Nekepti riešutų sviesto sausainiai - natūraliai saldūs ir maistingi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nekepti sveiki sausainiai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Nekepti sveiki sausainiai
Nekepti sveiki sausainiai
Nekepti sveiki sausainiai
Nekepti sveiki sausainiai
Nekepti sveiki sausainiai
Nekepti sveiki sausainiai
Nekepti sveiki sausainiai
Nekepti sveiki sausainiai
Autorius apie receptą: Šie nekepti sausainiai, skoniu šiek tiek primenantys Snickers batonėlius, pastaraisiais mėnesiais užkariavo socialinius tinklus. Kas nieko keisto, nes jie visiškai puikūs - Šie nekepti sausainiai, skoniu šiek tiek primenantys Snickers batonėlius, pastaraisiais mėnesiais užkariavo socialinius tinklus. Kas nieko keisto, nes jie visiškai puikūs - ingredientai paprastučiai, paruošimas užtrunka vos pusvalandį, o skonis mmm kaip džiugina. Datulių ir žemės riešutų sviesto derinys šiems sausainiams tinka tobulai, bet jei norite eksperimentuoti, datules drąsiai galite keisti kitais džiovintais vaisiais (ar tiesiog trupučiu klevų sirupo ar medaus), o vietoje žemės riešutų sviesto galite naudoti migdolų, anakardžių ar kitų riešutų kremus. Pamirkymas šokolade suteikia sausainiams dar daugiau žavesio bei skonio, bet jei skubate ar šokolado neturite po ranka, galite šį žingsnį praleisti. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
150 gramų minkštų datulių (naudojau “Borna” datules dėžutėje)
130 gramų žemės riešutų sviesto (naudojau “Gėrybių rago” žemės riešutų kremą NUTIS)
100 gramų avižinių dribsnių
50 gramų juodojo šokolado (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos (nebūtina, bet prideda snikeriškumo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Avižinius dribsnius ir žiupsnelį druskos sudedame į elektrinį smulkintuvą ir sutriname iki beveik miltų konsistencijos.
2.
Iš datulių išimame kauliukus ir jas sudedame į dribsnius. Dar kartą sutriname, jog gautume lipnią masę.
3.
Dedame žemės riešutų sviestą ir dar kartą sutriname (arba, jei trintuvas stringa, tiesiog gerai ištriname šaukštu).
4.
Imame gabalėlį masės, rankomis suvoliojame daugmaž graikinio riešuto dydžio kamuoliuką, jį suplojame į palotėlį ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Sausainio viršų įspaudžiame šakute, taip dar šiek tiek paplokštindami bei suformuodami raštą.
5.
Ištirpiname šokoladą ir į jį pamirmome kiekvieną sausainį. Grąžiname ant kepimo popieriaus. Paruoštus sausainius dedame į šaldiklį 10 minučių (arba į šaldytuvą pusvalandžiui), kad šokoladas sustingtų.
6.
O tada griebiame po sausainiuką ir bandome nenusikąsti liežuvio! Nes jie tikrai labai puikūs :) Beje, nesuvalgytus sausainius sudėkite į sandarią dėžutę ir laikykite šaldytuve (ten jie puikiai gyvens bent porą savaičių, jei tiek išlauksite) arba šaldiklyje (galite laikyti 2-3 mėnesius).
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital