Vištienos befstrogenas - galima ir taip!

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Vištienos befstrogenas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Taip, tai nėra klasikinis befstrogenas (jis gaminamas iš jautienos), bet na tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Ir itin greitai bei nesudėtingai paruošiama, būtinai Taip, tai nėra klasikinis befstrogenas (jis gaminamas iš jautienos), bet na tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Ir itin greitai bei nesudėtingai paruošiama, būtinai pabandykite. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos filė (ar šlaunelių mėsos)
300 gramų pievagrybių
100 gramų grietinės
1 stiklinė vištienos sultinio
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas miltų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną supjaustykite daugmažo mažojo piršto ilgio ir pločio juostelėmis.
2.
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą sviesto ir 1 šaukštą aliejaus. Apkepkite vištieną (kepkite apie 6-7 min.). Iškepusią atidėkite į lėkštę, galite pridenkti kita lėkšte, kad vištiena neatvėstų.
3.
Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, pilkite likusį aliejų. Sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir ant nedidelės ugnies pakepkite iki kol bus gražiai auksinės spalvos.
4.
Į keptuvę su svogūnais sudėkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Kepkite iki kol grybai paleis vandenį ir jis nugaruos.
5.
Grąžinkite į keptuvę vištieną. Ant jos suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Maišydami 1-2 minutes pakaitinkite, kad miltai tolygiai pasiskirstytų ir truputį pakeptų.
6.
Supilkite sultinį ir maišydami patroškinkite apie 5 minutes iki kol troškinys sutirštės.
7.
Sudėkite grietinę, išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Jeigu mėgstate, labai tinka įdėti šiek tiek kario arba 1-2 šaukštus pomidorų pastos. Dar porą minučių viską pašildykite kaitindami ant nedidelės ugnies.
8.
Šį troškinį labai skanu valgyti su ryžiais, šviežia namine bulvių koše, makaronais ar kitu mėgiamu garnyru.
AUTORIUS: Reda
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis