Varškės spurgos

AUTORIUS:
Nerijus
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 427)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 427)
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Redakcijos nuomonė: Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė maišeliuose, nes varškė iš kvadratinių pakelių būna šlapesnė, tad reikės dėti daugiau miltų ir spurgytės bus truputį kietesnės. Irgi bus skanios, bet su mažesniu miltų kiekiu jos tiesiog tobulos.

Kaip ir dauguma spurgų, taip ir šios, pačios pačios skaniausios kol dar karštos :-)
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų varškės (geriau sausesnė)
4 vienetai kiaušinių
10 šaukštų miltų
6 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kepimui:
1 litras aliejaus (tikslus kiekis priklausys nuo indo dydžio)
Pabarstymui:
1 šaukštas cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinti su cukrumi. Sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į varškę. Viską šaukštu labai gerai išmaišyti. Turi gautis tiršta tešla, kurią gana sunkiai, bet galima maišyti šaukštu. Jeigu maišosi labai lengvai (nutinka, jeigu varškė šlapesnė), įdėti dar šiek tiek miltų.
2.
Giliame puode įkaitinti aliejų. Nustatyti vidutinį ugnies stiprumą, nes jeigu aliejusi bus per karštas, spurgos greitai apkeps, bet vidus liks neiškepęs. Bet jeigu nepakankamai karštas, spurgytės per daug prisigers riebalų (atitaikyti ne taip sunku, kaip atrodo - įmesta virti spurga turi greitai iškilti paviršiun, bet riebalai neturi rūkti ir skleisti dūmų).
3.
Šlapiu šaukštu atgnybti tešlos ir drėgnomis rankomis (kad tešla neliptų) sukočioti spurgytę ir iškart mesti į karštą aliejų. Tada atsigybti kitą ir vėl kartoti procesą. Virti aliejuje kol paruduos.
4.
Iš aliejaus spurgas išgriebti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
5.
Truputį pravėsusias varškės spurgas apibarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Nerijus
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (72)
Maksas
2020-01-28 00:04
Patys skaniausi spurgos jau net kelis sykius kepjau. ATSAKYTI
Jolanta
2020-01-23 22:25
Šiandien kepiau. Labai skanios! ATSAKYTI
Gordon Ramsey
2020-01-17 15:38
is very tasty donuts and easy to make ATSAKYTI
Laura
2020-01-13 19:01
Tiesą pasakius laaabai skanios ATSAKYTI
Pikta
2020-01-08 10:43
Tik produktus sugadinau ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2020-01-08 13:15
Gal galėtumėte patikslinti, kas nepavyko? Nes kepant spurgytes yra keletas svarbių momentų, pvz. tinkamas miltų kiekis (jų gali reikėti kiek daugiau ar mažiau priklausomai nuo varškės drėgnumo) ir tinkama aliejaus kaitra. Esame juos aprašę šiame straipsnyje, galbūt pravers, kad kitąsyk kepant spurgytės pavyktų puikios. Nes bent mums patiems šis receptas visada pasiteisina. ATSAKYTI
grizlius
2019-12-30 22:33
Kiasiniu triniai plakami atskirai, baltymai taip pat ATSAKYTI
Rita
2019-12-13 14:23
Nuostabios spurgytes, jau 5 kart kepu ir visada gerai gaunas. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Miglė
2019-11-29 17:52
Super. Geras receptas ATSAKYTI
Vaida
2019-11-02 18:46
Pirma kart kepiau spurgutes. Ziauriai bijojau kad nesigaus ir teks ismest. Bet patikekit man gavosi viskas super. Iskepe ir vidus. minkstutes. Kepiau as fritiurinej. Tai super gavosi esu labai patenkinta ir seimynai patiko. Aciu uz recepta!!! :) ATSAKYTI
Ieva
2019-10-18 08:50
Labai skanios spurgytes! Rekomenduoju! ATSAKYTI
Nevireja
2019-10-06 19:18
Per saldžios ir subliusko ATSAKYTI
Viktorija
2019-08-12 13:38
Labai skanios. Ačiū už recepta ATSAKYTI
Nesvarbu
2019-06-25 20:03
Labai gaila, tačiau spurgos buvo viduje neiškepusios. Nerekomenduoju. ATSAKYTI
Diana
2019-06-25 21:46
Neiškepusios paprastai būna, jeigu įdedamos į per karštą aliejų. Tada išorė greit skrunda, o vidus nespėja iškepti. Pabandykite kitąsyk aliejų mažiau įkaitinti arba iškepti vieną spurgytę ir patikrinti, ar gerai iškepa. O šis receptas man visada pasiteisina, būtent pagal jį spurgas kepu - būna tobulos, minkštos ir tikrai iškepusios. ATSAKYTI
Gražina
2019-08-10 14:18
Prastam šokėjui ir kojos trukdo :), o receptas geras. Aš kepu panašias spurgas jau daug metų, gal šiek tiek proporcijos kitos :
1 kg varškės
6 kiaušiniai
8 šaukštai cukraus
10šaukštų miltų (kiekį koreguoju pagal vaškės drėgnumą ir miltų brinkimą)
1,5 a.š. gesintos sodos
vanilinio cukraus
2 šaukštai degtinės, kad negertų taukų ATSAKYTI
Minkstos spurgos
2019-06-04 19:07
Geras receptas pirmą kartą kepiau spurgas būtent pagal šį receptą žinoma kiekiai produktų skyrėsi, 500g varškės 4 kiaušiniai 9 šaukštai miltų kupini nenubraukti ir 5 šaukštai cukraus :) cukru,kiaušinius,varškę ir vanilini cukrų plakiau su mikseriu gerai issiplake :) tada kaip ir parašyta subėriau miltus sumaisytus su kepimo milteliais :) spurgos labai minkštos skanios, vaikinui labai patiko - kaip iš parduotuvės sakė, net skaniau naminės :) ATSAKYTI
Vera
2019-03-31 12:37
Galima dėti truputį daugiau miltų ir lengvai pakociojus su stikline išspausti rutuliukus ir išimti viduriukus apie 1cm.gaunasi baronkeles.visada vidus bus iškepęs o kad riebalai nedegtų imeskit bulvės riekele.kai ji apskrido isimkit ir ymeskit kitą ATSAKYTI
Daiva
2019-03-17 16:18
superines spurgytes:) ATSAKYTI
Renata
2018-11-23 08:08
labai geras receptas. ir kita ryta spurgos buvo kinkstos ir mesingos ne tusciavidures! visad darysiu pagal jusu recepta! aciu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital