Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidoriniame padaže

AUTORIUS:
Ilona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele. (...daugiau) Ilona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 vienetai vištienos filė
600 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (arba šviežių)
50 mililitrų grietinėlės (galima keisti kokosų pienu)
2 šaukštai aliejaus
0.5 vieneto svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintas raudonėlis
0.5 šaukštelio kario
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos file gabalėlius iš visų pusių pabarstykite druska ir pipirais.
2.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame abiejų pusių trumpai apkepkite vištienos gabalėlius, jog susidarytų plutelė. Vištieną išimkite iš keptuvės, dėkite ant lėkštės ir uždenkite kita lėkšte, kad neatvėstų.
3.
Į keptuvę dėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir apkepkite, kol bus gražiai auksinės spalvos. Tada dėkite smulkiai sukapotą česnaką ir dar 1-2 minutes pakepkite.
4.
Į keptuvę supilkite pasmulkintus konservuotus pomidorus. Jei naudosite šviežius pomidorus - juos pirmiausia nulupkite (viršūnėles įpjaukite kryželiu, užpilite verdančiu vandeniu kad apsemtų, palaikykite minutę, vandenį nupilkite ir perliekite šaltu vandeniu, tada odelės nusilups labai lengvai).
5.
Į keptuvę su pomidorais berkite prieskonius ir pakaitinkite, kad užvirtų bei nugaruotų šiek tiek skysčio, padažas truputį sutirštėtų.
6.
Tada sudėkite vištieną, sumažinkite kaitrą, kad padažas vos vos virsnotų, ir pridenkite dangčiu. Troškinkite apie 15 - 20 minučių, kol įpjovus vištieną nesimatys rausvos mėsos.
7.
Išjunkite kaitrą, supilkite grietinėlę ir išmaišykite padažą.
8.
Patiekti galite su ryžiais, makaronais ar tiesiog šviežia duonele. Patiekdami galite pabarstyti smulkintais žalumynais (labai tinka petražolės, kalendros ar bazilikai). Skanaus!
AUTORIUS: Ilona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Sandra
2018-10-04 17:16
Na bandysiu daryti :) bet su vištų ketvirčiais :) tikiuosi gausis taip pat gardžiai:) ATSAKYTI
Ilona
2018-10-04 18:27
Skanaus! Tik turėkite omenyje, kad ketvirčiai ilgiau troškinsis :) ATSAKYTI
Raima
2018-09-25 12:45
Tikrai labai geras receptas, vistiena superine tikrai ne sausa! Net ir trimetis patenkintas valge :) ATSAKYTI
Kristina J.
2018-09-07 22:22
Patiko! Tik aš neturėjau aitriosios paprikos miltelių, tai naudojau saldžiąją papriką :) Labai švelnaus skonio vištiena :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis