Tinginių čeburekai su lavašu - patys greičiausi ir labai skanūs!
AUTORIUS:
Margarita
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 113)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 113)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Kitaip dar namuose juos vadinam "čeburėkais akimirksniu" ir jie tikrai nerealiai skanūs, nepatikėsit, kol neparagausit patys. Jeigu nerasite pirkti apvalių lavašo
Kitaip dar namuose juos vadinam "čeburėkais akimirksniu" ir jie tikrai nerealiai skanūs, nepatikėsit, kol neparagausit patys. Jeigu nerasite pirkti apvalių lavašo paplėtolių, tiks ir didelis lavašas. Tiesig jį supjaustykite stačiakampais, o gaminkite viską identiškai - pusę paplotėlio užtepkite faršu, palikdami neapteptus kraštelius, užlenkite ant viršaus kitą pusę ir kepkite. Dar labai tinka ant faršo užberti truputį fermentinio sūrio. Jeigu norisi sveikiau, galite šiuos čeburėkus kepti ne keptuvėje, o orkaitėje - patikrinta ir taipogi labai skanu.
(...daugiau)(...mažiau)
Margarita
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
10 lapų
lavašo
(apvalaus)
400 gramų
faršo
1 vienetas
svogūnų
1 šaukštas
grietinės
šiek tiek
druskos
šiek tiek
pipirų
šiek tiek
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įdarui į dubenį sudedam smulkiai pjaustytą svogūną, faršą, grietinę, pagal skonį pagardinam druska ir pipirais (galima dar įdėti mėgstamų prieskonių) bei viską gerai išmaišom.
2.
Ant kiekvieno lavašo paplotėlio vienos pusės nestoriu sluoksniu užtepame faršo įdaro (palikdami kraštelius neužteptus), užlenkiame kitą paplotėlio pusę ant viršaus ir prispaudžiame kraštelius pirštais. Kraštelių niekuo tepti nereikia, nieko tokio, jeigu jie labai nesulimpa.
3.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Šiek tiek sumažiname ugnį ir dedame čeburekus kepti. Vienai pusei parudavus apverčiame ir apkepame kitą. Jeigu norite tradiciškesnių čeburėkų, aliejaus kepimui naudokite daugiau, o jeigu sveikuoliškesnių - mažiau, galima tokioje beveik sausoje keptuvėje, tada būna traškesni, bet irgi labai skanūs.
Man tai labai patiko, greita ir labai skanu, karsti ir salti :)
ATSAKYTI
Tadas
2022-01-05 16:28
Visiška hujne čia man gavosi kepiau sudegė tada bandžiau kotletus daryt irgi sudegė nieko nesuprantu
ATSAKYTI
Marius
2020-11-15 13:44
Kaip tik turejau gabaleli nesunaudoto farso is vakar dienos, ir tortilijos kaip tycia pasimaišė. Atradau šitą receptą, tobulas, lengvas, greitas, ir kas svarbiausia neriebus
ATSAKYTI
Sn.
2020-10-18 14:51
Tikrai super,gaminau ir patiko,
ATSAKYTI
Karolina
2020-06-29 18:22
Kokio maždaug dydžio lavašai?
ATSAKYTI
Aistė
2020-06-30 09:12
Kokio rasit, toks tiks, svarbu, kad į keptuvę tilptų :) aš perku maždaug 25 cm skersmens. Jei rasit tik dideliais stačiakampiais lapais - tiks ir jis, tik supjaustyti reikės, arba dar galima tortilijas naudot :)
ATSAKYTI
Svajūnė
2020-06-08 20:17
Labai patiko! Ačiū už receptą
ATSAKYTI
Birutė
2020-02-01 23:40
10 balų :) Faršą iš pradžių pakepiau keptuvėje. O kad tortilijos suliptų, vidaus kraštelius patepiau išplaktu kiaušiniu ir lengvai paspaudžiau pirštais.
ATSAKYTI
N
2019-11-07 00:15
Kiek laiko reikia kepti orkaiteje?
ATSAKYTI
gin
2019-07-07 19:24
noriu paklausti, ar ilgai reiki kepti? kiek suprantu idara zalia deti? ATSAKYTI
Simona
2019-07-08 09:43
Taip, įdaras žalias :) Na, o kepti tai po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus, kepimo laikas labai priklausys nuo to, kokio storumo sluoksniu įdarą paskirstysite - kuo ploniau, tuo greičiau iškeps :)
ATSAKYTI
Taiaš
2019-06-22 06:41
Tortilijų paplotėliai ten dedasi, ne lavašas
ATSAKYTI
Mingailė
2019-06-23 14:39
Tinka tiek tortilijų paplotėliai, tiek apvalūs lavašo lapai (būna pirkti ir tokių). Galima ir su paprastu lavašu daryti supjausčius stačiakampiais, tada bus kitokios formos, bet irgi labai skanūs (daug kartų patikrinta)
ATSAKYTI
Ausra
2019-03-22 01:09
Kepiau, buvo labai skanu. Tik man krasteliai nesulimpa, todel skystis is mesos isbega. Kaip jus sulipinat krastelius?
ATSAKYTI
Dana
2019-06-18 16:17
Jeigu norite, kad geriau suliptų, galite patepti trupučiu paplakto kiaušinio ir suspausti (galima ir šakute spustelti).
ATSAKYTI