Varškės spurgos

AUTORIUS:
Nerijus
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 654)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 654)
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Redakcijos nuomonė: Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė maišeliuose, nes varškė iš kvadratinių pakelių būna šlapesnė, tad reikės dėti daugiau miltų ir spurgytės bus truputį kietesnės. Irgi bus skanios, bet su mažesniu miltų kiekiu jos tiesiog tobulos.

Kaip ir dauguma spurgų, taip ir šios, pačios pačios skaniausios kol dar karštos :-)
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų varškės (sausesnės, iš maišelių)
4 vienetai kiaušinių
10 šaukštų miltų
6 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kepimui:
1 litras aliejaus (tikslus kiekis priklausys nuo indo dydžio)
Pabarstymui:
1 šaukštas cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinti su cukrumi. Sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į varškę. Viską šaukštu labai gerai išmaišyti. Turi gautis tiršta tešla, kurią gana sunkiai, bet galima maišyti šaukštu. Jeigu maišosi labai lengvai (nutinka, jeigu varškė šlapesnė), įdėti dar šiek tiek miltų.
2.
Giliame puode įkaitinti aliejų. Nustatyti vidutinį ugnies stiprumą, nes jeigu aliejusi bus per karštas, spurgos greitai apkeps, bet vidus liks neiškepęs. Bet jeigu nepakankamai karštas, spurgytės per daug prisigers riebalų (atitaikyti ne taip sunku, kaip atrodo - įmesta virti spurga turi greitai iškilti paviršiun, bet riebalai neturi rūkti ir skleisti dūmų).
3.
Šlapiu šaukštu atgnybti tešlos ir drėgnomis rankomis (kad tešla neliptų) sukočioti spurgytę ir iškart mesti į karštą aliejų. Tada atsigybti kitą ir vėl kartoti procesą. Virti aliejuje kol paruduos.
4.
Iš aliejaus spurgas išgriebti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
5.
Truputį pravėsusias varškės spurgas apibarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Nerijus
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (123)
Lina
2021-04-20 16:24
Pirmą kartą aš pati gaminanau spurgas palei ši receptą visko po biški daugiau dejau. Žalia tešlą net labai skani išėjo. Dar palikau pastovėti 2-3 valandas kad viskas susijungtų ir išbrinktų miltai. Kai išsikeliau spurgas net negalėjau sustoti bevalgant, super receptas visada darysiu palei ši receptą. ATSAKYTI
Aurelija
2021-03-28 20:31
Buvo per daug kiaušinių, todėl dėjau daugiau miltų. Bet šiaip spurgos labai labai skanios. ATSAKYTI
Shef Albert
2021-03-14 17:43
Sakykit ką norit bet man taip skanu buvo kad net žalia tešlą valgiau ATSAKYTI
K
2021-02-24 17:17
Geras receptas viskas labai skanu. Pirmas puodas kai isemiau spurgos sukrito bet dadejau miltu ir viskas labai gerai gavosi ATSAKYTI
Stase
2021-02-09 12:03
Nereikia kaltinti nei ranku nei recepto tesiog reikia parpšta tešla pora valandu palaikiti kad visi ingredijentai susijungtu ATSAKYTI
Stase
2021-02-09 12:01
Nereikia kaltint nei ranku nei recepto, reikia tešlai duoti pailseti ir kepti po poros valandu. ATSAKYTI
Dalia
2021-01-26 07:40
kepiau keliskart pagal šį receptą-gavosi gerai.paskutinį kartą iš akies įpyliau degtinės tai biški perdaug,nes virė ilgiau (mano nuomonė,kad dėl degtinės virė ilgiau nei įprastai),be nebuvo prisitraukusios aliejaus. ATSAKYTI
Meu
2021-01-24 14:29
Šiek tiek bijojau kepti pasiskaičius komentarus, bet viskas gavos labai gerai! Gal kai kurie per dideles spurgas darydavo ir įkaitindavo perdaug aliejų? Aš atgnybdavau pusę valgomo šaukšto ir aliejaus temperatūrą ant indukcinės kaitlentės palaikydavau ant 6. ATSAKYTI
Ineta
2021-01-19 15:39
Tobulas receptas ATSAKYTI
Mindaugas
2021-01-17 09:43
Šiandien ryte šeimai pagaminau pagal šį receptá, gavosi tobulybė, nuostabios ir labai greitai pasigamina:) ATSAKYTI
Osvaldas
2021-01-14 20:03
Tobula tiesiog ATSAKYTI
Ginte
2021-01-08 22:31
Tobulas receptas katik isbandziau, naudosiu tik si ATSAKYTI
Gintare
2021-01-08 22:27
Labai geras receptas ,naudosiu tik si ,tobulai gaunasi ATSAKYTI
Agne
2020-11-17 10:15
Dariau pagal šį receptą tai puikiai gavosi net man pamiršus įdėti kiaušinius ATSAKYTI
Renata
2020-10-27 19:46
Visąlaik dariau pagal šį receptą ir gaunasi labai skanios, nuodėmingos spurgytės ATSAKYTI
Varškė
2020-10-24 19:48
Kokio riebumo labiausiai tinka varškė? ATSAKYTI
Simona
2020-10-26 10:32
Spurgom skaniau su riebesne varške :) ATSAKYTI
Mindaugas
2021-01-17 09:44
Aš naudojau Lidl 9 proc, puikiai gavos ATSAKYTI
Simona
2020-10-03 18:15
Labai skanios ir minkštos spurgytes ATSAKYTI
Aistė
2020-09-02 20:39
Puikiai pavyko, geras receptas. Rekomenduoju. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital