Tortilijų pyragėliai su vištiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Tortilijų pyragėliai su vištiena
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tortilijų pyragėliai su vištiena
Tortilijų pyragėliai su vištiena
Tortilijų pyragėliai su vištiena
Autorius apie receptą: Šie tortilijų pyragėliai - greita ir labai gardi idėja, kai vakarienės norisi lengvai ir nenuobodžiai. Tex-Mex virtuvėje jie žinomi pavadinimu čimičangos ir gali Šie tortilijų pyragėliai - greita ir labai gardi idėja, kai vakarienės norisi lengvai ir nenuobodžiai. Tex-Mex virtuvėje jie žinomi pavadinimu čimičangos ir gali būti ruošiami su pačiais įvairiausiais įdarais nuo sūrių iki saldžių. Šiame recepte pateikiau savo mėgiamą įdaro variaciją, bet drąsiai eksperimentuokite, nes griežtų taisyklių čia nėra - vietoje pupelių galite naudoti virtus ryžius ar įdėti daugiau daržovių ar vištienos, papildomai galite įpjaustyti jelapenų, įspausti žaliųjų citrinų sulčių, įdėti konservuotų kukurūzų ar ko tik sugalvosite. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai tortilijų (naudojau dideles Santa Maria Original, bet tinka ir mažesnės)
šiek tiek sviesto (arba aliejaus)
Įdarui:
300 gramų vištienos (virtos arba keptos)
120 gramų sūrio
1 skardinė konservuotų pupelių (arba 200g virtų ryžių)
1 skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse (400 g)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas raudonosios paprikos
3 skiltelės česnako
2 šaukšteliai kumino
2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
1 šaukštelis raudonėlio
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus
Patiekiant:
šiek tiek grietinės
šiek tiek salsa padažo (arba pomidorų padažo)
šiek tiek kalendros (arba petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: virtą arba keptą vištieną suplėšyti šakute arba supjaustyti mažais gabalėliais, svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką smulkiai sukapoti, saldžiąją papriką supjaustyti mažais kubeliais. Konservuotas pupeles nusunkti nuo skysčio.
2.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus. Berti svogūnus ir maišant pakepinti 3-4 min iki suminkštės. Berti česnaką ir pakepinti dar 30s. Berti pjaustytą papriką ir maišant pakepinti 2-3 min.
3.
Į keptuvę su daržovėmis sukrėsti smulkintą vištieną, konservuotas pupeles, konservuotus smulkintus pomidorus, 2 a.š. kumino, 2 a.š. rūkytos paprikos, 0.5 a.š. aitrios paprikos ir 1 a.š. raudonėlio. Maišant patroškinti 3-4 min. Pagal skonį pagardinti druska. Jei įdaras atrodytų sausokas, įpilti šiek tiek sultinio arba vandens.
4.
Imti po vieną tortiliją, jos viduryje dėti dosniai įdaro, pabarstyti sūriu ir užlankstyti kraštus (kaip lankstomi įdaryti lietiniai). Taip paruošti visus pyragėlius.
5.
Keptuvėje įkaitinti sviesto arba aliejaus. Dėti pyragėlius sulenkimu žemyn ir kepti ant vidutinės kaitros 2-3 min iki apačia apskrus. Apversti ir kepti dar 2-3 min. iki apskrus ir kita pusė.
6.
Patiekiant pyragėlius galima pagardinti grietine, kalendromis (arba petražolėmis), o patiekti su salsa padažu ar tiesiog pomidorų padažu.
Patarimai:
Prieskoniai. Vietoje atskirtų prieskonių kaip kad kuminas, rūkyta paprika ir pan. galite naudoti Tex Mex stiliaus patiekalams subalansuotus Taco ar Fajita prieskonių mišinius, pavyzdžiui šį arba šį. Tokiu atveju druskos papildomai nedėkite.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital