Avižinės duonelės keptuvėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Avižinės duonelės keptuvėje
Avižinės duonelės keptuvėje
Avižinės duonelės keptuvėje
Avižinės duonelės keptuvėje
Avižinės duonelės keptuvėje
Avižinės duonelės keptuvėje
Avižinės duonelės keptuvėje
Avižinės duonelės keptuvėje
Avižinės duonelės keptuvėje
Avižinės duonelės keptuvėje
Autorius apie receptą: Nuo tada kai šių duonelių receptą kažkada seniai atradome “Green Kitchen Stories” tinklaraštyje, jos tapo vienu dažniausiai gaminamų pusryčių patiekalų. Tiesą Nuo tada kai šių duonelių receptą kažkada seniai atradome “Green Kitchen Stories” tinklaraštyje, jos tapo vienu dažniausiai gaminamų pusryčių patiekalų. Tiesą sakant, mėgstame kepti jas ne tik pusryčiams, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės ar sveikesnio užkandžio prie filmo ar draugų vakarui. Šios duonelės gardžios tiek šiltos, tiek atvėsusios, tiek su pagardais, tiek vienos. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
200 gramų avižinių miltų (arba avižinių dribsnių, žr. patarimus)
290 gramų graikiško jogurto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos (ar pagal skonį)
šiek tiek avižinių miltų
Patiekiant:
pagal skonį tepamo sūrelio
pagal skonį vyšninių pomidorų
pagal skonį skrudintų riešutų (naudojome “Gėrybių rago” skrudintus migdolus su pomidorais, česnakais ir kapanių sėklomis)
pagal skonį žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį beriame avižinius miltus, kepimo miltelius bei druską. Sukrečiame jogurtą.
2.
Viską labai gerai išmaišome. Masė turėtų būti minkšta ir lipni. Paliekame ją 15-20 min pastovėti ir išbrinkti (šią masę galima pasiruošti ir iš vakaro).
3.
Pabarstome stalą trupučiu avižinių miltų ar kukurūzų (arba bulvių ar tapijokos) krakmolu. Imame trečdalį avižinės masės, suspaudžiame į rutulį ir iškočiojame pailgą diską.
4.
Keptuvę gerai įkaitiname, patepame trupučiu aliejaus ir dedame duonelę. Kepame dvi minutes (arba iki duonelės paviršius gražiai paruduoja), tada apverčiame ir kepame dar minutę.
5.
Iškepusią duonelę padedame ant grotelių truputėlį atvėsti. Taip paruošiame visas duoneles.
6.
Viskas! Gardiname duoneles mėgstamais priedais, pjaustome ir skanaujame! Mums patinka jas aptepti kreminiu sūreliu, pagardinti vyšniniais pomidoriukais ir pabarstyti skrudintais riešutais bei žalumynais.
Patarimai:
Beje, su miltų rūšimi eksperimentuokite drąsiai - avižinius keisdami grikių ar avinžirnių miltais arba, jei nevengiate glitimo, pilno grūdo ruginiais ar kvietiniais miltais. Tiesiog, priklausomai nuo miltų rūšies, jogurto gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau - jo dėkite tiek, kad išmaišyta masė būtų tiršta, šaukštu sunkiai maišoma, tačiau liktų minkšta bei lipni.
Nesuvalgytas duoneles suvyniokite į medvilninį rankšluostėlį ir laikykite kambario temperatūroje. Gardžios jos išlieka 2-3 dienas.
Naudojome 10% riebumo graikišką jogurtą. Jeigu naudotumėte liesesnį, papildomai įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, o jogurto tada dėkite 280 g.
Avižinius miltus galite lengvai pasigaminti ir patys - avižinius dribsnius (paprastus, ne greito paruošimo) sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir sutrinkite iki kuo smulkesnės konsistencijos
Pabarsčius paviršių krakmolu duonelės kočiosis lengviau negu pabarsčius avižiniais miltais.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Kepėja
2021-11-01 19:26
Vietoje jogurto naudojau grietinę, tai pavyko, tačiau prieš kepant reikėjo įdėti paprastų kvietinių miltų, nes tešla byrėjo ir kočioti buvo neįmanoma. Šiaip skanu, bet nežinau, ar kartosiu. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital