Kremiška vištiena keptuvėje su brokoliais ir pievagrybiais

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Vištiena su grietinėle ir pievagrybiais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Vištiena su grietinėle ir pievagrybiais
Vištiena su grietinėle ir pievagrybiais
Vištiena su grietinėle ir pievagrybiais
Autorius apie receptą: Greitai ir nesudėtingai paruošiama labai skani bei spalvinga kremiška vištiena, kurią pagaminsite vos per pusvalandį. Brokolių bei pievagrybių derinys man labai patinka, bet Greitai ir nesudėtingai paruošiama labai skani bei spalvinga kremiška vištiena, kurią pagaminsite vos per pusvalandį. Brokolių bei pievagrybių derinys man labai patinka, bet galite rinktis ir kitokias savo mėgiamas daržoves. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos krūtinėlės
250 gramų pievagrybių
1 vienetas brokolių (mažo)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų vandens (arba sultinio)
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
pagal skonį prieskonių mišinio (naudojau Maggi Idea vištienai su grietinėle)
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba džiovinto raudonėlio)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus (arba sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti kubeliais, pabarstyti druska ir pipirais.
2.
Svogūną susmulkinti, česnaką smulkiai sukapoti. Pievagrybius perpjauti į 4 dalis. Brokolį supjaustyti žiedynais.
3.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti iki didesnės kaitros. Sudėti vištieną ir trumpai apkepti kad gražiai apskrustų iš visų pusių. Vištieną išimti iš keptuvės ir atidėti.
4.
Į keptuvę pilti dar šiek tiek aliejaus, suberti svogūną, pakepti kelias minutes iki suminkštės. Tuomet sudėti pievagrybius, maišant pakepti dar 3-4 minutes. Dėti česnaką bei brokolius, maišant pakepti apie minutę.
5.
Į keptuvę supilti grietinėlę, vandenį, suberti prieskonius, gerai išmaišyti. Sudėti vištieną ir patroškinti ant nedidelės kaitros dar apie 5 minutes.
6.
Paragauti, pagal skonį pagardinti trupučiu pipirų ir/ar druskos.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital