Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidoriniame padaže

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 159)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 159)
Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt
Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže
Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže
Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže
Autorius apie receptą: Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų vištienos filė (3-4 gabalėlių)
500 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (arba šviežių)
4 šaukštai grietinėlės, 35% riebumo (nebūtina, bet labai tinka)
2 šaukštai aliejaus
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (naudojau "Santa Maria")
0.5 šaukštelio kario (naudojau "Santa Maria")
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (naudojau "Santa Maria")
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Patiekiant:
šiek tiek baziliko (arba petražolių ar kitų žalumynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos file gabalėlius iš visų pusių pabarstykite druska ir pipirais.
2.
Svogūną smulkiai supjaustykite. Česnako skilteles smulkiai sukapokite.
3.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant didelės kaitros apkepkite vištienos gabalėlius po 2 minutes iš kiekvienos pusės, jog gražiai apskrustų (iškepti nereikia, tik apskrudinti, kad atsirastų plutelė). Vištieną išimkite iš keptuvės, dėkite ant lėkštės ir uždenkite kita lėkšte, kad neatvėstų.
4.
Į tą pačią keptuvę dėkite svogūną ir apkepkite ant vidutinės kaitros iki suminkštės. Tada dėkite smulkiai sukapotą česnaką ir dar apie minutę pakepkite.
5.
Į keptuvę supilkite pasmulkintus konservuotus pomidorus (jei naudosite šviežius pomidorus, žr. patarimus žemiau), berkite raudonėlį, karį ir aitriąją papriką. Pakaitinkite, kad užvirtų bei nugaruotų šiek tiek skysčio, padažas truputį sutirštėtų. Paragaukite, pagal skonį pagardinkite druska. Jei atrodo per rūgštu, įberkite žiupsnelį cukraus.
6.
Tada sudėkite vištieną, sumažinkite kaitrą, kad padažas vos vos virsnotų, ir pridenkite keptuvę dangčiu. Troškinkite apie 8=10 minučių (arba iki vištiena bus iškepusi, t.y. įpjovus nesimatys rausvos mėsos).
7.
Išjunkite kaitrą, supilkite grietinėlę ir išmaišykite padažą (galite krūtinėlės šiek tiek kilstelėti, jog išsimaišytų lengviau).
8.
Patiekdami galite pabarstyti smulkintais žalumynais, pvz. bazilikais arba petražolėmis ar kalendromis.
Patarimai:
Tikslus troškinimo laikas labai priklausys nuo vištienos gabalėlių dydžio. Jei turite mėsos termometrą, galite juo patikrinti - vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius. Arba galite kepsnelį įpjauti ir patikrinti, ar nesimato rausvos mėsos.
Jei gaminsite su šviežiais pomidorais, juos pirmiausia nulupkite (viršūnėles įpjaukite kryželiu, užpilite verdančiu vandeniu kad apsemtų, palaikykite minutę, vandenį nupilkite ir perliekite šaltu vandeniu, tada odelės nusilups labai lengvai), o tada gaminkite pagal receptą.
Taip paruoštą vištieną galite patiekti galite su ryžiais, makaronais ar tiesiog šviežia duonele.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (18)
Gintarė
2021-04-13 19:05
Labai skanu! ATSAKYTI
Vaiva
2020-10-17 19:13
Labai skanu,aciuu! ATSAKYTI
Vakarė
2020-09-23 11:29
Buvo nuostabu ir gaminti ir valgyti ačiū už šį nuostabų receptą. ATSAKYTI
Sigita
2020-09-07 18:00
Labai skanu, valgėm su ryžiais lb patiko ATSAKYTI
Valdas
2020-05-22 13:55
Ka tik baigem valgyti, labai skanu. Ir vistiena nebuvo sausa. Aciu uz recepta ATSAKYTI
Ausra
2020-03-28 01:03
Isbandyta. Labai skanu, niam niam :) ATSAKYTI
Miglė
2019-08-05 23:23
Išbandžiau! Ir patiko! Ačiū už receptà! ;) ATSAKYTI
megeja
2019-07-14 20:52
nuostabus receptas. gaminsiu dar ne syki :) ATSAKYTI
Gabrielė
2019-06-18 16:06
Nuostabaus skonio vištiena! Su krabų lazdelių salotom iš viso nepakartojama! Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Ilona
2019-03-24 11:46
Gaminau 2 kartus. Labai patiko :) ATSAKYTI
Julija
2020-08-01 22:24
Ar trecia karta gamintumete? aciu? :) ATSAKYTI
Sandra
2018-10-04 17:16
Na bandysiu daryti :) bet su vištų ketvirčiais :) tikiuosi gausis taip pat gardžiai:) ATSAKYTI
Ilona
2018-10-04 18:27
Skanaus! Tik turėkite omenyje, kad ketvirčiai ilgiau troškinsis :) ATSAKYTI
Kristina
2019-11-11 21:56
Padažas labai skanus,bet krūtinėlė sausa,kitą kartą darysiu su šlaunelių mėsa. Su ryžiais labai skanu. ATSAKYTI
Paslaptis
2020-06-15 14:10
Vištienos gabalėlius reikia išmušti? Ar kokie dydzio yra tokius ir kepti? ATSAKYTI
Elzė
2020-06-17 12:32
Aš neišmušu ir nesupjaustau, dedu tokio dydžio, kokio ir yra :) ATSAKYTI
Raima
2018-09-25 12:45
Tikrai labai geras receptas, vistiena superine tikrai ne sausa! Net ir trimetis patenkintas valge :) ATSAKYTI
Kristina J.
2018-09-07 22:22
Patiko! Tik aš neturėjau aitriosios paprikos miltelių, tai naudojau saldžiąją papriką :) Labai švelnaus skonio vištiena :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital