Varškės spurgos

AUTORIUS:
Nerijus
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 387)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 387)
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Redakcijos nuomonė: Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė maišeliuose, nes varškė iš kvadratinių pakelių būna šlapesnė, tad reikės dėti daugiau miltų ir spurgytės bus truputį kietesnės. Irgi bus skanios, bet su mažesniu miltų kiekiu jos tiesiog tobulos.

Kaip ir dauguma spurgų, taip ir šios, pačios pačios skaniausios kol dar karštos :-)
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų varškės (geriau sausesnė)
4 vienetai kiaušinių
10 šaukštų miltų
6 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kepimui:
1 litras aliejaus (tikslus kiekis priklausys nuo indo dydžio)
Pabarstymui:
1 šaukštas cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinti su cukrumi. Sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į varškę. Viską šaukštu labai gerai išmaišyti. Turi gautis tiršta tešla, kurią gana sunkiai, bet galima maišyti šaukštu. Jeigu maišosi labai lengvai (nutinka, jeigu varškė šlapesnė), įdėti dar šiek tiek miltų.
2.
Giliame puode įkaitinti aliejų. Nustatyti vidutinį ugnies stiprumą, nes jeigu aliejusi bus per karštas, spurgos greitai apkeps, bet vidus liks neiškepęs. Bet jeigu nepakankamai karštas, spurgytės per daug prisigers riebalų (atitaikyti ne taip sunku, kaip atrodo - įmesta virti spurga turi greitai iškilti paviršiun, bet riebalai neturi rūkti ir skleisti dūmų).
3.
Šlapiu šaukštu atgnybti tešlos ir drėgnomis rankomis (kad tešla neliptų) sukočioti spurgytę ir iškart mesti į karštą aliejų. Tada atsigybti kitą ir vėl kartoti procesą. Virti aliejuje kol paruduos.
4.
Iš aliejaus spurgas išgriebti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
5.
Truputį pravėsusias varškės spurgas apibarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Nerijus
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (53)
Minkstos spurgos
2019-06-04 19:07
Geras receptas pirmą kartą kepiau spurgas būtent pagal šį receptą žinoma kiekiai produktų skyrėsi, 500g varškės 4 kiaušiniai 9 šaukštai miltų kupini nenubraukti ir 5 šaukštai cukraus :) cukru,kiaušinius,varškę ir vanilini cukrų plakiau su mikseriu gerai issiplake :) tada kaip ir parašyta subėriau miltus sumaisytus su kepimo milteliais :) spurgos labai minkštos skanios, vaikinui labai patiko - kaip iš parduotuvės sakė, net skaniau naminės :) ATSAKYTI
Vera
2019-03-31 12:37
Galima dėti truputį daugiau miltų ir lengvai pakociojus su stikline išspausti rutuliukus ir išimti viduriukus apie 1cm.gaunasi baronkeles.visada vidus bus iškepęs o kad riebalai nedegtų imeskit bulvės riekele.kai ji apskrido isimkit ir ymeskit kitą ATSAKYTI
Daiva
2019-03-17 16:18
superines spurgytes:) ATSAKYTI
Renata
2018-11-23 08:08
labai geras receptas. ir kita ryta spurgos buvo kinkstos ir mesingos ne tusciavidures! visad darysiu pagal jusu recepta! aciu! ATSAKYTI
Sigita
2018-08-29 11:38
Vakar pabandziau tik is didesnio kiekio, labai skanios ir purios gavosi. ATSAKYTI
Inirses
2018-07-13 14:09
Tiek sugadinta geru produktu... Sutikciau recepto autorius visas spurgas, kuriu buvo neiskepes vidus mesciau i snuki. Viska dariau pagal recepta. Ne vienos spurgos vidus neiskepe, bandziau ant 5, 4, 3 karscio lygio is 9. NE VIENA NEISKEPE, maziausias dariau, didesnes, palauki iki parudavimo, net iki juostelejimo, vistiek pats vidurys neiskepes. Sunsnukis autorius ATSAKYTI
V.
2019-01-27 13:04
Fui kiek neapykantos pas jus. Baisu. Kai beveik visiem gaunasi puikios, o jum ne, tai, manau, savyje paieskot reiketu problemos, ka be taip daret. Slykstus zmogus esat. Geda. ATSAKYTI
K
2019-03-24 10:33
Nevisi tokie tobuli kaip tu. Vieniems pavyksta o kotiens ne. Negalima del to teisti zmogaus ATSAKYTI
Lina
2019-04-03 13:30
Zinokit matyt tikrai neta kaska daret,as sy recepta jau naudoju tikrai ne 10-mtaji kart.superines spurgos visuomet skanios minkstos ir mylimiausios vaiku.negali vieniem tikt o kitiem gautis (š).priklauso dar ir indas kuriame verda. ATSAKYTI
Eglė
2018-06-24 18:14
Istraukiau grazias apvalias, po minutės susiraukšlėjo ir sukrito visos.. kodel gal zinot? ATSAKYTI
Laura
2018-06-30 18:17
Panašu, kad nebuvo iškepusios viduje, todėl sukrito. Tas paprastai nutinka, jeigu aliejus per karštas, tada išorė greitai apskrunda, o viršus nedakepa. Pabandykite kitąsyk dėti į truputį vėsesnį aliejų turėtų pavykti, pamatysit! ATSAKYTI
Marija
2018-06-22 16:54
Viskas labai skaniai gavosi, viską darėm pagal receptą ATSAKYTI
Augustė
2018-04-15 22:57
Kiek mazdaug spurgų gaunasi? ATSAKYTI
K
2019-03-24 10:33
45-60 ATSAKYTI
Aldona
2018-03-11 22:04
Kepiau pirma karta, bet gavosi puikiai, labai skanios ATSAKYTI
Milda
2017-12-21 00:06
Pirma karta kepiau spurgas ir radau si recepta :) galiu pasakyti SUPER! visko dejau siek tiek maziau nes 400 g varskes naudojau :) bet gavosi nerealiai!! ATSAKYTI
Ingrida
2017-10-19 20:07
Receptas puikus! Gavosi super ATSAKYTI
Rasita
2017-10-01 12:04
Receptas puikus! Gavosi super skanios spurgytes, aciu :) ATSAKYTI
labai skanios
2017-02-12 07:19
labai skanios! ATSAKYTI
ieva
2017-02-09 19:03
Na labai jau skanios ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital