Kiaulienos kepsniai kremiškame pievagrybių ir šoninės padaže

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Kiaulienos kepsniai pievagrybių padaže
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Pievagrybių ar kitų grybų mėgėjai šiuo patiekalu tikrai liks sužavėti. Vos pusvalandis virtuvėje, keli ingredientai ir ypatinga vakarienė jau ant stalo. Jei norite, Pievagrybių ar kitų grybų mėgėjai šiuo patiekalu tikrai liks sužavėti. Vos pusvalandis virtuvėje, keli ingredientai ir ypatinga vakarienė jau ant stalo. Jei norite, kiaulieną galima keisti vištiena ar kita mėgstama mėsa. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 vienetai kiaulienos nugarinės pjausnių
250 gramų pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
200 mililitrų grietinėlės (naudojau riebią, bet tinka ir liesesnė)
150 mililitrų daržovių sultinio (arba vandens)
50 gramų šaltai rūkytos šoninės
50 gramų sviesto (arba pagal skonį)
1 sauja špinatų (nebūtina)
1 šaukštas kvietinių miltų
0.5 šaukštelio česnako miltelių (arba 1 išspaustos skiltelės česnako)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šoninę susmulkinti mažais gabalėliais ir sudėti į keptuvę. Kepti maišant anbt vidutinės kaitros apie 6- 7 min iki taps traški. Tuomet perdėti ant popierinio rankšluostėlio, o likusius keptuvėje susidariusius riebalus palikti.
2.
Kiaulienos pjausnius pabarstyti druska ir pipirais, dėti į keptuvę, kurioje kepė šoninė ir kepti po maždaug 7 minutes iš abiejų pusių iki iškeps ir kiek paskrus. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo pjausnių storio, jei pjausniai plonesni nei 1 cm storio, tuomet kepti reikės apie 5 minutes iš abiejų pusių. Kol kepa pjausniai, riekelėmis supjaustyti pievagrybius.
3.
Kai pjausniai iškeps, atidėti juos į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, kad neatšaltų.
4.
Į tą pačią keptuvę dėti šaukštą sviesto ir ištirpinti. Sudėti pievagrybių riekeles ir apkepti maišant kelias minutes iki jos sukris ir skystis nugaruos.
5.
Tada įdėti dar šaukštą sviesto, ištirpinti. Suberti miltus, greitai maišyti iki išsimaišys miltų gabalėliai, pakepinti nuolat maišant apie 30 sekundžių. Tuomet pilti sultinį, berti česnako miltelius, supilti grietinėlę, dėti špinatus ir išmaišyti. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi, papildonai pagardinti druska ir pipirais.
6.
Atgal į keptuvę sudėti pjausnius ir pakaitinti dar 1-2 minutes iki padažas taps kremiškesmis, tirštesnis.
7.
Patiekiant pabarstyti traškios šoninės gabalėliais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital