mums neįtiko, bet gal tik dėl to, kad nesame saldžiamėgiai.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
300 gramų
avižinių miltų
3 vienetai
kiaušinių
(didelių)
3 šaukštai
aliejaus
1 šaukštelis
druskos
1 šaukštelis
cukraus
(nebūtina)
šiek tiek
vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Giliame inde iki putų išplaku kiaušinius, suberiu miltus, prieskonius ir supilu aliejų. Išmaišau iki trupinių ir tuomet po truputį pilu kambario temperatūros vandenį ir maišau. Skiedžiu tol, kol tešla pasidaro gerokai skysta. Ir štai svarbus momentas – avižiniai mitai brinksta ir brinkdami tirština tešlą, todėl jau lyg ir pakankamai skystą tešlą palieku bent pusvalandžiui ramybėje. Po to tenka vėl skiesti vandeniu iki skystos konsistencijos.
2.
Lietinius kepu gerai įkaitintoje keptuvėje, jokių riebalų nenaudoju, aliejus tešloje sutepa kepimo paviršių.
3.
Valgome karštus, su įdarais ir grietine. Atvėsusius apsuku maistine plėvele ir laikau kambario temperatūroje, šaldytuve lietiniai tampa kietais.