Avižiniai lietiniai blynai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Avižiniai lietiniai blynai
Autorius apie receptą: Avižų pieno tema išsirutuliojo į dar vieną įdomią pažintį ir visiškai naujų produktų namie atsiradimą. Manau, kad jau daug kas yra girdėję apie Šlyninkų malūną ir Avižų pieno tema išsirutuliojo į dar vieną įdomią pažintį ir visiškai naujų produktų namie atsiradimą. Manau, kad jau daug kas yra girdėję apie Šlyninkų malūną ir puikų pasakorių malūnininką, kolegės Jūratės dėka susipažinau su juo ir jo miltais. Rūgsta jau penktas ruginis raugas, jaukinu jį juodai duonai, jau burbuliuoja su ruginiais miltais užraugti burokėliai, o štai avižiniai miltai ilgai stovėjo be darbo. Tol, kol nekilo mintis iškepti lietinių, o spintelėje akių lygyje pasirodė avižiniai miltai. Dar ir vištelės po žiemos gūdumo pradėjo kiaušinius dėti, tiesiog sukirbėjo mintis praskaidrinti sekmadienį blynų skoniu. Lietinių skonis nenuvylė, tačiau jis yra smarkiai kitoks nei įprastų, kvietinių miltų blynų. Juos labiau siūlyčiau tiems, kas mėgsta sūrius, ne saldžius lietinius. Įdarui bandėme sūrį, rikotą su špinatais ir varškę su kapota kalendra. Tiesiog tobula. O su uogiene ar džemu mums neįtiko, bet gal tik dėl to, kad nesame saldžiamėgiai. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
300 gramų avižinių miltų
3 vienetai kiaušinių (didelių)
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus (nebūtina)
šiek tiek vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Giliame inde iki putų išplaku kiaušinius, suberiu miltus, prieskonius ir supilu aliejų. Išmaišau iki trupinių ir tuomet po truputį pilu kambario temperatūros vandenį ir maišau. Skiedžiu tol, kol tešla pasidaro gerokai skysta. Ir štai svarbus momentas – avižiniai mitai brinksta ir brinkdami tirština tešlą, todėl jau lyg ir pakankamai skystą tešlą palieku bent pusvalandžiui ramybėje. Po to tenka vėl skiesti vandeniu iki skystos konsistencijos.
2.
Lietinius kepu gerai įkaitintoje keptuvėje, jokių riebalų nenaudoju, aliejus tešloje sutepa kepimo paviršių.
3.
Valgome karštus, su įdarais ir grietine. Atvėsusius apsuku maistine plėvele ir laikau kambario temperatūroje, šaldytuve lietiniai tampa kietais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis