Vištiena su grietinėle ir garstyčiomis keptuvėje

AUTORIUS:
Miglė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Vištiena su grietinėle ir garstyčiomis keptuvėje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kreminė vištiena visiškai mūsų šeimos pamėgtas patiekalas. Labai puikaus skonio, nesudėtingai paruošiama, tad puikiai tinka, kai norisi greitai, sočiai ir gardžiai. Mes Kreminė vištiena visiškai mūsų šeimos pamėgtas patiekalas. Labai puikaus skonio, nesudėtingai paruošiama, tad puikiai tinka, kai norisi greitai, sočiai ir gardžiai. Mes mėgstame kiek aštriau, tad naudoju aštrų pomidorų padažą, bet jei nenorite, galite drąsiai keisti kitu mėgstamu, o jei neturite jokio - galima jo nedėti, bet kokiu atveju skonis bus puikus. Labai skanu tiekti su ryžiais ar bulvytėmis, pita, duonos riekele, šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis. (...daugiau) Miglė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai vištienos krūtinėlės
240 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
90 mililitrų vištienos sultinio
3 skiltelės česnako
3 šaukštai kvietinių miltų (nebūtina, žr. patarimus)
3 šaukštai sviesto
2 šaukštai dižono garstyčių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas prieskonių vištienai
1 šaukštas aštraus pomidorų padažo (arba paprasto, nebūtina)
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio kario prieskonių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų (nebūtina)
pagal skonį žalumynų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištieną supjaustyti mažesniais gabalėliais. Pabarstyti druska, pipirais, vištienos prieskoniais, apvolioti miltuose.
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti šaukštą sviesto ir ištirpinti. Sudėti vištieną ir apkepti ant vidutinės kaitros apie 3 minutes iš kiekvienos pusės iki kol apkeps ir taps gražios auksinės spalvos. Tuomet išimti vištieną ir atidėti.
3.
Česnaką smulkiai susmulkinti.
4.
Į keptuvę berti česnaką, apkepti 30 sekundžių. Tuomet dėti likusį sviestą, pilti vištienos sultinį, grietinėlę, dėti garstyčias, aštrų pomidorų padažą, pakaitinti apie 5 minutes. Suberti paprikos miltelius, kario prieskonius ir permaišyti.
5.
Į keptuvę sudėti vištieną, troškinti apie 5 minutes iki kol padažas šiek tiek sutirštės ir vištiena visiškai iškeps (tikslus laikas priklausys nuo vištienos gabalėlių storio). Tiekiant labai tinka pabarstyti žalumynais, grūstais pipirais.
Patarimai:
Miltų naudojimas. Apvoliojus miltuose vištiena apskrunda gražiau, o padažas būna tirštesnis, bet jei vengiate glitimo, tiesiog juos praleiskite. O jei visgi norėsite tirštesnio padažo, troškinimo pabaigoje įmaišykite 1-2 šaukštelius kukurūzų arba bulvių krakmolo, sumaišyto su 2 šaukštais šalto vandens.
AUTORIUS: Miglė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Asta
2021-11-29 08:43
Skanu ir ganėtinai paprasta. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital