Varškės spurgos

AUTORIUS:
Nerijus
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 519)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 519)
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Redakcijos nuomonė: Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė maišeliuose, nes varškė iš kvadratinių pakelių būna šlapesnė, tad reikės dėti daugiau miltų ir spurgytės bus truputį kietesnės. Irgi bus skanios, bet su mažesniu miltų kiekiu jos tiesiog tobulos.

Kaip ir dauguma spurgų, taip ir šios, pačios pačios skaniausios kol dar karštos :-)
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų varškės (sausesnės, iš maišelių)
4 vienetai kiaušinių
10 šaukštų miltų
6 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kepimui:
1 litras aliejaus (tikslus kiekis priklausys nuo indo dydžio)
Pabarstymui:
1 šaukštas cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinti su cukrumi. Sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į varškę. Viską šaukštu labai gerai išmaišyti. Turi gautis tiršta tešla, kurią gana sunkiai, bet galima maišyti šaukštu. Jeigu maišosi labai lengvai (nutinka, jeigu varškė šlapesnė), įdėti dar šiek tiek miltų.
2.
Giliame puode įkaitinti aliejų. Nustatyti vidutinį ugnies stiprumą, nes jeigu aliejusi bus per karštas, spurgos greitai apkeps, bet vidus liks neiškepęs. Bet jeigu nepakankamai karštas, spurgytės per daug prisigers riebalų (atitaikyti ne taip sunku, kaip atrodo - įmesta virti spurga turi greitai iškilti paviršiun, bet riebalai neturi rūkti ir skleisti dūmų).
3.
Šlapiu šaukštu atgnybti tešlos ir drėgnomis rankomis (kad tešla neliptų) sukočioti spurgytę ir iškart mesti į karštą aliejų. Tada atsigybti kitą ir vėl kartoti procesą. Virti aliejuje kol paruduos.
4.
Iš aliejaus spurgas išgriebti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
5.
Truputį pravėsusias varškės spurgas apibarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Nerijus
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (96)
Renata
2020-05-12 14:51
Is namines varskes,gavos tobulos,tik miltu truputi maziau dejau,gavos nepriekaistungai skanios spurgytes ATSAKYTI
Gintare
2020-05-08 21:49
Nesigavo subliusko :((( ir dar per saldzios...:( ATSAKYTI
erika
2020-05-05 01:19
superinis receptas,idealiai gavos ATSAKYTI
Gabija
2020-05-02 21:59
man,,aš,,tokių,,net,,krinti
ATSAKYTI
Valdas
2020-05-02 16:06
Ačiū, pavyko, šiandien kartoju. Labai skanios. ATSAKYTI
Romasis
2020-04-30 13:30
Ačiū uz recepta gavosi labai skanio spurgos ATSAKYTI
Gabija
2020-04-28 16:05
Labai skanios spurgos, kepu jau ketvirta karta ir nennusiviliu receptu, puiku!!! ATSAKYTI
Simona
2020-04-17 18:07
Labai skanios spurgos. Tikrai pasiskaicius komentaru siek tiek bijojau pagal si recepta daryti, bet pavyko puikiai. Purios , minkstos, tikrai liuks :) ATSAKYTI
Nusivylus
2020-04-13 18:24
Blogas receptas, nes spurgis visos sukrito, nors verk, kitur ziurejau tai daugiai miltu deda, 20 šaukštų, o cia tik 10 ATSAKYTI
Agnė
2020-04-14 09:33
Pasiskaitykit receptą ir komentarus atidžiau - jei vidus subliūkšta, reiškia neiškepęs - per trumpai kepėt. Jei jau skrudo išorė ir dėl to traukėt, o vidus liko neiškepęs - per didelė riebalų temperatūra. ATSAKYTI
Augalas
2020-04-06 20:17
Spurgos tiesiog nuostabios! Labai kvepia ir skanios ATSAKYTI
Edita
2020-03-30 21:16
Man subliuško:(
ATSAKYTI
Adrija
2020-03-28 22:47
labai skanios išėjo ATSAKYTI
Gida
2020-03-28 10:18
kad gerai iskeptu vidus,as darau rietainiukus.
ATSAKYTI
Valio
2020-03-25 18:40
Super spurgytes!!! Ideciau foto ,jei tik butu imanoma.
Svarbu tinkamas teslos tirstumas ir ne per karstas ikaitintas aliejus. ATSAKYTI
Rasa
2020-03-22 14:44
Gavosi tobulos! Ačiū! ATSAKYTI
Viktorija
2020-03-17 23:54
Skonis tobulas! Kepiau pirma kartą.. paskaičius komentarus kiek išsigandau dėl neiškepusiu viduje, bet atitaikius tinkama temperatūra viskas puikiai išketa, pakepiau šiek tiek ilgiau tad išorėje jos buvo truputį traškios,o viduje vis vien purios ir minkštos! Svarbiausia kad labai paprasta pagaminti :) ATSAKYTI
Diana
2020-03-03 15:17
Visada taip gaminu ir visada puikiai pavyksta ATSAKYTI
Greta
2020-02-29 15:55
Nerekomenduoju, kaip ir daugumai, spurgos gavosi subliuškusios ir neiškepusios ATSAKYTI
Janina
2020-03-23 15:51
:D jei rankos kreivos, nereikia kaltinti recepto :D aiskiai parasyta apie aliejaus temperatura. Jei neiskepa vidus, tai per auksta, gal per didele spurga padaret. Receptas absoliuciai ne prie ko, kad jos neiskepusios, kur logika blyn :D
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital