Greita vištiena keptuvėje su medaus ir garstyčių padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 177)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 177)
Vištiena keptuvėje su medaus ir garstyčių padažu
Vištiena keptuvėje su medaus ir garstyčių padažu
Vištiena keptuvėje su medaus ir garstyčių padažu
Autorius apie receptą: Ši vištiena yra TOBULA. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa pati minkščiausia, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus. Pažadu, kad labai Ši vištiena yra TOBULA. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa pati minkščiausia, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus. Pažadu, kad labai patiks, gal net taps šeimos favoritu. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai vištienos filė (didelių ar 12 vnt. mažųjų filė)
2 šaukštai kvietinių miltų (ar kukurūzų miltų)
1 šaukštelis česnako miltelių
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
250 mililitrų vištienos sultinio
2 šaukštai medaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštas garstyčių (ne grūdėtųjų)
1 šaukštas vandens
1 šaukštelis krakmolo
pagal skonį čiobrelių (šviežio ar džiovinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jei naudojate vištienos filė – supjaustome kiekvieną filė į keletą pailgų dalių.
2.
Indelyje sumaišome miltus, česnako miltelius, druską ir pipirus. Šį mišinį beriame prie vištienos, išmaišome, kad visi gabalėliai tolygiai pasidengtų.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame vištienos juosteles. Ant didesnės ugnies apkepame vištieną po 3 minutes iš abiejų pusių. Apkepusią vištieną atidedame.
4.
Sumažiname ugnį, į keptuvę įtarkuojame česnaką ir trumpai apkepiname (apie pusę minutės). Į keptuvę pilame sultinį, dedame medų, abejas garstyčias, čiobrelį ir pakaitiname maišydami keletą minučių.
5.
Indelyje sumaišome vandenį su krakmolu ir supilame į padažą. Intensyviai maišome, kol padažas sutirštėja. Į keptuvę prie padažo grąžiname vištienos juosteles.
6.
Uždengiame keptuvę dangčiu, sumažiname ugnį, kad padažas vos burbuliuotų ir troškiname viską 10 minučių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (18)
Dovydas
2024-02-07 21:34
Labai skanu. ATSAKYTI
Aurimas
2023-08-04 21:26
Puikus receptas, nesitikėjau. Tiesiog gaminau be garstyčiu (žmona labai alergiška), įdėjau džiovintų pomidorų (ačiū komentarams). Nereikia jokio krakmolo ir taip puikus padažas gaunasi. Pabaigoje įdėjau sezamo sėklų, Labai tiko ir patiko. Ačiū ATSAKYTI
Aušra
2023-07-04 00:26
Ačiū už receptą. Laabai skanu. Ir mano airiskiems svečiams tiko ATSAKYTI
Julita
2022-02-20 15:22
O kiek gramų panašiai vištienos filė čia reikia? ATSAKYTI
Ieva
2022-02-11 17:59
Gaminu antrą kartą.Pirmą kai pagaminau, su vyru pirštus apsilaižėm.
Kas mėgsta paukštieną saldžiai- tobulas patiekalas ATSAKYTI
Sandra
2021-06-17 18:58
Gamindama vis galvojau, kaip čia išeis..abejojau ir nesitikėjau, kad bus taip skanu. Ir SUPER! gavosi neįtikėtinai skaniai, kaip ir aprašyta. Gaminsiu ir vėl. Dėkoju už nuostabų receptuką. ATSAKYTI
Inga
2021-04-19 14:49
Ačiuks ATSAKYTI
Sigita
2021-02-16 12:31
Puikus receptas! Galima pirštus apsilaižyti! ATSAKYTI
Saida
2020-12-13 15:01
Labai skanus receptas, visai šeimai patiko. aciu :) ATSAKYTI
Munika
2020-11-14 19:34
Labai skanu!
Krakmolo nenaudojau tiesiog kialiom min.ilgiau pakaitinau ir gavosi nuostabus padažas. Tirštumo užteko nuo miltų kuriuose buvo pavilgyta vištiena. ATSAKYTI
Vaiva
2020-10-19 17:54
Skonis tikrai neblogas,bet krakmolas man sugadino padaza.Krakmolas neistirpo ir jis susitrauke i gabalelius kuriuos teko ismesti nes labai negraziai atrode ir nemaloniai valgesi.Vietoj krakmolo tiesiog buciau idejusi siek tiek miltu,nors mano nuomone jam nereiktu nei krakmolo nei miltu,nes nebuvo jis toks ir skystas.Bet siaip visai nieko receptas!aciu! ATSAKYTI
Agnė
2023-11-01 15:47
Krakmolas pilamas į atskirą indelį, užpilamas vandeniu, gerai sumaišoma ir tik tada pilama į keptuvę. Sutraukia gabalais tik pilant tiesiai į keptuvę ATSAKYTI
Julija
2020-05-03 19:14
Labai skaniai gavosi. Puikus receptas. ATSAKYTI
Ausra
2020-01-30 19:35
Skanu tik truputi pakeiciau recepta vietoj 2 saukstu gal dejau 4 medaus ir vietoj negrudetu garstyciu idejau konservuotu be odeles pjaustytu pomidoru gavosi labai skaniai ;) :)
O paukstiena prieskoniavau savo megiamais prieskoniais kas tikrai nieko nesugadino :)
Aciu uz recepta ir ideja :) ATSAKYTI
Andrius
2020-01-04 12:15
Nežinau kur čia ta pasaka, bet čiobrelis buvo visai ne į temą, o padažui toks jausmas, kad buvo pamiršta druska. Nei spalva, nei aprašytas skonis, toli gražu nesigauna, nors viską darėme pagal receptą. ATSAKYTI
Inga
2020-01-04 16:29
Pati vištiena pasūdyta, tai papildomai tikrai nebūtina :) Žinoma, druska - skonio reikalas, tikrai galima papildomai pasūdyti. Vakar išbandžiau šį receptą ir tikrai super skaniai pavyko ir iš išvaizdos labai panašu - padažas turi šiek tiek gelsvumo ir yra skaidrokas, kaip ir nuotraukoje. ATSAKYTI
Brigita
2019-09-07 08:39
Vienas iš mėgstamiausių patiekalų! ATSAKYTI
Agnė
2019-07-23 14:53
Pasaka :))) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital