Naminis avižų pienas - rodome, kaip pasigaminti patiems!

AUTORIUS:
Naminis avižų pienas
@Shutterstock

Augalinis maistas įgauna vis daugiau populiarumo, didėja ir jo pasirinkimas parduotuvėse. Tokie pieno pakaitalai kaip avižų pienas pažįstamas turbūt daugeliui veganų bei tiems, kurie mėgsta išbandyti naujus skonius savo mityboje. Deja, kartais nemaloniai nustebina tokio produkto kaina, ypač renkantis geresnės sudėties gaminį. Todėl šiandien labai norime Jums pasiūlyti avižų pieno pasigaminti namuose, nes tai išties labai paprasta ir užtrunka vos kelias minutes!

 

Avižų pienui paruošti reikės:

  • 50 gr avižinių dribsnių (paprastų, ne greito paruošimo)
  • 500 ml vandens
  • 1 šaukšto ar pagal skonį medaus/ agavų ar klevų sirupo/ 2 vnt. šviežių datulių ar 1 vnt. pernakt mirkytos sausos
  • 1 žiupsnelio druskos (nebūtina, bet paryškina saldumą)

 

 

1. Avižinius dribsnius sudėti į indelį, pilti vandenį, berti druską ir pasaldinti. Saldinti pradžioje galite mažiau, po plakimo paragausite ir, jei norėsis, galima bus pasaldinti papildomai ir dar kartą perplakti. Šį kartą pieną plakiau rankiniu trintuvu (blenderiu), bet galima ruošti ir kokteilinėje. Plakant avižų pienas suputos, todėl nepripilkite indelio sklidinai.

 

 

2. Prilaikykite indą ir sutrinkite jo turinį. Susitrina labai greitai, vos per kelias sekundes. Paragaukite, jeigu trūksta, galite papildomai pasaldinti.

 

 

3. Perkoškite avižų pieną per sietelį. Taip paruoštą pieną šaldytuve, sandariai uždarytame inde, galima laikyti iki 5 dienų. Prieš vartojimą būtinai supurtykite, kad pienas susiplaktų, nes piene atsiskiria tirščiai. Pieną galima ir šaldyti, pvz., šaldymo maišeliuose ar ledukų formelėse. Šaldomo pieno tekstūra pasikeičia, todėl jis labiau tinka vartoti pašildytas.

 


 

4. Štai ir viskas! Avižų pienu gardiname granolą, kavą, ruošiame trintus kokteilius ar tiesiog geriame vieną. Skanaus!



 

Skaityti komentarus
Komentarai (6)
Rasa
2021-07-09 16:38
Gal ir kvailas klausimas, bet ar galima avizas pries. Tai darant nuplauti? ATSAKYTI
Ieva
2021-07-09 16:58
Plauti nereikia :) ATSAKYTI
DAIVA
2021-07-05 19:23
AČIŪ LA MAISTAS NUOSTABIAUSIAI KOMANDAI UŽ NUOSTABIAUSIUS RECEPTUS ATSAKYTI
Dovilė, LaMaistas.lt komanda
2021-07-05 19:41
Dėkui ir jums už tokius šiltus žodžius! Širdis dainuoja juos skaitant :-) ATSAKYTI
Vaida
2018-10-03 13:53
Kiek laiko galima laikyti saldytuve avizu piena? ATSAKYTI
Simona
2018-10-03 16:56
Trečiame punkte parašyta, kad iki 5 dienų galima laikyti :) Bet aš niekad tokio didelio kiekio nedarau, kad išsilaikytų tiek laiko šaldytuve. Kiekvieną kartą, prieš vartojant, reikėtų papurti buteliuką, kad suvienodėtų tekstūra, nes nusėda dalelių. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital