Varškės spurgos

AUTORIUS:
Nerijus
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 705)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 705)
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Redakcijos nuomonė: Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė maišeliuose, nes varškė iš kvadratinių pakelių būna šlapesnė, tad reikės dėti daugiau miltų ir spurgytės bus truputį kietesnės. Irgi bus skanios, bet su mažesniu miltų kiekiu jos tiesiog tobulos.

Kaip ir dauguma spurgų, taip ir šios, pačios pačios skaniausios kol dar karštos :-)
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų varškės (sausesnės, iš maišelių)
4 vienetai kiaušinių
10 šaukštų miltų
6 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kepimui:
1 litras aliejaus (tikslus kiekis priklausys nuo indo dydžio)
Pabarstymui:
1 šaukštas cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinti su cukrumi. Sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į varškę. Viską šaukštu labai gerai išmaišyti. Turi gautis tiršta tešla, kurią gana sunkiai, bet galima maišyti šaukštu. Jeigu maišosi labai lengvai (nutinka, jeigu varškė šlapesnė), įdėti dar šiek tiek miltų.
2.
Giliame puode įkaitinti aliejų. Nustatyti vidutinį ugnies stiprumą, nes jeigu aliejusi bus per karštas, spurgos greitai apkeps, bet vidus liks neiškepęs. Bet jeigu nepakankamai karštas, spurgytės per daug prisigers riebalų (atitaikyti ne taip sunku, kaip atrodo - įmesta virti spurga turi greitai iškilti paviršiun, bet riebalai neturi rūkti ir skleisti dūmų).
3.
Šlapiu šaukštu atgnybti tešlos ir drėgnomis rankomis (kad tešla neliptų) sukočioti spurgytę ir iškart mesti į karštą aliejų. Tada atsigybti kitą ir vėl kartoti procesą. Virti aliejuje kol paruduos.
4.
Iš aliejaus spurgas išgriebti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
5.
Truputį pravėsusias varškės spurgas apibarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Nerijus
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (136)
Daiva
2021-10-25 19:22
Nuostabios spurgos,labai geros ir skanios gavosi.Ačiū už receptą:) ATSAKYTI
medeina
2021-10-11 20:35
kiek mazdauk palri sita recepta spurguciu gaunas? ATSAKYTI
Milda
2021-09-19 15:54
Sumazinau kaitra bet vistiek vidus neiskepe ATSAKYTI
Ieva
2021-09-20 10:16
Reikia šiek tiek paekperimentuoti kepant spurgas. Kaitinti aliejų, dėti vieną spurgą ir stebėti, kaip kepa, pagal tai arba didinti arba mažinti kaitrą :) ATSAKYTI
Ausra
2021-08-29 17:09
Nu man irgi labai patiko sis receptas ir labai skanios spurgytes gaunas. Tik kitur pasiskaicius dar sodos idedu ATSAKYTI
Vilma
2021-10-08 20:08
Dedama arba kepimo milteliai, arba soda. Dazniausiai soda naudoja, kai neturi kepimo milteliu. Nes ji reikalinga tik, kad pakyltu kepant. Tai dedant kepimo milteliu sodos tikrai nereik. ATSAKYTI
Edvardas
2021-05-07 17:32
Blogai aprašytas receptas. Neminite, kad tešlą reikia palaikyti bent jau 1 val. kad ji pakiltu. Nes netikiu, kad naujokui, nežinančiam kaip elgtis su kepimo milteliais, išėjo geros spurgytės. Tas kas sukasi virtuvėje, tas žinos kaip elgtis su tešla. Bet tas kas tik pabando sudalyvauti, jis tokių niuansų paskaitęs receptūra nežinos, ir iškarto keps. O šiaip skanios gavosi, na aš dadėjau dar vanilės skonio lašiukų, kad aromatas ir skonis stipresnis gautusi. Liuks gavosi. ATSAKYTI
Gamintoja
2021-07-03 22:08
Aš nelaikiau valandos ir man išėjo puikios spurgytės. ATSAKYTI
Jurgitė
2021-07-29 09:42
Sveiki, Edvardai, tos tešlos tikrai nereikia laikyti, ir išvis nereikia vanilės skonio lašelių.jūs jau pridedate pridėtinių skonio stipriklių.
Tikiuosi vaikų neturite ir neduodate su stiprikliais valgio ATSAKYTI
Vilma
2021-10-08 20:12
Mieline tesla reik palaikyti, kad pakyltu. Bet teslos kurioj kepimo milteliai, nereik kildint. ATSAKYTI
Viktorija
2021-05-06 00:00
Nuostabios spurgos! As retai kada komentuoju, bet si karta nepatingejau. Labai labai skanios! Pirma karta kepiau spurgas ir gavosi tobulos, net aliejaus neprisigere ATSAKYTI
Nn0ra
2021-04-24 16:24
Tobulos spurgytės❤️ ATSAKYTI
Lina
2021-04-20 16:24
Pirmą kartą aš pati gaminanau spurgas palei ši receptą visko po biški daugiau dejau. Žalia tešlą net labai skani išėjo. Dar palikau pastovėti 2-3 valandas kad viskas susijungtų ir išbrinktų miltai. Kai išsikeliau spurgas net negalėjau sustoti bevalgant, super receptas visada darysiu palei ši receptą. ATSAKYTI
Jurgitė
2021-07-29 09:43
Sveiki, kam palikti?? Tešlą paruoštą minkote su rankomis ir išdaužote ją, o ne paliekate ATSAKYTI
Aurelija
2021-03-28 20:31
Buvo per daug kiaušinių, todėl dėjau daugiau miltų. Bet šiaip spurgos labai labai skanios. ATSAKYTI
Shef Albert
2021-03-14 17:43
Sakykit ką norit bet man taip skanu buvo kad net žalia tešlą valgiau ATSAKYTI
K
2021-02-24 17:17
Geras receptas viskas labai skanu. Pirmas puodas kai isemiau spurgos sukrito bet dadejau miltu ir viskas labai gerai gavosi ATSAKYTI
Stase
2021-02-09 12:03
Nereikia kaltinti nei ranku nei recepto tesiog reikia parpšta tešla pora valandu palaikiti kad visi ingredijentai susijungtu ATSAKYTI
Stase
2021-02-09 12:01
Nereikia kaltint nei ranku nei recepto, reikia tešlai duoti pailseti ir kepti po poros valandu. ATSAKYTI
Dalia
2021-01-26 07:40
kepiau keliskart pagal šį receptą-gavosi gerai.paskutinį kartą iš akies įpyliau degtinės tai biški perdaug,nes virė ilgiau (mano nuomonė,kad dėl degtinės virė ilgiau nei įprastai),be nebuvo prisitraukusios aliejaus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital