Vištienos befstrogenas - galima ir taip!

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Vištienos befstrogenas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos befstrogenas
Vištienos befstrogenas
Vištienos befstrogenas
Autorius apie receptą: Taip, tai nėra klasikinis befstrogenas (jis gaminamas iš jautienos), bet na tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Ir itin greitai bei nesudėtingai paruošiama, būtinai Taip, tai nėra klasikinis befstrogenas (jis gaminamas iš jautienos), bet na tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Ir itin greitai bei nesudėtingai paruošiama, būtinai pabandykite. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų vištienos filė (ar šlaunelių mėsos)
250 gramų pievagrybių
250 mililitrų vištienos sultinio (paruošimui naudojau 0.5 Maggi Bio vištienos sultinio kubelio)
100 gramų grietinės
1 vienetas svogūnų
30 gramų sviesto
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas miltų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištieną supjaustykite daugmažo mažojo piršto ilgio ir pločio juostelėmis.
2.
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą sviesto ir 1 šaukštą aliejaus. Apkepkite vištieną (kepkite apie 6-7 min.). Iškepusią atidėkite į lėkštę, galite pridenkti kita lėkšte, kad vištiena neatvėstų.
3.
Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, pilkite likusį aliejų. Sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir ant nedidelės ugnies pakepkite iki kol bus gražiai auksinės spalvos.
4.
Į keptuvę su svogūnais sudėkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Kepkite iki kol grybai paleis vandenį ir jis nugaruos.
5.
Grąžinkite į keptuvę vištieną. Ant jos suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Maišydami 1-2 minutes pakaitinkite, kad miltai tolygiai pasiskirstytų ir truputį pakeptų.
6.
Supilkite sultinį ir maišydami patroškinkite apie 5 minutes iki kol troškinys sutirštės.
7.
Sudėkite grietinę, išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Jeigu mėgstate, labai tinka įdėti šiek tiek kario arba 1-2 šaukštus pomidorų pastos. Dar porą minučių viską pašildykite kaitindami ant nedidelės ugnies.
8.
Šį troškinį labai skanu valgyti su ryžiais, šviežia namine bulvių koše, makaronais ar kitu mėgiamu garnyru.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (36)
Andrius
2022-11-18 17:13
Super ATSAKYTI
Aukse
2022-10-08 15:27
Labai paprastas ir labai skanus receptas. Autorei didelis aciu! ATSAKYTI
Vilma
2022-07-07 11:14
Vienas iš mėgstamiausių patiekalų. Labai skanu ir paprasta ATSAKYTI
Gandrius
2022-04-27 18:04
O gal galite patarti ka galima butu naudoti vietoje grybu, nes mano brangioji nevalgo jokiu grybu. ATSAKYTI
Renata
2022-04-28 09:43
Man asmeniškai čia vietoj grybų labai tinka tarkuotos morkos. Ruošti reikėtų taip pat kaip su pievagrybiais, tik kepinti ant nedidelės kaitros, kol morkos suminkštės :) ATSAKYTI
Roberatas
2022-02-22 22:04
Superinis reikaliukas... Kario dejau sauksteli.. Deciau daugiau, jai megsti indiskus motyvus.. ATSAKYTI
Giedra
2021-12-13 11:17
Labai skanu, visa šeimyna patenkinta! ATSAKYTI
Asta
2021-09-03 17:16
Labai skaniai tik vietoj pievagrybių dėjau šviežių baravyku super ATSAKYTI
Asta
2021-09-03 17:12
Dariausi superinis labai patiko ATSAKYTI
Ignas
2021-05-19 09:13
Bandisiu ir as sita viststrogena ATSAKYTI
Eurika
2021-03-09 09:45
Koks buvo vištienos sultinys ? Kubelis , ar vištienos nuoviras . ATSAKYTI
Greta
2021-03-09 10:33
Jei turit laiko - galit naminį pasidaryt, jei skubat, galima kubelį stiklinėje karšto vandens ištirpinti :) ATSAKYTI
Eurika
2021-03-09 12:14
Ačiū :) ATSAKYTI
Kristina
2021-01-09 20:42
O pievagrybiai marinuoti ar švieži ATSAKYTI
Indrė
2021-01-13 15:16
Aš šviežius naudoju :) ATSAKYTI
Andy
2021-01-05 23:43
Labai skaniai išėjo. Dariau su graikiškais prieskoniais vištienai vietoj pipirų. Ačiū, kad pasidalinote receptu :) ATSAKYTI
Marijus
2021-01-02 18:22
Patroskinti reikia ilgiau,ne vistiena neiskepa per 6 min. Ir su druska nepadauginkit,nes sultinys jau surus ATSAKYTI
?
2021-04-25 08:57
Ji nepasakė kokia turi būti keptuvės temperatūra,todel iškepti per 6 minutes gali. ATSAKYTI
Deimantė
2021-08-26 13:27
Juostelės čia labai plonos, tad per 6 minutes apkepa, o vėliau dar ir pasitroškina, tad viskas iškepa puikiai :) ATSAKYTI
Julita
2020-09-20 17:17
Labai skaniai pavyko, dariau be pievagrybių :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital