Greita vištiena keptuvėje su medaus ir garstyčių padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Vištiena keptuvėje su medaus ir garstyčių padažu
Vištiena keptuvėje su medaus ir garstyčių padažu
Vištiena keptuvėje su medaus ir garstyčių padažu
Autorius apie receptą: Ši vištiena yra TOBULA. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa pati minkščiausia, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus. Pažadu, kad labai Ši vištiena yra TOBULA. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa pati minkščiausia, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus. Pažadu, kad labai patiks, gal net taps šeimos favoritu. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai vištienos filė (didelių ar 12 vnt. mažųjų filė)
2 šaukštai kvietinių miltų (ar kukurūzų miltų)
1 šaukštelis česnako miltelių
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
250 mililitrų vištienos sultinio
2 šaukštai medaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštas garstyčių (ne grūdėtųjų)
1 šaukštas vandens
1 šaukštelis krakmolo
pagal skonį čiobrelių (šviežio ar džiovinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jei naudojate vištienos filė – supjaustome kiekvieną filė į keletą pailgų dalių.
2.
Indelyje sumaišome miltus, česnako miltelius, druską ir pipirus. Šį mišinį beriame prie vištienos, išmaišome, kad visi gabalėliai tolygiai pasidengtų.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame vištienos juosteles. Ant didesnės ugnies apkepame vištieną po 3 minutes iš abiejų pusių. Apkepusią vištieną atidedame.
4.
Sumažiname ugnį, į keptuvę įtarkuojame česnaką ir trumpai apkepiname (apie pusę minutės). Į keptuvę pilame sultinį, dedame medų, abejas garstyčias, čiobrelį ir pakaitiname maišydami keletą minučių.
5.
Indelyje sumaišome vandenį su krakmolu ir supilame į padažą. Intensyviai maišome, kol padažas sutirštėja. Į keptuvę prie padažo grąžiname vištienos juosteles.
6.
Uždengiame keptuvę dangčiu, sumažiname ugnį, kad padažas vos burbuliuotų ir troškiname viską 10 minučių.
Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Ausra
2020-01-30 19:35
Skanu tik truputi pakeiciau recepta vietoj 2 saukstu gal dejau 4 medaus ir vietoj negrudetu garstyciu idejau konservuotu be odeles pjaustytu pomidoru gavosi labai skaniai ;) :)
O paukstiena prieskoniavau savo megiamais prieskoniais kas tikrai nieko nesugadino :)
Aciu uz recepta ir ideja :) ATSAKYTI
Andrius
2020-01-04 12:15
Nežinau kur čia ta pasaka, bet čiobrelis buvo visai ne į temą, o padažui toks jausmas, kad buvo pamiršta druska. Nei spalva, nei aprašytas skonis, toli gražu nesigauna, nors viską darėme pagal receptą. ATSAKYTI
Inga
2020-01-04 16:29
Pati vištiena pasūdyta, tai papildomai tikrai nebūtina :) Žinoma, druska - skonio reikalas, tikrai galima papildomai pasūdyti. Vakar išbandžiau šį receptą ir tikrai super skaniai pavyko ir iš išvaizdos labai panašu - padažas turi šiek tiek gelsvumo ir yra skaidrokas, kaip ir nuotraukoje. ATSAKYTI
Brigita
2019-09-07 08:39
Vienas iš mėgstamiausių patiekalų! ATSAKYTI
Agnė
2019-07-23 14:53
Pasaka :))) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital