Vištiena su garstyčiomis kremiškame sūrio padaže

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištiena su garstyčiomis sūrio padaže
Vištiena su garstyčiomis sūrio padaže
Vištiena su garstyčiomis sūrio padaže
Vištiena su garstyčiomis sūrio padaže
Autorius apie receptą: Sultinga, skanutėlė ir labai šventiškai atrodanti vištienos krūtinėlė kremiškame grietinėlės ir sūrio padaže, kurią paruošite vos per pusvalandį. Padažui galite Sultinga, skanutėlė ir labai šventiškai atrodanti vištienos krūtinėlė kremiškame grietinėlės ir sūrio padaže, kurią paruošite vos per pusvalandį. Padažui galite naudoti ir vien kietąjį sūrį, bet aš rinkausi savo labai mėgiama kietojo sūrio bei sūrio su melsvuoju pelėsiu derinį, nes būtent pastarasis sūris suteikia patiekalui papildomo puikaus ir tuo pačiu subtilaus charakterio. Jei norite gaiviau, į padažą tinka įmaišyti pora saujų špinatų. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai vištienos krūtinėlės
250 mililitrų sultinio
150 mililitrų grietinėlės (naudojau 35%, bet tinka ir liesesnė)
50 mililitrų balto sauso vyno (arba sultinio)
50 gramų kietojo sūrio (naudojau VILVI Memel Reserve)
50 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (naudojau VILVI Memel Blue)
4 šaukštai miltų (nebūtina, žr. patarimus)
1 žiupsnelis svogūnų
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto čiobrelio (arba raudonėlio ar provanso žolelių)
1.5 šaukštelio garstyčių (naudojau Dijon)
1 saujelė petražolių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
20 gramų sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek prieskonių vištienai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėles perpjauname išilgai pusiau, t.y. turėtų gautis 6 gabalėliai. Juos iš abiejų pusių pabarstome druska, pipirais ir mėgiamais vištienos prieskoniais (arba tiesiog trupučiu česnako miltelių ir trupučiu saldžios paprikos).
2.
Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų, dedame sviestą ir apkepiname vištienos krūtinėlių puseles po 2 minutes iš abiejų pusių. Vienu kartu kepame tiek vištienos krūtinėlių, kad jos nesiliestų tarpusavye. Iškepusias krūtinėles išimame iš keptuvės ir atidedame.
3.
Į keptuvę beriame smulkintą svogūną ir pakepiname iki suminkštės. Deriame smulkiai sukapotą česnaką ir dar apie minutę pakepiname. Pilame baltą vyną (arba sultinį) ir vis pamaišydami kaitiname iki vynas nugaruos.
4.
Tada pilame sultinį, grietinėlę, beriame čiobrelius, dedame garstyčias ir kokias 3-4 minutes pakaitiname.
5.
Beriame tarkuotą kietąjį sūrį, išmaišome. Beriame sutarkuotą mėlyną pelėsinį sūrį, išmaišome. Beriame smulkintas petražoles, išmaišome. Paragaujame, ar padažui pakanka druskos ir pipirų, jei kažko norisi daugiau - įdedame.
6.
Į padažą dedame apkepintus vištienos gabalėlius ir dar patroškiname 2-3 minutes (arba iki vištiena bus iškepusi, kas priklausys nuo gabalėlių storio).
7.
Patiekdami dar galime pabarstyti trupučiu petražolių ar kitų mėgiamų žalumynų (pvz. labai tinka čiobreliai).
Patarimai:
Apvoliojus miltuose vištiena apskrunda gražiau, o padažas būna tirštesnis, bet jei vengiate glitimo, tiesiog juos praleiskite. Jei norėsite tirštesnio padažo, troškinimo pabaigoje įmaišykite 1-2 šaukštelius kukurūzų arba bulvių krakmolo, sumaišyto su 2 šaukštais šalto vandens.
Padažui galite naudoti ir vien kietąjį sūrį, bet aš rinkausi savo labai mėgiama kietojo sūrio bei sūrio su melsvuoju pelėsiu derinį, nes būtent pastarasis sūris suteikia patiekalui papildomo puikaus ir tuo pačiu subtilaus charakterio.
Jei norite gaiviau, į padažą galite įmaišyti 2-3 saujas špinatų. Juos dėkite prieš berdami sūrį ir pakaitinkite 1-2 minutes iki špinatai susileis.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital