Varškės spurgos

AUTORIUS:
Nerijus
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 747)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 747)
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos
Redakcijos nuomonė: Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė Tobulai minkštos ir purios spurgytės traškia plutele ir burnoje tipstančiu vidumi. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Šiaip receptui labiausiai tinka varškė maišeliuose, nes varškė iš kvadratinių pakelių būna šlapesnė, tad reikės dėti daugiau miltų ir spurgytės bus truputį kietesnės. Irgi bus skanios, bet su mažesniu miltų kiekiu jos tiesiog tobulos.

Kaip ir dauguma spurgų, taip ir šios, pačios pačios skaniausios kol dar karštos :-)
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų varškės (sausesnės, iš maišelių)
4 vienetai kiaušinių
10 šaukštų miltų
6 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kepimui:
1 litras aliejaus (tikslus kiekis priklausys nuo indo dydžio)
Pabarstymui:
1 šaukštas cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinti su cukrumi. Sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į varškę. Viską šaukštu labai gerai išmaišyti. Turi gautis tiršta tešla, kurią gana sunkiai, bet galima maišyti šaukštu. Jeigu maišosi labai lengvai (nutinka, jeigu varškė šlapesnė), įdėti dar šiek tiek miltų.
2.
Giliame puode įkaitinti aliejų. Nustatyti vidutinį ugnies stiprumą, nes jeigu aliejusi bus per karštas, spurgos greitai apkeps, bet vidus liks neiškepęs. Bet jeigu nepakankamai karštas, spurgytės per daug prisigers riebalų (atitaikyti ne taip sunku, kaip atrodo - įmesta virti spurga turi greitai iškilti paviršiun, bet riebalai neturi rūkti ir skleisti dūmų).
3.
Šlapiu šaukštu atgnybti tešlos ir drėgnomis rankomis (kad tešla neliptų) sukočioti spurgytę ir iškart mesti į karštą aliejų. Tada atsigybti kitą ir vėl kartoti procesą. Virti aliejuje kol paruduos.
4.
Iš aliejaus spurgas išgriebti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
5.
Truputį pravėsusias varškės spurgas apibarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Nerijus
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (148)
Audra
2022-04-29 19:32
Superinės spurgytės gavosi,ačiū Jums už tokį paprastą bet tuo pačiu tobulą receptuką. ATSAKYTI
Joana
2022-02-15 12:34
Kodėl jos subliūkšta ATSAKYTI
Mėgėja
2022-02-25 15:01
Per mažai miltų ATSAKYTI
Joana
2022-02-15 12:32
Noriu paklausti kodėl iškepus jos subliūkšta?Ką aš netaip darau? ATSAKYTI
Aurimas
2022-01-07 09:29
Kaip iš kepyklos! ATSAKYTI
Dovile
2022-01-06 16:11
Man patiko, o kas valge dar labiau patiko.
Tik vietoj kepimo milteliu dejau soda, super gavosi ATSAKYTI
2022-01-03 15:48
Labai skanu ATSAKYTI
Vytautas
2021-12-05 18:56
Labai skanios spurgytes gavosi.. ATSAKYTI
Daiva
2021-10-25 19:22
Nuostabios spurgos,labai geros ir skanios gavosi.Ačiū už receptą:) ATSAKYTI
medeina
2021-10-11 20:35
kiek mazdauk palri sita recepta spurguciu gaunas? ATSAKYTI
Tavo mama
2021-12-12 10:28
Įvairiai, priklauso kokio dydžio jos bus ATSAKYTI
Milda
2021-09-19 15:54
Sumazinau kaitra bet vistiek vidus neiskepe ATSAKYTI
Ieva
2021-09-20 10:16
Reikia šiek tiek paekperimentuoti kepant spurgas. Kaitinti aliejų, dėti vieną spurgą ir stebėti, kaip kepa, pagal tai arba didinti arba mažinti kaitrą :) ATSAKYTI
Ausra
2021-08-29 17:09
Nu man irgi labai patiko sis receptas ir labai skanios spurgytes gaunas. Tik kitur pasiskaicius dar sodos idedu ATSAKYTI
Vilma
2021-10-08 20:08
Dedama arba kepimo milteliai, arba soda. Dazniausiai soda naudoja, kai neturi kepimo milteliu. Nes ji reikalinga tik, kad pakyltu kepant. Tai dedant kepimo milteliu sodos tikrai nereik. ATSAKYTI
Edvardas
2021-05-07 17:32
Blogai aprašytas receptas. Neminite, kad tešlą reikia palaikyti bent jau 1 val. kad ji pakiltu. Nes netikiu, kad naujokui, nežinančiam kaip elgtis su kepimo milteliais, išėjo geros spurgytės. Tas kas sukasi virtuvėje, tas žinos kaip elgtis su tešla. Bet tas kas tik pabando sudalyvauti, jis tokių niuansų paskaitęs receptūra nežinos, ir iškarto keps. O šiaip skanios gavosi, na aš dadėjau dar vanilės skonio lašiukų, kad aromatas ir skonis stipresnis gautusi. Liuks gavosi. ATSAKYTI
Gamintoja
2021-07-03 22:08
Aš nelaikiau valandos ir man išėjo puikios spurgytės. ATSAKYTI
Jurgitė
2021-07-29 09:42
Sveiki, Edvardai, tos tešlos tikrai nereikia laikyti, ir išvis nereikia vanilės skonio lašelių.jūs jau pridedate pridėtinių skonio stipriklių.
Tikiuosi vaikų neturite ir neduodate su stiprikliais valgio ATSAKYTI
Vilma
2021-10-08 20:12
Mieline tesla reik palaikyti, kad pakyltu. Bet teslos kurioj kepimo milteliai, nereik kildint. ATSAKYTI
Ok
2022-02-20 14:27
Taigi ne su mielėm, kad laikyti reikėtų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
joninių skanėstai
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital