Šokoladinis tinginys be sausainių

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Šokoladinis tinginys be sausainių
Nuotraukos Dovilės Ramoškatės, LaMaistas.lt redakcijai
Šokoladinis tinginys be sausainių
Šokoladinis tinginys be sausainių
Šokoladinis tinginys be sausainių
Šokoladinis tinginys be sausainių
Šokoladinis tinginys be sausainių
Šokoladinis tinginys be sausainių
Šokoladinis tinginys be sausainių
Šokoladinis tinginys be sausainių
Autorius apie receptą: Tinginys yra TA mano vaikystės nostalgija ir turbūt pirmas patiekalas, kurį išmokau gaminti. Tik užaugusi supratau, kad mūsų namuose karaliavęs tinginys nebuvo klasikinis, nes Tinginys yra TA mano vaikystės nostalgija ir turbūt pirmas patiekalas, kurį išmokau gaminti. Tik užaugusi supratau, kad mūsų namuose karaliavęs tinginys nebuvo klasikinis, nes mano mama jį gardindavo sumaltais mirkytais džiovintais obuoliukais, razinomis ir paskrudintais avižiniais dribsniais. Bet man būtent tas lengvos rūgštelės turintis garduolis buvo tobulas. Ne tik skoniu, bet ir mintimi, kurios išmokė - jog nėra teisingo ar neteisingo recepto, kaip ir nėra vienatinio tinginio. Pasaulyje gyvena daugybė skonių ir būtent eksperimentuodami, o ne prisirišdami prie taisyklių galime savo gyvenimui suteikti daugiau spalvų ir patirčių. Tad šįkart su jumis dalinuosi savo mėgiama labai šokoladiško tinginio variacija, kuriai tekstūros suteikia džiovinti vaisiai, riešutai bei truputis avižinių dribsnių (jei nedrąsu, keiskite mėgiama granola ar tiesiog įdėkite daugiau riešutų), o konsistencijos ir tvirtumo - kokybiško juodo šokolado ir kokosų kremo derinys. Riešutų kremas tinginiui suteikia daugiau skonio ir minkštesnę konsistenciją, bet jei neturite, galite nedėti. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 gramų juodojo šokolado (kokybiško, naudojau 85% „Cavalier“ becukrį, saldintą stevija, skirtą konditerijai)
150 gramų kokosų kremo (naudojau tirštą „Clearspring“)
130 gramų riešutų (naudojau perpus migdolus bei karijas)
100 gramų džiovintų vaisių (mėgstamų, naudojau goji uogas, džiovintus abrikosus bei spanguoles)
30 gramų avižinių dribsnių (arba granolos)
2 šaukštai riešutų kremo (mėgstamo, naudojau itališką „Aiello“ lazdyno riešutų kremą)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Avižinius dribsnius paskrudiname sausoje keptuvėje iki paskleis malonų riešutinį aromatą. Iškart nuimame nuo kaitros.
2.
Šokoladą dedame į dubenį ir ištirpiname virš garų vonelės. Kadangi mes naudojome konditerijai skirtas šokolado plokšteles, jų smulkinti nereikėjo, bet jei naudosite šokolado plytelę, ją pirmiausia sulaužykite nedideliais gabalėliais.
3.
Į tirpintą šokoladą sukrečiame kokosų kremą ir riešutų kremą. Gerai išmaišome.
4.
Į šokolado kremą įmaišome pasmulkintus riešutus, džiovintus vaisius ir avižinius dribsnius. Gerai išmaišome.
5.
Masę sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formelę. Aš naudojau nedidelę kekso formelę (daugmaž 20x10 cm dydžio), bet tiks ir bet kokia forma ar indas.
6.
Tinginį paliekame pastovėti kambario temperatūroje apie pusvalandį, o tada dedame į šaldytuvą bent 5-6 valandoms, jog sustingtų.
7.
Na ir galiausiai kaičiame kavos ar arbatos, traukiame tinginį iš šaldytuvo, raikome ir gardžiuojamės!
Patarimai:
Beje, kokosų kremą aš naudojau savo mėgiamą Clearspring, nes jis labai tirštas, nuostabaus skonio (išduosiu, kartais šaukštu kabinu jį vieną…), bet jei kokosų kremo parduotuvėje nerastumėte, galite naudoti kokosų gėrimą iš skardinės - palaikykite jį keletą valandų šaldytuve, o tada naudokite tik kremiškąją viršutinę dalį (skystį pasilikite, jis puikiai tiks pagardinti košei, jogurtui ar net sriubai).
RECEPTO DRAUGAS:
LIVIN
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Kepėja
2021-11-06 17:13
O kuo galima pakeisti kokosų kremą? ATSAKYTI
Dovilė
2022-03-28 22:48
Kokosų pienu (18% arba 21% riebumo) ATSAKYTI
STANISLAVA
2021-04-08 14:22
Labai skanu! ATSAKYTI
Dangira
2021-04-04 14:39
Labai skanus!!! Vietoje dribsniu as dejau namines granolos ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital